Jag heter Therese.

"Dan före dopparedan"

Publicerad 2010-09-30 20:43:01 i Allmänt,

Imorgon är det alltså tenta. Å ena sidan ska det bli skönt att få det överstökat och att snart kunna lägga det bakom sig. Å andra sidan skapar detta panik i Therese. Hon har nästan inte pluggat alls idag. Alla ska hålla tummarna för mig imorgon mellan kl. 9 och 13. Bara så ni vet.

Ikväll har det ätits pizza framför "halv 8 hos mig". Nu sitter vi som två medvetslösa och uppstoppade grisar framför idol. Killarna äger ganska hårt ikväll. Jag vill ha med alla till den slutgiltiga gruppen!

Kuckeliku!

Publicerad 2010-09-30 08:46:34 i Allmänt,

... okej, klockan är inte sju, men jag är vaken i alla fall. Det är tenta i morgon, OMG! Jag har fortfarande en del att lära, så det är bara för mig att sätta igång. Idag kommer Jörgen hem också. Vad betyder detta? - Storstädning! Jag har helt enkelt en hel del förhoppningar om att Adam kanske kan hjälpa till att snabba på städningsprocessen så att jag hinner få lite plugg gjort också.

Dessutom är det väldigt läskigt att tiden går så fort. Jag hänger inte med över huvud taget. Från och med nu MÅSTE jag ta mer kort för att föreviga alla härliga stunder. De glöms så lätt bort! Usch, usch, usch... plus att jag saknar mina fina vänner där hemma. Puss på er!

Sun, sun, sun...

Publicerad 2010-09-29 08:16:04 i Allmänt,

God Morgon indeed! Solen skiner in genom fönstret och lyckan är total. 'Cause todays gonna be a good day!

Nu ska jag snart iväg till biblioteket för lite tentaplugg med mina class mates. Adam får stanna kvar i sängen och göra det han gör bäst - sova. Ikväll blir det våfflor och idolmys. Vilken härlig dag!

Sun, sun, sun. Fun, fun, fun. Love, love, love.

"I rymden finns inga känslor"

Publicerad 2010-09-28 22:29:01 i Allmänt,

Ikväll blev det premiärbio i Kalmar för min och Adams del. "I rymden finns inga känslor" stod på menyn...

...Den levde helt klart upp till mina förväntningar. Faktum är att den rent av gjorde mig positivt överraskad. Filmen var bra, godiset var gott och Adam var bäst. Jag blev faktiskt lite småledsen när filmen var slut. Jag rekommenderar den utan att tveka. Framför allt till alla som kommer att gilla den här filmen!



Imorgon klockan 9 är det meningen att jag ska befinna mig på universitetsbiblioteket för att plugga tillsammans med mina kära klasskamrater. Varför? Jo, snart är det tenta. Slutet är nära. I rymden finns inga känslor.

Taliban

Publicerad 2010-09-27 23:08:59 i Allmänt,

"Talibanstyret har också gjort sig känt för fanatiskt hat mot all sorts musik, som gick så långt att till och med ringklockor på cyklar betraktades som musikinstrument och förbjöds."

Klockan 19 satt jag, Adam och mr. Taco bänkade framför tv4-nyheterna. Nyheterna pratade om Talibaner. Vad exakt är en Taliban undrade jag, Adam och mr. Taco då. Vi googlade...

...Talibaner behandlar kvinnor som USA behandlade mörkhyade innan det amerikanska inbördeskriget. Under den tid som talibanerna regerade huvuddelen av Afghanistan (1996-2001) införde de en del sjuka "lagar" - dekret: "I april 1998 utfärdade talibanstyret ett dekret som helt förbjöd kvinnor att lämna hemmet och påbjöd att fönster till hus som bevistades av kvinnor skulle svartmålas, för att undvika att kvinnor syntes från gatan. Lärare som utbildade kvinnor i hemlighet riskerade dödsstraff."


Ett tips - kolla inte på youtube-klipp med taliban som sökord. Jag mår verkligen fysiskt och psykiskt dåligt nu. Usch, usch, usch!

Brandon Flowers

Publicerad 2010-09-24 18:52:52 i Allmänt,

Han är underbart bäst vad han än gör. Man måste bara älska honom.


För övrigt så befinner jag mig för närvarande hos Stina. Tre mer eller mindre fina flickor (Stina, Sofia och Therese) sitter och väntar (med hårfärg i håret) på att pizzorna ska bli klara. Ikväll ska vi tjocka underbart mycket till idol. Ohyes!

Ett visst antal månader

Publicerad 2010-09-24 09:18:19 i Allmänt,

Adam kommer och hälsar på nu på söndag. Det ska bli kul att få träffa honom igen! Innan dess händer det dock, förhoppningsvis, en hel del annat kul. Idag ska det tränas med Terese och umgås med Stina. Idolmys ikväll också - ja tack! Idag har jag och Adam dessutom tyckt om varandra ett visst antal månader.

Det var ett tag sedan dessa kort togs. Jag hade väldigt långt hår. Adam med. Och var är mustaschen?



Thank God!

Publicerad 2010-09-22 14:54:00 i Allmänt,

Jag var precis och hämtade ut min nya kurslitteratur på posten. Gud vilken lättnad!

Jag hade precis fått höra att vi skulle läsa all litteratur till nästa kurs på endast 12 dagar. No chance tänkte jag då, (mina nuvarande böcker är på 400 s. styck). Nu har jag precis öppnat packet och kan konstatera att dessa fyra böcker tillsammans inte är mycket tjockare än en av mina nuvarande böcker - vilken lättnad!

Kalmar nyttckel

Publicerad 2010-09-22 12:42:51 i Allmänt,

Vår otroligt fina förstasida. Det roliga med tidningens namn är att byggnaden undervisningarna äger rum i heter Kalmar Nyckel. Kalmar Nytt - ckel. Aaaah!?

Klockan sex ska jag på möte om "radio shore" (studentradion). Spännande! Om jag orkar engagera mig kan ni lyssna på våra radioprogram på internet i framtiden. Efter mötet går färden mot Bella och idol tror jag. Jag vet inte om Bella är hemma, men någonstans blir det idol i alla fall!

Uppe med tuppen

Publicerad 2010-09-22 09:34:41 i Allmänt,

Klockan halv 7 idag ringde alarmet på mobilen. Jag studsade upp ur sängen och fick i mig lite havregrynsgröt - Mmm, vad gott! Ut genom dörren, upp på cykeln och mot gymmet. Jag är fortfarande lite sjuk så jag vågar inte träna så hårt än. Jag tog en liten morgonpromenad på löpbandet bara.

Snart ska jag iväg till skolan där vi ska presentera gårdagens arbete. Vi gjorde egna nyhetsvärderingar på olika nyheter, och bestämde därefter vilka nyheter som platsade på förstasidan. Vi vinklade de olika nyheterna på ett så bra sätt som möjligt och klistrade sedan ihop en förstasida till tidningen.

Jag tror kanske att vi gick in lite för seriöst i uppgiften. Min grupp (Mattias, Emmy, Linus och jag) samlades på skolan kl 8 och var färdiga med uppgiften klockan 2. Andra var klara efter en timma. Ajaa, vi hade hur som helst väldigt roligt så jag ska inte klaga.

Ciao!

Taggad!

Publicerad 2010-09-19 08:16:02 i Allmänt,

Oooooh!!! Klockan är 8 och jag har redan ätit frukost och pluggat lite. Jag känner på mig att det kommer bli en bra dag idag. Vem är INTE taggad inför valvakan ikväll liksom?

Idag ska det tvättas och pluggas för hela slanten. I natt är det jag, valvakan och en påse godis. Tagga, tagga, tagga!

Igår lyxade jag till det hjärtpaprikor till lunchen

Tråååk

Publicerad 2010-09-18 19:55:18 i Allmänt,

Gårdagen var en riktigt bra dag! Jag hann plugga lite, fika med fina tjejer på stan och ha tacosmys framför idol och bra film hemma hos Bella. En gulddag helt enkelt.

Idag har däremot varit en riktigt hemsk dag! Jag har inte ens lämnat lägenheten. När jag vaknade kände jag mig lite krasslig och stannade därför kvar i sängen med kurslitteratur i min hand.

Efter några timmar i sängen fick jag lite energi igen och bestämde mig för att gå ut, MEN när jag öppnade dörren och tog ett kliv ut i den friska luften började det spöregna - tack så mycket! Det var tydligen inte meningen att jag skulle gå ut idag. Det har helt klart varit den tråkigaste dagen på länge.

Dagens höjdpunkt var middagen som jag blev bjuden på av Jörgen. Väldigt synd att jag hade ätit precis innan, men gud så gott! Jag minns inte när jag senast åt något så gott. Efter en lång konversation vid matbordet (om enorma suggsvin, halv 8 hos mig och grisfester där man äter små kultingar som majskolvar) som helt klart gick överstyr hamnade jag åter i sängen. Ikväll är det jag och mina vännerboxar mot världen!


Vi är kompisar igen

Publicerad 2010-09-16 08:17:14 i Allmänt,

Igår lekte jag lite med min gitarr igen. Det var länge sedan nu. Inte mitt fel dock. Jag skyller på skolan. Hur som helst så resulterade detta i början på en ny låt. Oooh, vad jag älskar musik! Jag behöver nog min vän för att orka plugga så mycket som jag borde. Trots många namnförslag på min älskling har den fortfarande inget namn, så det är bara att komma med namnförslag om ni vill.



NU ska jag på gästföreläsning med mannen från Afrika - awesome!

Tack skatteverket!

Publicerad 2010-09-15 16:41:25 i Allmänt,

Jag har under större delen av sommaren varit sur på skatteverket som inte betalat ut de pengar jag skattade förra sommaren. Väldigt jobbigt eftersom jag VET att jag borde få tillbaka dem.

Efter en 10 minuter lång telefonkö till skatteverkets kundservice, eller vad det nu var, fick jag veta att pengarna kommer, och väldigt snart dessutom. De är på väg, och kommer att anlända till mig imorgon eller på fredag. Tack skatteverket! Ni har betalat min kurslitteratur.

Nu, snart, idag och i natt

Publicerad 2010-09-15 08:28:00 i Allmänt,

NU

- har jag fått i mig havregrynsgröten
- ska jag åka till skolan

SNART

- sitter jag på en mycket tråkig föreläsning (enligt rykterna)

IDAG

- ska jag förtidssrösta
- ska jag läsa en väldigt svårläst bok
- ska jag spela 1 minut på varje instrument så de inte blir ledsna
(jag har knappt haft tid att röra dem sen skolan satte igång)
- ska jag kolla på halv 8 hos mig, och Idol - såklart!

I NATT

- ska jag drömma om Adam

Rättelse

Publicerad 2010-09-14 21:17:56 i Allmänt,

Det ska inte alls komma en man från Afrika imorgon. Han kommer på torsdag. Imorgon skulle det vara en jättetråkig föreläsning säger ryktena. Yippie!

Det har varit en trevlig idolmyskväll hos Lisa btw. Nu ska jag mysa ner mig i sängen.

Jag har

Publicerad 2010-09-14 19:04:10 i Allmänt,

Jag har:

* beställt ny kurslitteratur
* ont i halsen
* svårt att hålla ögonen öppna
* blivit lite trött på att läsa
* en Adam som jag tycker mycket om
* en halsduk runt halsen
* ätit godis och chips till lunch idag
* fått ett samtal från min kära vän Natalie. It ment the world to me!



Nu har jag läst tillräckligt för idag (inte egentligen, men vi säger det) och ska snart ge mig av för lite idolmys hemma hos Lisa med resten av folket. Morgondagens föreläsning ser jag verkligen fram emot. Jag TROR att personen som ska hålla i den har jobbat som journalist i Afrika. Eller? Ajaa, personen som ska prata imorgon har i alla fall varit i Afrika. Det duger för mig!

Lördag - ljuva lördag!

Publicerad 2010-09-11 16:00:09 i Allmänt,

Äntligen har den efterlängtade helgen kommit även här i Kalmar! Detta firade jag med att sega lite extra länge i sängen och att äta en god frukost framför några vänneravsnitt. Sen var det slut på det roliga. I fyra långa timmar satt jag sedan på universitetsbiblioteket och läste. Något som kanske inte var jättekul, men faktiskt jättenödvändigt.

Ikvälll ska jag åka på inflyttningsfest till Terese. Det har jag förtjänat efter den här hektiska pluggveckan! Igår kväll hade jag för övrigt jättetrevligt hemma hos Sofia på idolmys med resten av tjejerna. En väldigt bildande och seriös video på Anna och hennes syster observerades även. Den var inte alls rolig! Kanske.

Drömmar är så härligt konstiga ibland

Publicerad 2010-09-10 07:50:22 i Allmänt,

Jag hade en mycket underlig dröm i natt. Jag skulle gifta mig med Norges kronprins, men jag är inte helt hundra på vem det var. Adam var med i drömmen så han kanske var kronprins ibland, men jag är inte säker. Min pappa var prinsens bror vilket jag tyckte var väldigt coolt. Min pappa var ju prins liksom! Men vänta nu... då gifter jag ju mig med min morbror?

Jag blev jagad i den förbjudna skogen tillsammans med Harry och Ron, så jag antar att jag var Hermione ibland. Dock blev vi jagade av Gollum, hmm - hör inte han hemma i sagan om ringen? Under en stor del av drömmen skulle jag och mina vänner GÅ till Norge. Vi hade som tur var en bil, vilken jag fick köra. Tyvärr var den väldigt full så jag fick vinka adjö till mina vänner så länge. Vi ses i Norge liksom!

I Norge var det väldigt mycket vatten och det gick mycket diskussioner kring vad som var bäst att flyta i när man skulle ta sig över den lilla ån. Vissa föredrog garderober eller byrålådor - jag föredrog frigolitbitar!

Dagens dag kommer förmodligen se ut som de allra flesta dagar. Plugg och föreläsningar. Något lite skumt är dock att mannen jag för närvarande är inneboende hos inte kom hem igår. Man kan ju undra vart han håller hus. Är han inte hemma efter föreläsningen idag får jag nog kolla upp det lite noggrannare!

Atchooo - och där flög halstabletten ut ur munnen

Publicerad 2010-09-09 07:50:45 i Allmänt,

Som jag förutspådde befinner jag mig nu i stadie nr. två i förskylningsprocessen. Inte jättebra eftersom detta medför att jag somnar varannan timma och inte kan utnyttna mitt gymkort som tar upp hela mitt studiebidrag, meeen det är bara att hålla ut. Nej men ser man på - nu slog hostan till också. Mitt i inlägget!

Idag ser planerna ut som alla andra dagar har gjort den här veckan. Plugga, föreläsning, plugga, halv åtta hos mig, idol, plugga. Jag förstår om många är avundsjuka på mig. Mitt liv är ju så otroligt innehållsrikt nu för tiden! Just nu är det denna bok som upptar all min tid, och den är faktiskt riktigt bra. Så till alla avundsjuka där ute. Det är bara att sätta igång!

Mycket tidig yrkesskada eller en välsignelse?

Publicerad 2010-09-08 08:01:32 i Allmänt,

Plötsligt ser jag världen med nya ögon. Är jag väldigt lättpåverkad, trogen mina studier, eller går det mot alla odds in någonting i mitt huvud under föreläsningarna? Hur som helst har min hjärna börjat analysera allt! Varför inte bygga en tunnel, eller kanske en bro över järnvägen så att folk inte kan skylla på tåg när de kommer för sent? Varför är det ett hål i gatan?

Jag har dessutom börjat se mer på tvnyheterna och DÄR går det att analysera hur mycket som helst. Hur de har redigerat inslagen och vad programledaren säger i löpet och i påan. Passade den verkligen till själva reportaget? Hjälp mig någon!?

Idag är jag på föreläsning 9 - 16. Efter det får man gärna höra av sig.

Ciao!

Sjuk...

Publicerad 2010-09-07 09:27:39 i Allmänt,

Med hösten kommer också den här nedrans förkylningen. Den börjar med lite svidig hals, går över i nysningar, rinnande näsa och till sist den förbannade hostningen. Jag befinner mig nu i det första stadiet - damn! Man blir så trött och seg av detta, vilket är ganska trist eftersom jag måste vara pigg och glad så jag orkar plugga. Det blir inget gym denna vecka i alla fall.

Nu måste jag ta tag i läsningen igen, och klockan 13 börjar dagens föreläsning.

Superkväll

Publicerad 2010-09-06 20:00:31 i Allmänt,

Oooh vilket glad överraskning jag fick mig denna afton. Jag hade helt glömt bort att halv 8 hos mig skulle börja igen denna måndag. Nu vet ni vad jag har för mig kl. halv 8 måndag - torsdag. Underbart!

Helgen

Publicerad 2010-09-06 16:15:21 i Allmänt,

Helgen har varit underbar. Fredagen toppade verkligen alla andra nolle-kvällar och lördagen och söndagen blev två sköna softisdagar med fina vänner och god mat.

Idag körde skolan igång på riktigt. Kul egentligen - det var ju därför vi alla kom hit, för att plugga. Slitsamt på ett annat sätt. Jag var supertaggad förra veckan och började redan då läsa lite och förbereda mig. Nu känns det som att den exalterade Therese redan har blivit en mer eller mindre skoltrött Therese. Skolan har ju knappt börjat - illa!

Efter skolan har jag hämtat ut mitt passerkort till radio- och tv-studion och andra rum som inte alla har tillgång till. Jag har också handlat hem lite fina råvaror som jag tänkte göra matlådor på. Jag älskar verkligen att handla mat! Att vara en fattig student gör momentet ännu roligare eftersom man måste handla smart. Det ska vara billigt, ha långt bäst-före-datum och räcka till mycket god och nyttig mat.

Plögg

Publicerad 2010-09-03 07:45:04 i Allmänt,

Just nu är det nästan mer plugg än man klarar av. Alldeles för många böcker ska läsas, men det största problemet är att allt ska fastna och kommas ihåg. Dock är inte detta någonting jag ska bekymra mig för ännu. På måndag drar skolan igång på "riktigt" och i helgen ska jag bara ha kul med mina vänner.

Ikväll är det dags för avslutningsceremonin. Årets nolla ska koras - förhoppningsvis tar Bella hem det, om vi får som vi vill. Alla ska ta på sig sina finaste klänningar och sitt bästa humör. Det känns helt klart som ett lyckat koncept. För att fira detta ytterligare ska vi ses utanför ICA Maxi klockan 4 och fixa allt som behövs för ett riktigt bra tacoskalas. Men helgen slutar inte här - Imorgon fyller Kristin 24 år, vilket så klart så firas!

Innan allt detta ska jag äta lite frukost, åka iväg och träna och försöka få i mig lite journalistikplugg.

Torsdag

Publicerad 2010-09-02 12:17:29 i Allmänt,

Gårdagen var riktigt kul! Klockan halv 6 skulle vi samlas på larmtorget. Där delades vi in i olika lag och gav oss därefter ut på pubrundan, som den kallades. Vi stannade till vid ungefär 5 olika pubar tror jag. På varje pub gällde det att samla så mycket poäng som möjligt. Det blev en hel del "lilla snigel" med stängd mun, killar och tjejer som bytte kläder med varandra, skor på fel fot och fler armhävningar än vad jag kunde räkna. Jag har galen träningsvärk idag! Kvällen avslutades med hamburgare på Svett-Olgas som jag och Filip snabbt satte i oss. Mmm... garlic dip!

Klockan 9 denna morgon började dagens föreläsning, som inte var en föreläsning utan mer en rundvandring på skolan och en presentation av klassen. Trevligt, trevligt! Sedan dess har jag städat lägenheten, lagat mat och diskat. Nu - ICA!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela