Jag heter Therese.

Att skaffa nya vänner

Publicerad 2011-10-24 19:41:21 i Allmänt,

De senaste veckorna har jag engagerat mig i lite saker utanför skolan. Varje måndag tar jag spanskalektioner på folkuniversitetet och varje onsdag sjunger jag gospel i en kör utanför Kalmar.
Till en början funderade jag på om jag tog på mig för mycket, men så här i efterhand kan jag känna att det behövdes. Att få träffa andra människor, i andra åldrar och i andra sammanhang. Det betyder jättemycket!

I spanskagruppen är de flesta i 50-årsåldern, likaså i kören, och jag gillar det! Jag träffar tillräckligt med jämngamla i skolan. Det är trevligt. Trevligt!

Ursäkta om jag är överdrivet positiv men jag har precis kommit hem från spanskalektionen så jag är fortfarande lite hög på kärleken till språket och alla trevliga människor.

Dagens ros går till Jimmy Wik som hittade mitt körkort och till Melissa som tog hand om det. TACK!

Dagens distans-puss går till Adam eftersom vi firar x antal månader tillsammans idag.
Bilden är från balen i 3:an.

Frukterianer och läskiga hjärnor

Publicerad 2011-10-22 11:23:16 i Allmänt,

Nu har jag nääästan klarat en hel vecka som frukterian. Åh, vad gött jag ska äta på måndag!

Nu sitter jag i min soffa och dansar, sittandes och skrivandes, till "Vem ska jag tro på" med Di Leva. Det kommer bli en ganska slö dag idag. Skönt!

Tidigt i morgon ska jag göra mitt första framträdande med Voice, en Gospelkör från Smedby, lite utanför Kalmar. Jag sjöng med dem för första gången i onsdags så jag är väl inte jättesäker på alla texter, men skit samma. Jag får ha en vinröd kåpa på mig. Resten spelar inte så stor roll. Bildbevis kanske kommer någon gång i framtiden.

Nu ska jag ta tag i disken. Hej då!

PS. Jag sov hos Johanna i natt och började tydligen säga massa crazy saker till henne i sömnen. Det är ganska obehagligt att man egentligen inte har någon kontroll över sig själv. Att allt styrs från hjärnan. Tänk om jag har ett helt annat liv nattetid, som jag inte vet det minsta om?

Det här har jag ätit i veckan.

Carina

Publicerad 2011-10-16 21:58:21 i Allmänt,

Det har varit ett par riktigt välbehövliga dagar hemma i Kumla-t men i morgon är det dags att återvända till Kalmar.
Här är några bilder till Carinas personporträtt:

Kumla-Humla

Publicerad 2011-10-14 21:38:33 i Allmänt,

Jag är hemma i Kumla-t och jag stormtrivs! Det behövdes verkligen. Här finns ett stort, varmt och mysigt hus fullt av bra människor som jag älskar. Dessutom behöver man bara gå en stig på kanske 200 meter för att komma fram till Ulle. Världens bästa Ulle desstutom!

I dag har jag shoppat med mamma i en och en halv timma. Mitt förråd blev ju uppbrutet och länsat i somras så det behövdes en ny vinterjacka och vinterskor. Imponenande nog klarade vi det på den otroligt begränsade tiden. Bra jobbat till oss!

Sen körde bilen till Sannahed där jag skulle göra intervjun till mitt personporträtt. Vilken fascinerande kvinna! Efter en tre timmar lång intervju har jag material i överflöd. I morgon måste jag sätta mig ner och försöka få ordning på allt. Jag har för mycket bra.

Mellan intervjun och kvällsmyset, med hembakad pizza och familjen, utnyttjade jag det korta avståndet till Ulle. Det var trevligt. Kvällsmyset är också trevligt och GOTT. Och Amanda är BÄST. Som alltid. (Amanda F i Idol alltså. Jag hatar att man måste säga Amanda F. Det behövs bara en Amanda.)
Och nu till den verkliga anledningen till det här inlägget.

http://feelgoodmagazine.wordpress.com

Jag och Anna har startat en blogg tillsammans. Check it out! (Om vissa inlägg eller recept känns bekanta kan det vara för att de tidigare har legat på senapspannkaka.blogg.se, EFTERSOM jag kommer att lägga över alla inlägg till den nya bloggen och spränga senapspannkaka i luften!)

Jag är sämst

Publicerad 2011-10-13 01:29:09 i Allmänt,

Förlåt framtida Therese för att jag är så dålig på att uppdatera mitt liv. För det är faktiskt så - den största anledningen till att jag har den här bloggen är för att jag ska kunna gå tillbaka och påminna mig om hur det var för ett år sedan eller, kanske någon gång i framtiden, 20 år sedan.

Så här kommer en liten uppdatering:

Förra tisdagen åkte jag till Adam i Sandefjord, Norge, och hälsade på. Det var mysigt!
Det bästa på resan var Adam. Det sämsta var det stormiga vädret och den gungiga färjan på vägen ner som resulterade i en del spyor från min sida.
På söndagen åkte jag vidare mot Göteborg för att hälsa på Bella och Sandra (mina gamla kollektiv-kompisar från Sandefjord), och på måndagen satte jag mig på tåget tillbaka till Kalmar.

Dagarna i Kalmar har spenderats på spanskalektion och i skolan framför Indesign. Redigering, redigering och redigering. Nu har jag jobbat på bra och kan belöna mig med en resa hem över helgen.
Klockan 7 i morgon går tåget och det ska bli riktigt skönt att få komma hem. Jag saknar verkligen familjen nu.

Övriga fakta:
  • Jag har ätit säkert 7 brieostar sedan jag flyttade hit. Och då menar jag BARA brieost. Inte på kex eller något. Bara BRIE. Men det är gott. Det vill jag lova!

  • Jag och Anna var på lägenhetsvisning ikväll. Det var en 5 rum och kök-are, och känslan jag fick när jag klev in över tröskeln var oslagbar. Hemma. Jag kände mig hemma.

Español

Publicerad 2011-10-03 23:49:35 i Allmänt,

Idag började min spanskakurs. Den var kul. Idag började vi vår nya kurs i tidningsredigering också. Den verkar bra.

I morgon åker jag till Norge och hälsar på Adam. Han är snäll.

Hasta la vista baby

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela