Jag heter Therese.

On drugs

Publicerad 2010-08-31 13:30:21 i Allmänt,

Jag måste nästan säga att det här är det finaste gym jag har tränat på hittills. Okej, det är ju inte billigt men går jag dit tillräckligt ofta tjänar jag nog på det i längden. På väg hem från gymmet hämtade jag ut mitt lånekort till studentbiblioteket, och väl hemma satte jag igång med storkok. Nu har jag matlådor så det räcker för den här veckan i alla fall.

Det är en skön känsla när man har fått saker gjorda! Mitt samvete klappar mig på axeln och säger att jag har varit i duktig idag. Det är en bra drog - att vara duktig.

FÅNGARNA på fortet?

Publicerad 2010-08-31 08:48:58 i Allmänt,

Ikväll är det fångarna på fortet igen, vilket jag personligen inte har någonting emot att mysa framför även ikväll. Vi får helt enkelt se vad kvällen har att erbjuda. Trots att många av töserna fortfarande är lite sjuka kändes de ganska sugna på lite socialisation ikväll.

Frågan är nu bara: Borde man kolla på fångarna på fortet? Enligt Aftonbladet blev Anna Bok dåligt behandlad. TV4 teamet stod inte för maten, trots att de faktiskt gav deltagarna en lättare måltid på hotellet och ersättning för att köpa den mat de själva ville ha, och tydligen var det även ont om tid att få i sig maten! Är det här någonting jag vill stödja?


Jag vet inte om det är så att Aftonbladet har fått nyhetstorka, eller om det här faktiskt var en allvarlig händelse (tydligen hade TV4-teamet även haft en dålig attityd gentemot deltagarna) men det känns ändå som att denna nyhet inte skulle ha haft en chans att publiceras om det handlat om "vanliga" människor.

Anyhow, nu ska jag cykla iväg mot gymmet och lämna mitt kontonummer. Snart är jag ännu lite fattigare!


Fortet

Publicerad 2010-08-30 22:12:42 i Allmänt,

Det var ett slutkört gäng jag kom tillbaka till i Kalmar. Febriga och förkylda bestämde de sig för att scones, te, godis och fångarna på fortet lockade mer än krogen. Därför blev det Frassemys hemma hos Kristin ikväll. Mys, mys, mys! Kristin var dessutom en utmärkt värdinna. Den bästa i stan säkert!

Imorgon ska jag kasta mig upp ur sängen klockan 8 för att ta mig till gymmet är det tänkt. Vi får väl se hur det blir med den saken. Om det misslyckas så är det brännboll senare på eftermiddagen. Någon form av motion borde jag ju ändå få under morgondagen. Gaaanska så skönt att veta efter ett antal onyttiga veckor, eller snarare månader.
Tack för ikväll folket!

Kanin?

Publicerad 2010-08-30 08:09:57 i Allmänt,

Jag hade en myyycket skum dröm i natt. Nästan alla var med. Den involverade ett köpcentrum, söta små kaniner, den blonde jätten från män som hatar kvinnor, misshandel av barn och mycket mer. Jag tror att drömmen vill att jag ska skaffa en kanin!

För övrigt hade jag några fina dagar hemma i Kumla i helgen. Jag hann träffa Adam, fira morfars 90-årsdag och träffa Ulle. Idag börjar skolan och allt annat skoj igen - spännande!

Lasse och jag

Publicerad 2010-08-26 10:37:25 i Allmänt,

Det har varit en lugn morgon. Skönt att ha lite egen tid också. Dock har jag spenderat morgonen med Lasse Winnerbäck. Han har hjälpt mig genom städningen. Det går så mycket snabbare när man är två!

Snart sitter jag på bussen mot Örebro, men först ska jag till ICA och hämta ut mitt exemplar av Svenska Akademiens ordbok. Lasse kanske följer med. Dessutom har CSN godkänt mig nu. Skönt med lite bidrag!

Smedby

Publicerad 2010-08-25 13:37:52 i Allmänt,

Nu på morgonen var vi på föreläsning om studieteknik. Föreläsningen var väldigt bra, men något som var ännu bättre var bussen med texten "Smedby" som jag såg på vägen dit. För alla som inte vad som är roligt med det - kolla "Salve". Om ni inte vet vad Salve är blir jag besviken.

Ikväll är det dags för Gardenparyt. The event of the year! Det kan inte bli annat än lyckat. Förhoppningsvis blir det en fin avslutning av första veckan. Imorgon sitter jag nämligen på bussen mot Örebro. Det känns ganska tungt att lämna Kalmar mitt i allt roligt faktiskt, men fyller morfar 90 vill man inte missa kalaset!
Ciao.

Frazze!

Publicerad 2010-08-25 08:15:40 i Allmänt,

Så kul som jag hade igår har jag verkligen inte haft på länge! Jag får väl helt enkelt ta och tacka folket.
Tack!



Frazze, frazze, frazze!

Kalmar is awesome!

Publicerad 2010-08-24 10:12:00 i Allmänt,

Gårdagen var faktiskt riktigt lyckad! Vädret var toppen (innan äckelregnet kom 22), staden var underbar och sällskapet kunde man inte klaga på. Nu är biljetter till Gardenpartyt även inhandlade. Jag hoppas verkligen att det kommer bli så kul som alla säger!

Idag har jag och Adam officiellt tyckt om varandra i 1 och 1/2 år.
Puss på honom.

Music

Publicerad 2010-08-23 08:25:25 i Allmänt,

Jag kom precis på att jag har tagit med en hel del instrument hit. Det gick mest bara av farten. Bara, bara superbra egentligen! Jag kan ju starta ett enmansband och försörja mig på det. Hejdå fattiga studentliv!!

Oh no, jag glömde basen hemma. I'm screwed!

Basen på bilden är tyvärr inte min. It belongs to Adam. You lucky bastard!

Rummet

Publicerad 2010-08-22 21:32:44 i Allmänt,

Nu har jag varit väldigt duktig. Hyllan är uppe, rummet är dammsuget och skurat, allt är handlat och jag är duschad. Nu väntar jag bara med spänning inför morgondagen!

Kalmar

Publicerad 2010-08-22 17:26:48 i Allmänt,

På plats i Kalmar nu. Mamma, Pappa, jag och Adam åkte upp hit med mitt liv i en släpkärra. Nu är jag mer eller mindre installerad och allt känns jättebra. För tillfället har jag på mig arbetskläderna och håller på att sätta upp en hylla - jag är så stolt över mig själv! Till kvällen ska jag bara ta det lugnt, men innan dess ska rummet städas och mat och andra nödvändiga varor handlas.

Imorgon tidigt tar jag cykeln till Kalmar Nyckel (huset där jag kommer ha de flesta av mina lektioner). Där ska det vara en liten introduktion, tror jag. Spännande! Hoppas det finns massa trevligt folk där.
Kalmar slott

Imorgon smäller det!

Publicerad 2010-08-20 09:23:39 i Allmänt,

Imorgon tidigt, tidigt packas släpkärran med grejer och bilen med människor. Sedan går kursen mot Kalmar. Idag måste alltså det allra sista packas. Innan dess ska jag och Mamma göra en snabbvisit på Marieberg Köpcentrum.

Klockan halv fyra sätter jag mig i bilen påväg mot Laxå och Burger King för en sista gång. Det känns lite sorgligt faktiskt. Jag har verkligen haft det bra där i sommar. Well, well.
Nu blir det nya tider!
Hejdå Kumla! Hej Kalmar!

3 dagar kvar

Publicerad 2010-08-18 12:31:31 i Allmänt,

Idag packas det för fullt i Högbergshuset! Det mesta har löst sig nu. Kurslitteraturen har jag, och det är inte så förfärligt mycket kvar att packa nu. E-legitimationen är fixad och just nu väntar jag bara på besked från CSN.

Imorgon ska jag och Adam vaccineras igen. Sista sprutan av de tre Twinrixarna. Sedan håller den resten av mitt liv, nästan.
Ikväll däremot kommer Natta förbi en sväng. Vi ska hang'a out. Jag, Natalie och Natalie's kamera. Låter ganska awesome!

Cepe-sår

Publicerad 2010-08-15 13:01:21 i Allmänt,

Tack vare ett sår strax under min armhåla, temperaturen i BK-restaurangen (30° +, bakterierna trivs superbra!) och det dåliga vädret får jag inte jobba längre. Såret har blivit större, infekterat, bildat tusentals blåsor och läker inte. Förhoppningsvis kommer jag i alla fall att kunna jobba min sista dag på BK nu på fredag. Jag hoppas i alla fall!

22 år

Publicerad 2010-08-13 23:44:31 i Allmänt,

Nu är det bara tre jobbdagar eller en vecka kvar tills flyttlasset går mot Kalmar. CSN strular lite (jag har inte fått någon kod än, men jag har beställt en ny), men kurslitteraturen är betald och lär anlända om några dagar. Jag har nog inte riktigt insett att jag verkligen kommer flytta till Kalmar så pass snart. Allt känns ändå riktigt kul! Nytt, nytt, nytt - I like!

Idag firar Mamma och Pappa dessutom 22-årig bröllopsdag. Grattis till dem!

Nedräkning

Publicerad 2010-08-11 09:23:50 i Allmänt,

Nu är det inte många dagar kvar innan färden går mot Kalmar. Närmare bestämt 10 dagar. Sommaren har varit bra, men den har gått så fort. Det har varit mest jobb på sista tiden, vilket är super eftersom hyran måste betalas i Kalmar.

Lite ledig är jag dock. I måndags blev det syjunta med Emelie och Natalie som på den gamla goda tiden, igår blev det utekväll med Ulle och idag bio med Adam. Snart blir det mycket svårare att träffa folket. Alla flyttar åt olika håll inom en mycket snar framtid. Ujujuj, vad vuxna vi har blivit!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela