Jag heter Therese.

Vissa nätter kan man verkligen inte somna.

Publicerad 2012-03-31 01:31:25 i Allmänt,

Det här är en sådan.

De senaste 90 minuterna har jag legat och stirrat upp i taket, kommit på "briljanta idéer" (vi får se hur briljanta jag tycker att de är i morgon), skrivit listor på saker som ska göras, börjat skriva resereportage och testat alla sovknep jag kommit på. Nu återstår snart bara att räkna får.

Här är en mobilbild tagen under en av veckans brutalt tidiga morgonpromenader:


BLÖH!

Publicerad 2012-03-31 00:02:55 i Allmänt,

Så känns det just nu - efter en riktig tjockskväll @ Stinas place.

Grillad kyckling
med sallad och såser i alla dess former, grillad banan med smält choklad, en chokladkaka och lösgodis. Hur allt detta kan rymmas i min stackars "lilla" mage är ett mysterium. Det är det verkligen!

I morgon ska även Lisas liv flyttas in i lägenheten. Can't wait!

Honey, I'm home!

Publicerad 2012-03-29 23:01:09 i Allmänt,

Tapetseraren är klar och limmet på tapeterna har torkat vilket innebär följande - att jag i dag äntligen har kunnat flytta in säng och lite annat smått och gott till mitt rum.

Det börjar kännas som hemma nu och efter helgen kommer lägenheten, om allt går som det ska, stå färdiginredd, ren och mysig som få!

Sommartid-fjärt!

Publicerad 2012-03-25 08:19:59 i Allmänt,

I går kväll ställde jag fram klockan en timme, stängde av den automatiska funktionen på iPhonen och tänkte att - nu kan jag somna med ro! Det gjorde jag också, men det är mindre kul nu. Nu när jag insett att jag gått upp en timme för TIDIGT i stället. Hur många lyckas med det? Ska man inte försova sig en morgon som denna?

Snart ska jag ta på mig jackan för att ge mig av mot Smedby och gospelkören. Ännu en gång.

PS. Jag och Anna spelade in en kort videosnutt med en rundtur i lägenheten i går. Håll utkik efter den! Kanske åker den upp någon gång under dagen.

Skåpbilar och våffeldagen

Publicerad 2012-03-25 07:19:50 i Allmänt,

De senaste dagarna har vi börjat flytta in lite smått i den nya lägenheten i Funkabo, norra Kalmar. Ett par cykelvändor med kläder och galgar har hunnits med, men det är inte lätt att flytta med en cykel! En cykel som dessutom inte har fungerande växlar. DÄRFÖR var mina föräldrar så snälla att köra den fem timmar, fruktansvärt tråkiga, sträckan mellan Kumla och Kalmar för att bidra med bil och muskler.

I går jobbade familjen Högberg non stop mellan 7:30 och 17:30, inte konstigt att jag vaknade med träningsvärk i morse. Det var inte heller bara mina saker som skulle flyttas. Både min och Annas lägenhet skulle packas in i Skåpvagnen och köras till nya "cribet". Både Anna och Filip hjälpte till under flyttdagen med muskelstyrka och glatt humör.

Nu ska jag iväg till Smedby och sjunga gospel, sen hem och packa upp flyttlådorna för att till sist, i kväll, våffelmysa med mina kära Kalmar-vänner.
It´s a good day!

Och sommartid. Glöm inte!

Blää

Publicerad 2012-03-19 08:50:03 i Allmänt,

Hur är det möjligt att jag mår sämre i dag än i går?
Yrseln och illamåendet är tillbaka och matlusten är som bortblåst. Hej då produktiva dag! Planerna för dagen får nog tänkas om. Rejält!

Å du härliga morgon

Publicerad 2012-03-18 08:27:26 i Allmänt,

Efter två dagar spenderade i sängen, på grund av magsjuka, mår jag äntligen bättre. Kanske har jag till och med tillräckligt med energi för att få någonting gjort i dag.
Innan flyttlasset går ska allt tvättas, packas ner i lådor och hela lägenheten ska dammsugas och skrubbas.

För maximal energi börjar jag dagen med min specialgröt:
1 dl fiberhavregryn
1 msk krossade linfrön
1 msk solroskärnor
1 msk sesamfrön
1 msk kanel
1 rivet äpple
3 dl vatten

Serveras med mjölk.

Mumsigt värre kan jag tala om.

Nej, men det är faktiskt riktigt härligt att äntligen kunna ställa sig upp utan att ramla ihop av yrsel.
Å du härliga morgon!

Mycket godare än det ser ut. Promise!


Jag börjar bli lite förkyld

Publicerad 2012-03-14 21:08:07 i Allmänt,

Sedan förra inlägget har jag haft en väldigt trevlig helg och en skön vecka. Helgen spenderades i Svenshögen där Adams födelsedag firades med bowlingskalas och melodifestivalen. Härligt att få träffa Adam igen och kul att träffa alla andra också. Jag blir alltid så bortskämd på västkusten!

Så mycket nyheter har jag faktiskt inte att bjuda på och jag vet inte om det beror på att jag har ett ointressant liv eller om det är jag som sätter ett för högt tröskelvärde för min blogg. En liten uppdatering kan väl i och för sig vara att jag ska praktisera lite på Escape 360 i sommar. Det är ett resemagasin som har sitt huvudkontor i Stockholm. Googla det om ni inte känner igen namnet.

Jag vill återigen göra lite reklam för vår webbtidning. Kolla in den här!

Hej då!





Hej bloggen

Publicerad 2012-03-08 21:02:02 i Allmänt,


Jag har haft en väldigt bra vecka. Inspiration. Vi har jobbat med webbtidningen och har äntligen fått skriva artiklar inom vårt "specialområde" - hälsa, kost och träning - och det är riktigt kul. Här är en länk till tidningen: http://edu.ikd.hik.se/ezpublish/index.php/hik/tidning_20_12
Det är bara att kopiera och klistra men för de riktigt lata går det bra att trycka HÄR

Sedan Anna kom tillbaka till Kalmar har jag spenderat i princip vareviga dag med henne, inte mig emot. Hon är en så fin människa och jag är riktigt glad att jag har fått chansen att lära känna henne. Därför får hon lite extra bildutrymme i min blogg i kväll.

På tal om att spendera mycket tid med Anna så kom jag precis hem från en "kick off" med Young Ladies in Business. Och gissa vem jag var det med. Just precis - Anna. Det var riktigt trevligt! Mycket på grund av den goda gratis-maten och de duktiga entreprenörer och föreläsare som delade med sig av många vettiga och intressanta tankar.

Nu ska jag kolla på Biggest Looser och sen ska jag gräva ner mig i bra böcker och tidningar!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela