Jag heter Therese.

Lördag

Publicerad 2012-04-28 22:35:59 i Allmänt,

Soffmys, trevligt sällskap och grillkväll. Det har varit en bra dag!

Och Lisa har varit lite trött i dag...

Jag har ju förresten köpt en ny systemkamera. Den förra blev lite skadad i det sandstormiga Danmark förra helgen. Det blev alltså en ny, prisvärd med videofunktion - I like it!

Så fruktansvärt skönt...

Publicerad 2012-04-27 10:24:48 i Allmänt,

... att tentan är skriven! 
Nu väntar hela FEM lediga dagar innan nästa kurs drar igång. Åh vad underbart!

För övrigt så har jag gått och blivit tokförskyld. Efter två dagar av halsont och snorig näsa har äntligen hoststadiet börjat infinna sig. Det borde betyda att jag är på bättringsvägen. Fem lediga dagar sitter alltså inte helt fel just nu!

Förra helgen åkte jag på mitt sista helgäventyr för den här våren. Det blev fyra härliga dagar på den danska västkusten med hela tjocka släkten på Adams mammas sida (64 gäster).


Här står Airi (Adams mamma), Adam och Lennart (Airis sambo) framför grenen i Skagen.

Påväg mot nya äventyr

Publicerad 2012-04-19 19:06:05 i Allmänt,

Om 15 minuter är färjan framme i Fredrikshamn i Danmark. Det vankas släktkalas-helg med 64 inbjudna, mycket aktiviteter och mycket mat. Det kan alltså inte bli annat än trevligt.

Förra helgen var jag också borta på äventyr. Jag var hemma på en väldigt fin begravning av Adams farfar och en bokmässa med mamma. På bokmässan blev jag kompis med Christer Fuglesang.

Tunga ögonlock en regning morgon ombord på SJ

Publicerad 2012-04-13 07:14:44 i Allmänt,

Och så sitter jag på tåget tillbaka mot Närke igen. Jag har sovit knappt fyra timmar i natt och det känns. Det gör det verkligen.

De där nätterna när man ligger klarvaken, timme efter timme utan den minsta antydan till tunga ögonlock, har en förmåga att alltid tränga sig på när de är som minst lägliga. Som i natt till exempel, då jag var mycket väl medveten om att jag var tvungen att åka mot tågstationen 6:30 för att ta mig till Hallsberg för ett sista avsked av Adams farfar. Nu är fyra timmars sömn betydligt bättre än ingen sömn alls. Men ändå.

Egg och deklaration

Publicerad 2012-04-10 20:49:00 i Allmänt,

Nej, jag vet inte hur man vänder bilden.

Jag och Lisa sitter och deklarerar och äter Egg. Mysigt värre! Tråkigt för Lisa bara eftersom jag äter upp hennes godis. Jag ska återgälda henne på något sätt. Någon dag. Tror jag.

Aj! Min mage!

Publicerad 2012-04-08 15:56:21 i Allmänt,

Jag har precis slängt i mig resterna från gårdagens påskmat och (jag skojar inte) nästan en halv halloncheesecake. Jag passade på nu när jag blev lämnad själv i huset. Busigt!

Förutom den konstanta tårt- och godisvärken i magen är det bra med mig. Jag har haft några riktigt fina dagar hemma i Närke med fina vänner (och Adam), mycket god mat och familjemys nu. Men än är det inte slut! Om några minuter ska jag ge mig iväg och träffa Jojo. Supertrevligt!
OCH! I morse kom Tilda förbi på en sconesfrukost och lite catching up. Supertrevligt!

Ibland glömmer man tyvärr hur många fina vänner man har här hemma.

Nu kom mamma och pappa hem från sin shoppingtur på Marieberg. Bäst att slänga in den lilla bit halloncheesecake som finns kvar i kylen!

Inte för att skryta men...

Publicerad 2012-04-06 14:36:14 i Allmänt,

Jag har faktiskt joggat mer än sju kilometer idag. Jag, Therese Anna Margaretha Högberg, som inte klarar av mer än en tio minuter lång joggingtur utan att kollapsa av fysisk och psykisk utmattning. Skillnaden var att jag i dag hade pappa bredvid mig. Jag kunde ju inte ge upp. Ge pappa den tillfredställelsen? Nej, aldrig i livet! Det var bara att fortsätta.

40 minuter, och några liter mjölksyra, senare hade vi äntligen kommit tillbaka till det välbenta grå-vita huset. Jag var fruktansvärt nära att spy och i det närmaste släpade mig över tröskeln och in i värmen. Det här var ögonblicket då pappa valde att säga: - Är det okej om jag tar en runda till? Jag brukar försöka springa ungefär en timme i alla fall.
Fail.

Och så vill jag tillägga att joggingrundan ägde rum i ett vinterlandskap med snöblandat regn och kall vind.

Alltid redo!

Publicerad 2012-04-05 18:23:18 i Allmänt,

I dag vaknade jag klockan halv åtta, inklämd mellan en alltid lika varm Adam med morgonruffs och ryggstödet på den alldeles för trånga soffan. Trots ryggont och nackspärr är det riktigt trevligt att få träffa pojken igen.

Efter en god salladslunch puttrade bilen iväg mot Marieberg för en shoppingrunda med Norge-Natta. Hon pratar numera snorska och är snygg som få. Jag kände mig som en scout efter en veckas lång hajk utan dusch bredvid henne. "Alltid redo!" Till slut inhandlades en chokladkaka och ett äpple från min sida. Det sved lite i plånboken men det får det väl vara värt.

Kvällen kommer att spenderas i en liten biosalong i Örebro bredvid Adam med snacks i knät. Det blir upp till bevis för "Hunger Games"!

NattaPatta doing the monkey dance (tror jag). Galet fin bild hur som helst.

Adam är busig

Publicerad 2012-04-04 23:03:16 i Allmänt,

Han kom hit och överraskade mig så här på kvällskvisten.

I dag har jag gjort massor.
  • Träffat morfar och hans gäng på Frälsningsarmén
  • Lunchdejtat med Lollo
  • Kvällsmyst med Ulle
  • Pluggat ekonomijournalistik med Adam
Hej då!

Hej bloggen!

Publicerad 2012-04-02 20:15:03 i Allmänt,

Energin har varit långt i från på topp i dag men jag har ändå lyckats ta mig igenom dagen utan något större sammanbrott.

En morgonpromenad i galet kall och stark motvind - check!
Spanskaplugg - check!
Föreläsning i Ekonomijournalistik 13-17 - check!
Spanskalektion 17:30-19:00 - check!

Sen vill jag tillägga att helgen var riktigt bra! Lisas föräldrar var här och hjälpte henne att flytta hit och hann även hjälpa mig och Anna en hel del också. Fantstiskt trevliga människor!
På lördagskvällen var det kalas för Terror och Lii som hade fyllt år. En riktigt lyckad kväll som slutatade med ett besök på MAX klockan halv 3. Precis som det ska göra!

Här är några bilder från kvällen (innan vi gick mot Palace) som jag har snott från Johannas blogg:

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela