Jag heter Therese.

Fjorden

Publicerad 2009-09-30 18:11:27 i Allmänt,

Nu har jag inandats norsk luft i 3 dagar här i Sandefjord. Det har inte hänt så värst mycket. Jobb finns inte förrän i mitten av Oktober/början av November, så jag har inte riktigt bestämt mig för hur länge jag ska stanna här i Sandefjord denna gång. Jag har ju faktiskt ett körkort att tänka på hemma i Sverige, så det skulle ju vara smart att åka hem lite tidigare för att övningsköra och sådant. Vi får väl helt enkelt se.

Nu sitter jag och Emelie och kollar på Coupling - mycket underhållande!

Jag trivs egentligen väldigt bra här i Sandefjord. Jag är omgiven av massa trevliga människor, vi bor i en fin stad och dricksvattnet är underbart gott. Dock finns det ju en del saker jag verkligen saknar:

Fil
UlleBullen
Billig och God Pizza
NattaPatta
Billig protein
Familjen
En mopp till kollektivet

... ja, sådana saker

Dessutom har jag kommit in i en läsperiod. Jag är så otroligt sugen på att plöja igenom några Marian Keyes-böcker! Trots detta har jag ännu inte läst ens en rad ur någon bok alls. Jag är alltså inne i en läsperiod... men jag läser inte? Kan tyckas knasigt.

Jag bifogar en bild på Ulrik Ullesson aka UlleBulle, som ett bevis på min kärlek till henne

Tillbaka till Sandefjord

Publicerad 2009-09-26 21:05:13 i Allmänt,

Imorgon går resan åter mot Norge och Sandefjord. Det känns lite småsorgligt, men det känns ändå som att jag hunnit träffa alla jag velat träffa eller planerat in i min att-träffa-medan-jag-är-hemmakalender, (förutom Mirre och Stefan, men det får jag fixa nästa gång jag kommer hem).

Igår åkte vi, (jag och Adam) efter en lång sovmorgon och en höstpromenad, hem till Adams svenska hem i Hallsberg där vi skulle ha lite mysigt med trevligt Närkefolk. (dvs. Daniel aka Gegge, Victoria, Elias, Anton och Henke). Det spelades guitar hero, rapakalja och mot slutet av kvällen/natten blev det också en hel del djupa diskussioner om bland annat jordens undergång och kapitalism vs. kommunism. Hur som helst var hela kvällen väldigt trevlig.

Denna morgon gick jag upp kl. 09.20, blev skjutsad till stationen och satte mig på en buss mot Örebro. När bussen nått Kumla steg Natta på. Väl inne i staden hämtades "It's så 09-biljetter" ut till Natalie och inte till mig. (Biljetterna var nämligen slut när jag kom på att jag ville dit). När detta var avklarat blev det frukost/lunch på la baguette, mc flurry på mc donalds, besök på H&M och lite konversation med fullgubben vid busshållplatsen.

Klockan 2 gick jag över till Ulrik Ullesson, aka Ulle. eftersom jag väldigt gärna ville hinna träffa även henne en sista gång innan jag återvände till Norge. Vi pratade, möööös och trivdes ett bra tag. När vi kände oss lite tomma i magarna sprang vi ut från det gula trähuset och stannade inte förrän vi var framme vid Valentino. Där blev våra magar åter fulla. Denna gång av pizza, och det blev en hel del mysigt och flummigt prat på Valentino vill jag lova. Det mysiga och flummiga pratet fortsatte i ca en timma efter att vi lämnat pizzerian, då vi bestämde oss för att gå och gå och gå - for ever and ever. NU är vi hemma hos mig, och mina fötter är fulla av blåsor. Vad har jag då lärt mig idag? Jo - det är farligt att gå. Man ska ta bilen.

Imorgon när jag sitter på tåget mot Norge kan jag alltså vara nöjd eftersom jag ändå hunnit träffa en hel del trevligt folk under dessa 2 veckor!




Vårt kollektiv i Sandefjord, "Bakgården"

Igår?

Publicerad 2009-09-25 10:32:39 i Allmänt,

Ja, någon som undrar vad som hände igår? I'll tell u!

09.30 körlektion. Sedan bar det av hemmåt där Natalie befann sig. Vi lekte och skojjade oss i ca 4 timmar - mycket trevligt!

Anledningen till att vår tid tillsammans fick ett så plötsligt slut var att resten av dagen skule tillbringas med Adam. Vi firade 7 månader igår, så det blev fet och underbart god mat på "kinamuren" och "inglorious bastards" på bio - mycket bra film! Hela kvällen var mycket najs, och det var skönt att få träffa pojken igen. Han är bra.

Nu ligger jag kvar i sängen, med en sovande Adam bredvid mig, helt okapabel till att sova. Jag vet inte om det beror på att jag är otroligt dålig på att sova eller om det kan bero på hostattakerna. Kanske lite av båda.

Kastsystem

Publicerad 2009-09-23 18:24:35 i Allmänt,

Jag kollade igenom några gamla uppsatser och analyser från skoltiden, och hittade då en 4 sidor lång analys om Hinduismen. Jag saknar Filosofi- och Religionslektionerna... well,well. Om någon har lust eller ork att läsa lite kommer här ett smakprov. Finns ett kastsystem i Sverige?


Kasten i Sverige är inte riktigt som kasten i Indien. I Indien förväntas man till exempel acceptera sitt kast och leva efter kastets regler, medan vi i Sverige pratar om att bekämpa olikheterna för att alla människor ska få samma chans. Dock är det mycket prat och lite verkstad. På samma sätt som i Indien anser jag att man på sätt och vis ärver sina föräldrars status. Om du kommer från en rik familj med status-arbeten förväntas även du leva upp till ditt namn eftersom du har de förutsättningar som krävs och för att bevara din familjs status. Om du istället kommer från en fattig familj finns fördomar, även om de inte erkänns, om att du inte kommer nå så högt du heller. Kanske eftersom du inte har samma förutsättningar som andra, och då menar jag ekonomiska förutsättningar. Man förväntas inte acceptera sitt kast här i Sverige, men det finns helt klart fördomar som skapar kastsystem här.


Samma sak gäller vid jobbansökan. Det finns fortfarande fördomar om att kvinnor inte ska/kan nå lika högt som män. Chefsposter anses ofta olämpliga för kvinnor, och detta kan också bevisas med statistik. Invandrare har också svårt att få jobb, eller i alla fall bra jobb. Många invandrare som kommer hit till Sverige är högt utbildade människor, men lyckas ändå inte få ett sådant jobb som de förtjänar. Fördomar finns också om människor med tatueringar och piercingar. Skulle de vara mindre kvalificerade bara för att de har en metallring i läppen? Jag tror dock att mycket fördomar mot tatueringar, piercingar och annat som anses ovanligt idag kommer att dö ut med de äldre generationerna.


Så kastsystemen i Sverige är inte precis som de i Indien, men jag anser fortfarande att de finns. På samma sätt som du ärver ditt kast i Indien så kan du också ärva ditt kast i Sverige. Skillnaden är att i Sverige (om man inte är hindu) behöver man inte leva efter sitt kast för sin egen skull som i Indien (karma för att till slut komma till moksha). Vi har idag hur många valmöjligheter som helst till yrkesval och universitet. Vi kan med andra ord bli nästan precis vad som helst. Om man kommer från en sämre familj, lägre kast, kan det dock vara svårare att ha råd att studera vidare, men dörrarna är ändå öppna. Friheten och möjligheterna finns ändå där. Eller är det bara vad samhället försöker intala oss? Även en människa från en fattig familj kan ju studera vidare och skaffa sig ett eget jobb för att få ihop tillräckligt med pengar till sin utbildning, men om han eller hon nu är invandrare kanske ett jobb kan bli svårare att få? Så jag skulle nog inte säga att friheten och möjligheterna alltid finns där. I alla fall inte där fördomarna finns.

Schlött

Publicerad 2009-09-23 15:35:28 i Allmänt,

Mycket känns lite långtråkigt idag. Eftersom jag FORTFARANDE är sjuk, och har för avsikt att inte vara det längre, stannar jag innanför husets fyra väggar idag. Det KAN bli lite segt eller, så som rubriken påstår, slött (schlött). Det är ju inte som att jag inte har gjort någonting alls idag. Så är det inte inte alls.

Klockan 08.00 ringde klockan. Sedan bar det av mot körlektion och klippning. Väl hemma har jag väl kanske inte gjort så förfärligt mycket saker. Ett eller två teoritest på datorn och en hel del slöande. Jag kommer antagligen inte stå ut så mycket längre. Detta innebär att någon av mina kära vänner kanske får ett samtal snart.

I natt sitter dessutom Sandefjords-pöjkarna på en buss till Sverige. Detta betyder antagligen att jag får träffa åtminstone Adam imorgon - tjoho!

"Halkan"

Publicerad 2009-09-22 13:51:11 i Allmänt,

Halkan var ju trots allt inte så farlig som jag hade trott. Den var rent ut av väldigt rolig! Nu är den hur som helst avklarad och avbockad från listan, vilket innebär att jag kommit ännu något närmare uppkörning och körkort. Otroligt skönt! Något som jag är lite skeptisk till är att jag (nu på söndag) åker tillbaka till Sandefjord och stannar där i en månad innan jag åker hem och har uppkörningen. Hoppas jag inte glömmer bort allt bara.

Idag skulle egentligen MirrePirre ha kommit hem till min enkla boning. Dessvärre blev hon, liksom jag, sjuk och anser att det är bättre att hon stannar hemma och kurar sig. Jag får se vad jag planerar in istället. Är jag smart följer jag Mirres exempel och tar det lugnt idag också. (Idag insåg jag att jag fortfarande inte är helt kry då mina hostattaker gjorde teorifilmen omöjlig att höra.) Är jag mindre smart väljer jag att hitta en rolig, svensk lekkamrat att leka med medan jag fortfarande är kvar i Sverige.

Imorgon har jag körlektion kl. 09.30. Efter lektionen kilar jag över gatan till hårmetropolen och passar på att klippa mig. Vi får se hur mycket som åker av. Inte ens jag vet det ännu. Spännande!

Heja Therese!

Publicerad 2009-09-21 20:23:42 i Allmänt,

Dagens rubrik roar säkert min vän Emelie en hel del. Därför tillägnar jag den till henne. Anledningen till att rubriken blev "Heja Therese!" är dock en helt annan.

I snart ungefär en och en halv vecka har jag trivts här i Sverige. Trots att jag har varit rätt så sjuk vissa dagar, och på grund av detta spenderat dagarna hemma och myst i min säng, har jag ändå inte lyckats öppna min körkortsbok. Den är ju trots allt inte så väldigt kul att läsa. Därför är det med största glädje jag kan meddela att jag idag faktiskt har läst en hel del, och dessutom pluggat teorin på andra sätt också. Jag är faktiskt lite stolt över mig själv.

Imorgon är det då halka. Uppstigning kl. 06.00. Lite nervöst är det allt. Det som oroar mig är dock inte bara själva "halkan", utan att jag fortfarande faktiskt också är rätt krasslig. Jag har inte överdrivet mycket energi, och hostattakerna har blivit allt vanligare. Jag skulle känna mig betydligt bekvämare med halkan om jag fick göra den något friskare. Hur som helst kommer det säkert bli kul. Jag hoppas det i alla fall!

Om jag överlever halkan får vi se. Håll tummarna!

Gröna Lund

Publicerad 2009-09-20 21:05:54 i Allmänt,

Idag blev det Gröna Lund med Mamma, Pappa, Johan, Johans kompis och Natalie. Mycket trevlig dag! Nu är jag trött, och lite hungrig. Så är det.



Folket påväg mot Grönan



Johan, Johans ögonpinne och Jag på Tilt - that's right. Vi vågar!



Tha Gang (minus Natta som fotar)



Maaaaat



I'm proud to call them my parents. Lite knasiga och trasiga sådär!

Ändrade planer

Publicerad 2009-09-19 13:36:03 i Allmänt,

Dagens dag var i min kalender noterad som en pruduktiv dag, ex. lunch med stefan, ut i den friska luften, träffa trevligt folk, kanske övningköra. Eftersom jag fortfarande är en del sjuk beslutade jag mig istället för att stanna hemma. Jag ska nämligen till gröna lund med NattaPatta och familjen imorn. Om jag inte är tillräckligt frisk för att åka galet mycket kommer jag bara ångra att jag inte stannade hemma och kurade mig idag.

Dagens aktiviteter kommer istället att bli:

Ligga i sängen eller soffan
Äta gott
Dricka varma koppen
Hosta
Kolla Scrubs
Spela Guitar Hero
Gosa med massa filtar och kuddar
Läsa bok
Kaaaanske läsa körkortsteori

Sounds great to me!

Resan mot gröna lund går väldigt tidigt för min och Nattas del. Eftersom vi inte får plats i bilen måste vi ta buss upp och hem. Bussen avgår MYCKET tidigt från stationen i Kumla - alltså tidigt i säng. Väl där (gröna lund) betalar vi hundra kronor var för att få komma in, och sedan är det bara att åka hur mycket man vill. Det är nämligen Ericsson-dag på gröna lund. Detta innebär att Ericsson bjuder alla sina anställda och sina anställdas familjer på rubbet (nästan). Denna söndag tillhör alltså Johans polare och min Natalie familjen. That's right. Vi beräknas vara åter i Kumla mkt sent. So now you know!

Svt-reporter

Publicerad 2009-09-18 21:27:13 i Allmänt,

Idag ringde klockan så tidigt som 20 över 5. Jag skulle nämligen befinna mig i svt-studion kl. 07.00 denna morgon. Det första jag gör efter att ha stängt av alarmet är, av någon konstig anledning, att plocka upp datorn i knät och kolla facebook. Det var bara en känsla jag hade. Då ser jag att jag har fått ett meddelande av min svt-kompis Jonas Kraft. Där står det att jag inte behöver befinna mig på kontoret förrän kl. 08.45. Så jag kollar upp tågtider, ställer alarmet på 07.00 och sover ytterligare en och en halv timma - underbar känsla!

Dagen var väldigt kul faktiskt. Inget betalt. Ingen "tvingad" prao som skolan kan medföra - no, no! En helt spontan, frivillig arbetsdag på svt.

Morgonmöte, en kopp varm choklad, ut på reporter-uppdrag, äta kinamat, redigera inslaget och till slut åka hem. Om någon såg på 19.15 nyheterna, tvärsnytt, så var det storyn om döva i örebro som vi jobbat ihop denna dag. Så är det!

När bussen anlänt till kumla, kl 17.35, stod Ulrik Ullesson och väntade på mig. Vi tog med våra cyklar till maxi, köpte lite smått och gott och har sedan avnjutit kvällen framför scrubs, tvärsnytt och idol. Kvällen borde egentligen sluta här eftersom fru Ullesson ska upp tidigt imorgon för att bege sig mot Åland. Så blir det dessvärre inte. Hon måste stanna kvar här ett par timmar till. Snart är det nämligen Dirty Dancing på kanal 1 - en film som fru Ullesson skamligt nog inte har sett ännu. Det ska vi dock råda bot på ikväll. I löööv that moovie!

Nighty, nighty people.

Problem...

Publicerad 2009-09-17 15:12:58 i Allmänt,

Nu när jag är mer eller mindre sängliggande har jag blivit otroligt sugen på att läsa. Idag kom även en Marian Keyes-bok på posten - "Änglar". Wieee! Problemet är bara att jag kan inte läsa utan att få dåligt samvete över att jag inte läser körkortsteorin istället för en Marian Keyes-bok. Lösningen på problemet blir istället att göra någonting annat. Till exempel Scrubs.

Jag ska hur som helst hitta en lösning på problemet så snart som möjligt. Jag har kommit på att om jag läser lite körkortsteori (senare idag, kanske) kan jag med gott samvete börja läsa boken. Vi får se hur det går. Håll tummarna!



Stackars mig

Publicerad 2009-09-17 12:09:22 i Allmänt,

Jag tror att jag är sjuk. Jag har i alla fall inte mycket till röst, och då och då kommer små hostningar. Som tur är, är det snälla hostningar som kliar mig i halsen, och inte några elakartade rethostningar som gör att man hostar tills man spyr.

Som pricken över i:t har jag ont i magen (bella, u know what I'm talking about) och vill helst tillbringa hela dagen i sängen med min värmepåse. But thats not gonna happen. Jag har nämligen tandläkartid idag 13.25 - yey!

Jag kan i alla fall trösta mig med Scrubs säsong 6 när jag kommer hem, och dessutom slöt jag denna morgon fred med min symaskin. Nu är alla kuddfodral klara. Vad ska jag nu syssla med?

Peace out.

Russinfingrar

Publicerad 2009-09-16 20:32:36 i Allmänt,

Jag har tagit ett varmt bad. Med skummmm. MASSOR av SKUMMM. Jag har russinfingrar.

(NU har jag sytt 5 och ett halvt kuddfodral - mkt heeeta. Det är nu, när jag har ett halvt kuddfodral kvar att sy, som min symaskin väljer att bajsa ner sig. BAJS på den. BAJS.)

Rubrik

Publicerad 2009-09-16 15:51:25 i Allmänt,

Nu har jag varit i Sverige i 4 dagar, men vad jag har egentligen haft för mig? Om det är någon som undrar, läs följande:


söndags: anlände till kumla kl. 20.00, svensk tid.

måndags: åkte till ikea och marieberg för att köpa på mig billiga ikea-kuddar och billiga tyger att sykuddfodral av. sydde ett southpark-kuddfodral. träffade min vän ullebulle på kvällen. promenad. pizza. film.

tisdags: gjorde riskettan på körskolan. kvällen tillbringades hos natalie - awesome tjej.

onsdags, (idag hittils): körlektion på morgonen. sy ännu ett southpark-kuddfodral. åka till örebro och köpa mer tyg till kuddfodral. sy ytterligare 3 kuddfodral.

Ja, det var väl pretty much everything so far. Då och då spelas lite guitar hero också. Adam ligger nämligen sjuk i Sandefjord utan ett xbox och guitar hero, så om jag inte spelar får jag dåligt samvete. mohaha.

Idag kom dessutom Scrubs säsong 6 till vår brevlåda - underbart! Därför kommer ett antal avsnitt rulla ett tag nu. Sen ska jag nog ta mig ett varmt och skönt bad. Man får passa på medan man lever i ett hus med badkar. Sedan ska mer kuddfodral sys och om jag har tur hittar jag även en vän att avnjuta Idol med ikväll.

Ciao!


Sverige igen

Publicerad 2009-09-13 23:28:18 i Allmänt,

Nu är jag då i Sverige igen efter ca 5 timmars bilresa. Den var faktiskt inte alls så seg som bilresor kan vara. De första tre och en halv timmarna tog jag igen all den missade sömnen från i natt, och resterande timmar körde jag själv (vilket kan vara betydligt roligare än att sitta och stirra in i bilsätet framför sig).

Väl hemma i Kumla gick jag runt och hälsade på de olika rummen. När denna ritual var avklarad kopplade jag och Johan in Adams xbox, och spelade lite guitar hero. Jag fick låna med det till Sverige trots att det inte har varit i Sandefjord i mer än 2 veckor ännu. Meningen är nog att jag ska bli bra, men jag kan ju inte lova något.

Imorgon ringer väckarklockan kl. 09.00. Då sätter jag mig i bilen och kör med mamma till Ikea och den stora tygaffären vid Marieberg. När jag har köpt några billiga kuddar och tyger, och har ätit lite Ikea-mat med mamsen, blir det förmodligen lite produktion av kuddfodral. (Vi behöver kuddar i Sandefjord har jag bestämt.) Now u know!

Otroligt skönt att vara hemma (trots att jag hade ångestattaker under hela hemresan, förutom när jag sov eller körde). Det ska bli awesome att få träffa allt underbart folk i Närkeområdet, men jag måste medge att jag kommer sakna grabbarna grus och backyard-babies i Bakgården, Sandefjord.

Eeeh, I'll be just fine - men jag skulle ju inte klaga om Adam fick för sig att han var tvungen att åka och hälsa på sin käre far eller farföräldrar i Hallsberg, det skulle jag faktiskt inte. Jag håller tummarna!

Duktig dag!

Publicerad 2009-09-11 10:13:09 i Allmänt,

Idag har jag planerat in en så kallad duktig dag, dvs:

Gå till skattekonteret och fråga vilket av de två nästan identiska skattekort, jag har fått adresserade till mig, som faktiskt är giltigt.

Handla hem matvaror

Baka hallonpaj - mamma och pappa kommer upp hit imorn, så det blir pajkalas.

Damsuga hela övervåningen

Städa toaletten

Tvätta minst 3 tvättar

Städa köket - (eftersom den person på listan som ska städa köket den här veckan antagligen inte existerar)


När den duktiga dagen är avklarad ska den firas med en najsig kväll! Dessutom ska vi äta 1 kg otroligt god tillagad lax. Laxen var en gåva från kinesen i Elias och Davids kollektiv.
Tack kinesen!

090909

Publicerad 2009-09-09 12:50:57 i Allmänt,

I dag är det den 9 september 2009, alltså 090909. En revolutionerande dag för oss alla. En dag att minnas helt enkelt. Grattis till alla miljarder människor runt om i världen som gifter sig idag!

Dagen började kl. 09.00 för mig, då jag gick upp ur sängen och sedan in i duschen. Detta borde betyda att jag innefann mig i duschen kl. 09.09 den 9 september -09, något som inte bör förglömmas. Efter frukost traskade jag iväg med min flock (Emelie, Bella och David) till manpower, där vi skulle utföra lagertestet. Nervösa som vi var satt vi i röda fotöljer uppe på kontoret och diskuterade hur magisk eller framför allt hur otroligt sällsynt dagen i fråga faktiskt är. Så här ligger det till:

Sist dagen 090909 utspelade sig var för hela 1000 år sedan, och nästa 090909 kommer inte att förkomma förrän om ytterligare 1000 år. Inte alls många människor som får uppleva en sådan dag inte - tänk på det! Som tur är har vi ändå kvar 101010, 111111 och 121212, men sedan är det slut för det här årtusendet.

När vi suttit och diskuterat en stund, för att fördriva tiden, var det vår tur att göra lagertestet. Något som vi inte hade räknat med var att vi alla fyra skulle göra det i samma rum, vid samma bord, vända mot varandra. Nu var vi alltså tillbaka till skolan igen. Nu hade testet nästan förvandlats till en tävling. Ingen vill ju komma sist, men och andra sidan vill man ju inte göra det så fort att man sorterar fel heller. Knivig situation.

Hur som helst ägde vi alla fyra testet. Ingen hade något fel på något av de två testen, och allas tider var betydligt bättre än de flesta andras. Det första testet blev jag klar med först på tiden 3 minuter och 39 sekunder (in your face "Adam med den bästa tiden" mohaha) och det andra testet var lager-Bella snabbast på. Nu har vi plötsligt betydligt bättre jobbchanser. De kanske till och med ringer i morgon sa de. Synd bara att jag åker hem på söndag för att fixa körkort nu när jag verkligen har chans att få jobb inom det snaraste nuet. Well, well...

Efter testet firade vi genom att handla på en second hand affär (jag köpte ett par otroligt fula Dr. Cox-byxor den korta varianten, och Bella köpte en MEGASTOR flannelskjorta). Firandet tog inte slut där. Vi hann även med en tur till Musikbörsen med norskt Ö och en sväng till stor-kiwi där vi köpte hem varsina mumsiga fryspizzor som ska firas upp om ca en timma.

Mvh. din tillgivne

Sammanfattning

Publicerad 2009-09-08 21:20:53 i Allmänt,

Dåligt uppdaterat här nu på ett tag. Därför blir det en liten kort summary här istället:

I onsdags kom David. Han heter Klasson i efternamn och är mycket trevlig.

I två dagar lekte jag, Bella och David med varandra. Det var kul.

I fredags kom Emelie till kollektivet. Det var kul. Jag hade inte träffat henne på hela sommaren. Hon är snell.

I fredags kvell/lördags natt kom två besökare till kollektivet. Jag tänker inte berätta vilka det var. En av dem var Anton. Bella blev glad.

I lördags kom även Sandra och Johannes och hälsade på. De bor också i Sandefjord. De är snella. De ska också flytta in i kollektivet snart.

Vi var många här på lördagskvellen. Det var kul.

I söndags åkte de två besökarna hem. Innan det åkte vi till havet. Bella blev ledsen. (Inte över havet). Bella blev sjuk.


Denna vecka har det inte hänt överdrivet mycket egentligen. Jag har inte pluggat körkortsteori som jag borde. Jag och Emelie har sökt jobb på färgan. Vi (jag, emelie och David) sitter ofta och kollar på Scrubs på rummet. Bella har legat mycket i sin säng på grund av sjukdom, MEN nu mår hon bättre. Imorgon klockan 10 går hela gänget (David, Emelie, Bella och jag) ner till manpower för att bland annat göra lagertestet - scary!!

Nu kommer Adam och Elias hem om ca 10 minuter, och då är det dags för den andra filmen i serien - Sagan om ringen. Alltså; Sagan om de två tornen.

C ya!

Happy family in Sandefjord @ saturday night

Happy family in Sandefjord @ saturday night

Ge mig musik!

Publicerad 2009-09-04 13:47:35 i Allmänt,

Livet är rätt himla skönt just nu faktiskt!

Det enda som fattas mig är egentligen musiken. Jag och Bella har iaf kollat upp olika körer i Sandefjord, och nästa gång jag åker upp hit åker mitt elpiano med. Allt verkar alltså lösa sig!

Mirrisen på bilden är också saknad. Likaså de sköna music-moments-stunderna. Jag behöver dock bara vänta i ca. en och en halv vecka innan en sådan stund dyker upp igen.

Möss-planen

Publicerad 2009-09-04 08:29:35 i Allmänt,

När man inte har jobb här i Sandefjord, men ändå har bestämt sig för att ha otroligt roligt om dagarna, är det en stor tröst att just denna visit ger mig sällskap. Denna gång har ju faktiskt både Bella och David flyttat hit - jobblösa. Vi får hålla tummarna att det löser sig för dem snart, för nästa vecka åker jag hem och jag vet inte riktigt hur de två ska komma överens utan en Therese som medlare.

Hur som helst har det, under 3 dagar blivit iaf 1 eller 2 timmars samtal och stickning med Bella - awesome tjej! Dessa timmar har resulterat i snart 3 mössor, och veckan är inte slut. Idag kommer även Emelie upp till kollektivet, vilket ska bli HUR KUL SOM HELST! Hon har dock med ännu en påse garn och stickor upp till mig, vilket antagligen kommer resultera i ännu mer mössor och helt klart en hel del sockor också.

Vad ska jag då göra till mitt lilla problem här? (Dessutom har jag en fet hög med massproducerade mössor hemma). JO! - lösningen är, eller iaf kan vara, Julmarknaden här i Sandefjord. Jag får helt enkelt fortsätta med min hobby, och enligt egna beräkningar kommer jag ha ett fett lager till försäljning under den brutalt kalla vintern till förmånliga priser.

Ikväll kommer förhoppningsvis även Anton, Henke, och Moa till kollektivet, men endast på besök. Just nu känns det väldigt osäkert vilka som verkligen kommer, men jag och Bella ska dansa en massa olika magiska danser så kanske de ändå kommer. Regndansen är dock inte medräknad, och den behövs heller inte. Här regnar vi nästan bort ändå.

Nu ska vi hur som helst ut i "solskenet" och gå av oss bebishullet. Bajs,bajs!

"Uppenbarelseboken"

Publicerad 2009-09-01 19:00:55 i Allmänt,

Denna morgon hände någonting fantastiskt. Eller ja fantastiskt och fantastiskt? Positivt eller negativt? Detta blir helt enkelt något som läsaren själv måste ta ställning för.

Hur som helst, anyway, bueno, så var klockan ungefär halv 9 på morgonen (klockslaget varierar beroende på om vi nu går efter min mobil eller den orange-runda klocka som hänger i vårt rum). Jag hade precis vaknat till(vilket gör att min personliga uppfattning om denna uppenbarelse kan ha varit fel, var det en dröm?) och då slår det mig plötsligt att jag bara MÅSTE köpa en bok. Inte heller vilken bok som helst - nej, nej! Boken heter "Remember me?" och är skriven av Sophie Kinsella.

Trots att jag inte har den tjockaste plånboken just nu är jag väl ändå tvungen att köpa den? En uppenbarelse som denna kan man ju inte bara ignorera. Därför kollade jag i det "nyligaste nuet" upp om en sådan bok skulle vara billigare på CDON.com, which by the way är wonderbrah, och mycket riktigt. Boken finns att köpa för endast 59 NOK, antagligen ännu billigare i Sverige. Så jag antar väl att jag slår till. Det är ju ändå ingen vanlig bok vi talar om. Det är ju "Uppenbarelseboken". 59 spänn är den väl ändå värd (plus frakt).

I det "nyligaste nuet" har även lite hurtiga tjejer varit ute och svettats och promenerat uppför Sandefjord kanske brantaste backe - vägen upp till Mokollen. Duktigt av oss! - MEN - dåligt av er som sitter framför datorn på era fat asses. Ut och spring, upp och gå, cease the day!

Sandefjord again

Publicerad 2009-09-01 10:02:55 i Allmänt,

Gårdagen spenderades med Bella som nu, även hon, har flyttat in i kollektivet. Det blev besök på manpower, rundvisning här i Sandefjord, långpromenad till Bugården, (Detta ska bli till en vana har vi bestämt. 45 minuter promenad varje dag. Vi får se hur länge det håller.) Scrubsmarathon och sedan lite girlielily-stuff såsom:

total städning av badrummet
damsugning på hela övervåningen
en hel del mer städning
filosofiska samtal
matlagning
Chips och URGE, (en superduper good norsk läsk)

typ sådant ja.

Idag ger sig Adam och Elias av mot Komplett lite senare, närmare bestämt runt 3. Detta betyder antagligen att jag måste umgås med dem denna förmiddag. I'll survive!

NU morgon-yoga!

Mina tusentals stickor (till stickning (med garn)) anländer inte till Sandfjord förrän imorgon. Detta betyder att jag måste köpa ett par stickor idag efterssom jag med stor sannolikhet kommer avlida om jag inte får sticka idag.

That's right!

Imorgon ska jag ta mig ner till manpower-kontoret igen för att se om det finns något jobb som behöver mig. Kan vara svårt att få jobb nu när jag är i Sandefjord max 2 veckor åt gången (pga att jag håller på och tar körkort hemma samtidigt).

MEN

som min kära far (och resten av det glada värmlandsgänget skulle ha sagt):

"Det årder sej, å årdner de sej inte så kvitterä"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela