Jag heter Therese.

Älskar livet

Publicerad 2012-02-29 23:56:13 i Allmänt,

väldigt mycket just nu.

Skolan=bra
Vänner=bra
Fritid=bra
Humör=bra
Kalmar=bra
Inspiration=bra
Lycka=210%
Allt=bra

Solsken och sittunderlag

Publicerad 2012-02-27 23:31:00 i Allmänt,


Den här bilden sammanfattar helgen väldigt bra tycker jag.

Adam har varit här i två dagar och gjort min helg lite bättre än vanligt. Vädret gjorde sitt bästa för att hjälpa till också vilket jag tackar och bockar för. Det har varit mycket sol, läsning, promenader och skönt mys framför filmer på kvällarna. Inte helt fel.

Nu har en ny kurs startat. Den heter Digital publicering och här kan ni följa vårt arbete. Första veckan skriver vi bara om lokala nyheter i Kalmar, vilket kanske inte är så intressant för många, men nästa vecka drar vi igång med hälsa, kost och träning.

Livet är inte så tokigt ibland

Publicerad 2012-02-21 16:45:45 i Allmänt,

I måndags cyklade jag till Kalmar Nyckel, full av förväntan inför den nya kursen. När jag kom fram möttes jag av, en alltid lika trevlig, Sara som förklarade att föreläsningen var inställd eftersom vår föreläsare var sjuk. Nu har jag varit ledig i två dagar. Två härliga dagar med mycket sol och mycket fritid.

Jag har promenerat, suttit på parkbänkar, läst, tränat, gått på yoga, ätit gott och bara njutit av egentid. Ibland är det faktiskt väldigt välbehövligt att få vara själv, att lyssna till vad jag själv vill och att stanna upp och njuta av livet här och nu. Om en timme ska jag få dansa av mig lite på ett aerobicspass. Det känns välbehövligt efter en väldigt chokladig förmiddag!

Här är två bilder från eftermiddagen i en park med en bok:

Uppe med tuppen - and for what?

Publicerad 2012-02-15 06:20:45 i Allmänt,

Klockan är 6:15, jag har ätit upp min frukost och är ready to go - då får jag ett sms om att inspelningen kanske inte blir av. Vad gör man då? En vanlig människa hade återvänt till sängen och sovit lite till men för mig är det inget alternativ. Har jag väl kommit upp är det kört. Fuck.

Nu håller jag tummarna på ett sms som säger: It's on!

Här är en bild från gårdagens inspelning:

Jaha, vad vill jag göra nu då?

Publicerad 2012-02-13 15:57:30 i Allmänt,


Dagens inspelning blev inställd eftersom det par vi skulle spela in blivit sjuka. Detta innebar för mig en ledig dag, helt utan planer.

Jag tog tunnelbana och buss till Djurgårdsbron där jag satte mig på en parkbänk i solen, med utsikt mot vattnet och läste en bok. Det är ju underbart när man får chansen att njuta av det fina vädret mer än att bara titta ut på det genom fönstret.
När solen gått i moln och det blivit kallt reste jag runt i stan med olika bussar och fortsatte att läsa min bok. Jag gillar dagar utan planer. Dagar när man bara kan ställa sig frågan: Jaha, vad vill jag göra nu då? Och sen bara göra det.

Nu bor jag föresten inte i Orhem längre utan i en lägenhet i Skanstull. Jag orkar inte förklara varför, men jag är väldigt tacksam till Stina Boström som lånar ut den till mig.


HQ och trasig GPS

Publicerad 2012-02-09 23:55:59 i Allmänt,

De två senaste inläggen kanske blev något djupa och obegripliga? Flummiga. Hur som helst var min förhoppning att de skulle öppna upp ögonen för någon, eller några. INSIKT. Så var det nämligen för mig:

Jag håller just nu på att läser en bok som heter "HQ - den mänskliga helhetssynen" av Susanna och Martin Ehdin. Det är en sådan bok som ger en ny aha-upplevelse för varje ny mening. Jag rekommenderar den starkt till alla som vill må bättre och komma till insikt om vad som verkligen betyder något.

Onsdag och Torsdag:
Jag har gått upp väldigt tidigt flera morgnar i sträck nu. I går gick jag upp 5:30 och satte mig i en av Titans bilar för att hämta upp resten av inspelningsteamet. Det var superviktigt att vi var i tid, dels eftersom vi hade bestämt en tid med familjen och att det är oartigt att låta dem vänta, men kanske ännu viktigare - eftersom vi skulle filma när de lämnade sin dotter på dagis. Sådant FÅR, och kan, inte bli försenat.
Så - duktig tjej som jag är satte jag mig i bilen kl 06:00 för att köra ut i den tidiga, mörka stockholmsmorgonen.
När speglarna var justerade och bältet var på plats lutade jag mig framåt för att sätta på GPS:en. Men - DEN FUNGERADE INTE. INGEN SATELITSIGNAL. Vad skulle jag göra? Vad gör man?

Hur det kunde gå en gåta, men gick gjorde det. Vi var till och med där tio minuter innan utsatt tid. En eloge till Einar som guidade mig hela vägen.

I dag gick jag också upp tidigt. Varför? Jo, jag sov i Uppsala hos min kusin - Louise. Hon fyllde år, vilket jag ville vara med och fira, och då får man passa på när man ändå är i Stockholm tycker jag! Det var bara tråkigt att jag inte hann stanna lite längre så att jag kunde få se lite mer av staden.
Jag vill gå in i domkyrkan!

Från dagens inspelning:

Torsten och jag

Publicerad 2012-02-08 13:52:00 i Allmänt,

Efter en brutalt tidig start på dagen är vi äntligen klara med dagens inspelning. På väg ut från Titan möter jag en man med svart jacka och mörka skuggor under ögonen. Han hälsar. Jag känner igen honom och försöker så snabbt som möjligt komma på vem han är. Jobbar han på Titan? 
Då slår det mig - det är Torsten Flinck.

PS. Diagnoserad

Publicerad 2012-02-02 11:50:26 i Allmänt,

Therese mage diagnoserades, för exakt en vecka sedan, av en snäll doktor på Cityakuten i Stockholm. Han berättade att det inte alls var någon IBS-mage - thank GOD! - utan att det var vagusnerven som spökade. Look it up!

Apropå uppblåst mage och kräkattacker - kolla in min uppblåsta juice, sekunder innan en kräkattack.

Hej härliga morgon!

Publicerad 2012-02-02 09:34:01 i Allmänt,

Att vakna av att solens värmande strålar strömmar in genom fönstret är en underbar känsla. Nu ska jag passa på att ta en promenad i det fina vädret innan molnen hinner hit!

Idag har jag ledig förmiddag. Inspelningen börjar inte förrän 17 och innan dess ska jag även hinna med en fika med Magdalena Mecweld, frilansande journalist. Jag hoppas få en liten inblick i hennes liv och lite tips och råd på min väg dit. I annat fall på en väldigt god fika!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela