Jag heter Therese.

Tidsfördriv

Publicerad 2009-07-21 20:14:59 i Allmänt,

Sandefjord är faktiskt en riktigt trevlig stad, tro det eller ej. Jag kommer nog trivas här, ett tag iaf - ha ha. På dagarna är det ganska lugnt. Ungefär samma upplägg varje dag.

Vakna 10.00
Frukost med Elias
Ut på Sandefjord stad, prata med manpower, ge vika för min shoppoholic-sida.
Hem
Säga hejdå till Elias
Säga hej till Adam
Mat
Tidsfördriv
Säga hej till Elias
Sova

Nu är det så bra ordnat att jag är knappt ensam en sekund under dagen. Adam går upp 5 för att åka till jobbet, men då stannar Elias hemma och tar hand om mig till klockan halv 2 ungefär. Där lämnas jag ensam i ungefär en halvtimma, sedan kommer Adam hem från jobbet ungefär 2. På grund av detta system klarar jag mig faktiskt väldigt bra. Mycket av min tid här tillbringas dock inomhus. Vad gör jag då kan man ju fråga sig? Jo, jag stickar en hel del sockor, bakar bröd, ser på norsk TV (mestadels animalplanet) eller nördar framför datorn.

De senaste dagarna har jag dock handlat en del. Är det inte ingredienser till något bröd eller maträtt så är det garn eller kläder, bakdukar m.m. Det påstås ju vara så förfärligt dyrt här i Norge, och visst, vissa saker är hemsk mycket dyrare här än i Sverige. Nu är det dock så att det är rea i många affärer, och är det rea i Norge så är det REA. Jag skojjar inte. Det största pengaproblemet, som jag ser det, är att mina pengar som följer med hit för att hjälpa mig överleva senare blir så pass mycket mindra värda här i Norge. Av de pengar jag lyckats skrapa ihop på Talludden försvinner ca 3000 bara för att jag tar ut dem här i Norge - inte bra!

Nu ska jag nog snart väcka Adam eller sticka lite mer sockor. So long!

Sandefjord

Publicerad 2009-07-18 09:33:51 i Allmänt,

Nu är jag på plats i Sandefjord hos Adam och Elias. Jag anlände igår kl. halv 6 efter ca 4 timmars tågresa och 2 och en halv timmes bussresa. Nästan direkt efter ankomsten gick färden upp mot ett mycket högt berg med muy bien utsikt. Med på utflykten var (förutom jag, Elias och Adam) även Sandra och Johannes två mycket trevligta norgeinflyttade svenskar. Efter bergsutflykten och långa jobbiga uppförsbackar tog sig hela patrasket tillbaka till rummet där det spelades gitarr, sjöngs och pratades ett bra tag. Väldigt nice faktiskt!

Idag är det istället dags för oss att ta oss hem till dem. Grillning står på schemat, vilket innebär att sandefjordspojkarna äntligen får äta kött! Adams pappa skickade nämligen med mig en kasse sådant. Nu ska jag passa på att sova lite och sen kaaaaaaanske ta en dusch innan pojkarna kommer hem från deras fotbollsträning.

Ha de! (som en norsk skulle sagt)


Sockor!

Publicerad 2009-07-14 23:24:58 i Allmänt,

Nu allesammans kan jag sticka sockor! Farmor visade idag hur man producerar själva hälen, så nu på 3 dagar har jag en socka färdig. Bara en till så slipper jag frysa om fötterna i vinter - underbart!

Dessutom blir det skönt med lite variation. Nu kan jag alltså ha en möss- och sockfabrik istället. Sockorna kommer dock att bli dyrare. Tillverkningen är inte enkel!

Fammo

Publicerad 2009-07-13 12:23:43 i Allmänt,

Idag ringde klockan redan 20 i 9. Då började jag ta tag i mina 4 ärenden som nu är uträttade. Nu måste massa väskor packas upp, kläder slängas i tvättkorgen och väskan till värmland packas. Om en halvtimma ger jag nämligen mig av mot värmland och farmor. Där ska det jobbas, mysas och stickas så mycket som möjligt. Jag återvänder på torsdag för att kolla på Harry Potter 6 på bio med natta.

Later!

Shopping

Publicerad 2009-07-11 23:09:04 i Allmänt,

Idag införskaffades en kamera - finaly! Sedan min förra har gått sönder har mamma varit så snäll och lånat ut sin, men nu slipper hon offra sin dyrbara ägodel. När jag ändå var ute vid Mariebergtrakten passade jag på att köpa en trippeltång. Nu kan jag alltså få lockigt hår utan att gå till Ulle och sno hennes tång en stund.

Dessutom har jag tagit tag i stickandet igen. Tre regniga dagar på Talludden har resulterat i en minskning av cafégästerna. Den fria tiden har resulterat i en mössa och en slags sprialstickning. Mössan är inte alls så pjåkig faktiskt! Den ska få värma mitt huvud under hösten, ett tag iaf.

Imorgon är det då min allra sista jobbdag på sommargården Talludden. Det ska bli så otroligt skönt att få lämna stället faktiskt. Jar har egentligen haft väldigt trevliga dagar där, men nu ska det faktiskt bli skönt att få lite ledig tid!

Nu ska mina tänder borstas och sedan ska jag krypa i säng med pluto. Good Night People!

Nyfrisserad

Publicerad 2009-07-08 11:23:21 i Allmänt,

Nu har jag då äntligen blivit av med allt överflödigt, onödigt hår! Visserligen är det rätt så ovant hittils, men det är väl så det ska vara. Denna morgon ringde klockan 8.45. Jag steg dock inte upp ur sängen förns 9.15, vilket resulterade i ännu en stressig morgon. Under den halvtimmen hann jag iaf leka lite med datorn, kolla mejl och lägga upp en bild på facebook. I min mejl fanns nämligen en lite lustig bild, så jag var bara tvungen att lägga upp den:
När jag gjort detta skyndade jag mig iväg till frisören för att få mitt hår tvättat och klippt. När jag kommer dit inser jag att Martina har fått jobb där. Grattis till henne! Efter klippningen var planen att jag skulle gå över gatan till Josefssons trafikskolor för att äntligen få detta med körkort fixat. Dessvärre var lokalen obemannad, så det var bara för mig att bege mig hemmåt.

Nu väntar ännu en jobbdag på talludden - Klirr! Gästerna ska idag mötas av en förhoppningsfull energirik, nyfrisserad och välkomnande Therese.

Bye

Dött - awesome!

Publicerad 2009-07-08 00:00:53 i Allmänt,

Nu är jag alltså inne på min sista arbetsvecka på Talludden - wonderbrah! Efter tre veckor börjar det bli lite segt. Dock har veckorna varit så otroligt värda. Jag har inte avlidit av överansträngning eller tråkighet ännu, och dessutom kommer en liten kosing som belöning snart. Väldigt värt med andra ord! Den sista veckan har btw varit helt död. Igår fick vi hela 3 beställningar (en av dem var från mig). Jag klagar inte! Då kan man göra en hel massa andra saker än räkmackor och chiabata hela tiden. Igår bakade vi till exempel oändligt mycket kakor till kafferep och personalfika.

Imorgon har jag äntligen en tid hos frisören. Jag har försökt hitta lite tid i mitt hektiska jobbschema. Dock har mina lediga tider inte fungerat för frisörerna, men nu äntligen! Dessvärre brukar man ju nästan alltid komma hem missnöjd från frisören. Detta är dock någonting som behöver göras någon gång om året, så det är bara att bita ihop.

Efter denna sista jobbvecka på Talludden bär det av mot Gunnarskog och Farmor. Där ska det jobbas och hjälpas till så gott det går. Jag gissar på att det finns en hel del att göra där uppe, så som målning av hus, klippning av gräs och kanske till och med lite grävning. Efter några jobbiga och mysa dagar i värlmland sätter Therese sig på tåget för att ta sig hemmåt. Där väntar en Harry Potter-sugen Natalie på att få gå på bio med Therese. Muy bien!

Nu finns då två alternativ... antingen stannar jag hemma och träffar folk och chillar i en vecka för att sedan åka upp och hälsa på Adam och Elias i Sandeford, eller så åker jag upp redan på fredagen efter Harry Potter-bion. Det tål att tänkas på, men nu måste Therese sova. Ingen bra idé att försova sig till klipptiden inte!

Natti

Kalas hos Klas

Publicerad 2009-07-05 22:58:44 i Allmänt,

Idag var min första lediga dag denna vecka. Den tillbringades hos Klas, min mosters man, som firades ordentligt. Mat i mängder, tävlingar (jag segrade i samtliga, nästan) och bus resulterade i en väldigt bra dag. Dessutom kom jag och Linn på ett bra och enkelt sätt att roa oss på...

Congratz papi

Publicerad 2009-07-04 09:49:36 i Allmänt,

Idag fyller far min år. Det resulterar i jordgubbstårta till frukost -  jag klagar inte! Jag var tvungen att stiga upp klockan 7 denna morgon för att väcka pappa med paket och fika på sängen. Sedan dess har jag inte kunnat somna om utan har istället legat i min säng hela morgonen och kollat på scrubs säsong 5. Snart bär det av mot talludden för ännu en jobbdag, men nu kallar tårtan.

Ciao!

Back in business

Publicerad 2009-07-01 22:25:31 i Allmänt,

Nu har jag varit allt annat än aktiv med bloggen, men jag har inte haft alls mycket tid vid datorn. Först var det fullt upp med bal, sedan med student, Scoutläger på Däldenäs, att hinna träffa alla folk innan de flyttar, Göteborg och kalas och en hel del jobb. I och för sig så är det fortfarande en hel del jobb, men inte lika hektiskt som det varit förut.

Nu har jag plötsligt insett att det inte skulle vara helt fel med ett körkort innan hösten kommer, eftersom jag inte riktigt vet alls vad som kommer hända då. Därför är det något som jag börjat ta tag i nu. Den sista Harry Potterboken har jag snart också plöjt igenom. Jag vet att jag är lite seg, men jag har verkligen försökt dra ut på det så mycket som möjligt. När väl boken är utläst innebär det att Harry Potterserien är slut. Lite sad faktiskt.

Well, well, nu ska jag kolla lite Scrubs och passa på att använda datorn lite, för imorn bär det av mot jobbet på Talludden igen. Imorn förmiddag ska antagligen ett elpiano köpas in förresten, inte dåligt!

Bajs bajs

Bilden är ifrån Scoutlägret på Däldenäs där vi hittade en glasskiosk med roliga glasspinnar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela