Jag heter Therese.

19 maj, 2009

Publicerad 2009-05-19 14:09:47 i Allmänt,

Dagen började hos Emelie där natten hade spenderats med syjuntegänget - mkt trevligt. Morgonen var tyvärr inte den lättaste. Efter lite stress och lite spring på morgonkvisten fick vi se vår buss åka UTAN OSS bara några meter framför - oerhört irriterande. Vi tar oss nu mot tågstationen och självklart blir tåget massa försenat. Väl framme i hallsberg fungerar inte rulltrapporna och jag är ändå i skolan 1 timma för tidigt. Jag hade kunnat ta sovmorgon...

... när väl skolan sätter igång blir det dock bättre. Först religionslektion - "Är Sverige ett sekulariserat land?". Ja, där har vi ju alla olika åsikter. Efter religionslektionen kilar vi (jag, Ulrika, Elin och Evelina) till matsalen för att få i oss massa god Pasta Carbonara. Innan 1-bussen hem hann jag dessutom med ett snabbt samtal med Fredrik - VG i projektarbete. Konstigt nog är jag faktiskt nöjd.

Nu väntar en klippning klockan 16.00 och lite plugg om bistånd och hur litium kan hjälpa vid depression, vilket påminner mig om hur MYCKET JAG VILL HA SOMMAR OCH STUDENT, samtidigt som jag inte vill skiljas från alla människor.

Hur som helst vill jag ha sommar, so give me some!

Händelser och Tankegångar

Publicerad 2009-05-16 17:51:58 i Allmänt,

Therese hade just fått en fisk på kroken. I fem minuter slet hon som en oxe mot den fem kilo tunga rödingen. Fem minuters kamp som slutade med att fisken dinglade i linan, en tillfredsställande halvmeter över vattenytan. Therese torkade svetten ur pannan och sade "Ugga-blobb aramispizza zoom". Aldrig förr hade hon känt sig så mäktig. Precis i det ögonblicket, då Therese kände sig som mäktigast, sprang Adam förbi med en nagelsax och klippte av linan med en irriterande, hoppande rörelse. "Vad i Stefan Holms namn håller du på med?", skrek Therese i både ilska och förvirring. "Det där var ju min firre! Nu är det du som hoppar i vattnet och hämtar den åt mig!" Adam tittade i kors. Två vinröda helikoptrar kom flytandes på babord sida. I helikoptrarna satt två felutbildade piloter. De vinkade. På radion varnade man för förvirrande och fysiskt omöjliga vändningar i texten. Adam tycktes vara road av detta, men varför är en fråga som vi aldrig kommer få svar på. Eventuellt kan det ha och göra med att maktkänslan i att själv bestämma framtiden gör en hungrig. Vad som är roligt med att vara hungrig är dock en fråga som måste diskuteras av en hel samhällsklass under en längre period. Delvis för att de skulle (rent hypotetiskt) kunna komma på ett vettigt svar, men mest för att uppehålla dem, likt ett dagis som uppehåller barnen medans man jobbar. Under denna period skulle tidigare nämnd röding simma motströms elva gånger, och Adam skulle titta så mycket i kors att folk skulle glömma att han faktiskt tittade i kors, och börja tro att det var så han alltid sett ut. En välplacerad styckesindelning skulle nog vara det politiskt korrekta att ta till bruk nu, men en styckesindelning ger läsaren en möjlighet att ta en paus och reflektera över om man vill fortsätta läsa eller inte, och jag tänker inte låta någon bara läsa halva texten.

//Adam Pärsson, 13 april 2009

Matte-Blä-kursprov

Publicerad 2009-05-13 10:51:23 i Allmänt,

Matte C kursprov på fredag. Det känns inte helt super! Mestadels för att jag inte orkar öppna boken. Att mysa framför teven med lite gottigheter låter mycket mer lockande än polynomer, logaritmer, derivata och talföljder... konstigt nog.

Nu blire lite vänner säsong 8 och sticka lite mössa, and then we'll see what happens. Skulle vara bra att få lite plugg gjort idag ändå. Kan kanske resultera i mindre panik imorgon.

Ciao

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela