Jag heter Therese.

Bye, bye Sweden.

Publicerad 2010-03-30 00:50:06 i Allmänt,

Igar satt jag i tva timmar och letade flyg hem. Farligt dyrt! Vi kanske aldrig kommer hem. Varfor betala 14 000 for att komma hem nar vi redan befinner oss i paradiset?

Ozzie Pozzie

Publicerad 2010-03-29 03:51:16 i Allmänt,

I natt klockan 04.00 var vi pa plats vid nya hostellet i Port Macquarie - Ozzie Pozzie Backpackers. Dessvarre oppnade inte receptionen forran 8. Klockan 05.00 kom Phil och laste upp "Tv-rummet" at oss, och sa: Har far ni sova. Det var inte bara jag och Adam som fick sova dar inne. Kackellackor var ocksa valkomna. Jag kopte kackellackspray idag. Nu ska dom do.

Idag har vi hangt vid poolen - ja vi har en pool. Aven ett Pool Table - ja jag vinner latt over Adam. Klockan 15.00 ska vi ga ner till Koala Hospital, varldens enda sjukhus for koalor, och se nar de matas. Kaaanske far man klappa en... jag hoppas!

// Therese

Buss

Publicerad 2010-03-27 05:40:47 i Allmänt,

Imorn byter vi stad. Port Macquarie nasta. Aker buss over natten, blir inte mycket somn. Kan snart spela Game Boy igen da jag kopt laddare. Underbart.

/Adam

Priser

Publicerad 2010-03-26 00:01:40 i Allmänt,

Hej. Adam har. Jag tankte ge lite insikt i Australiens priser.

1 dollar= 6,8 svenska kronor

En vaniljglass pa Hungry Jacks (Burger king) kostar 0,5 dollar.

Min frukost pa burk (400 gram beef and vegetables) kostar 1,99 dollar.

En timma surfbrada pa Palm Beach kostar 20 dollar. Det var ganska dyrt... sa jag tog 2 timmar.


Ni far rakna matte sjalva.

Hejda!

We <3 Sydney

Publicerad 2010-03-24 00:24:33 i Allmänt,

Sydney ar en underbar stad och vi kommer troligen aldrig komma hem igen. Eller kanske, men vi alskar staden i alla fall. I gar meddelade vi receptionisten att vi garna stannar tre natter till.

I dag ska vi till Peterpans Adventure Travel... Agency?, for att ta emot alla biljetter, busspass och bestallningskoder till de aktiviteter som vi kopte i forrgar. Det blir en lugn och skuggig dag idag vilket ar valbehovligt. Adam ser ut som en hummer. (En rod hummer).

Hur som helst, res till Sydney!

Dag 407

Publicerad 2010-03-23 09:29:27 i Allmänt,

Igar var vi pa Peterpans Adventure Travel... Agency?

Dar bokade vi massa skoj saker som vi ska gora langs ostkusten. Bland annat:


Fallskarmshoppning i Byron Bay.
En utflykt till ett stalle som heter Nimbin.
Fraser Island (Camping)
Segelbat runt Whitsunday Islands.
Tre natter pa en gudomlig island som heter Magnetic Island.
Battur till Great Barrier Reef utanfor Cairns.

Detta och lite busspass och sant.

Idag har vi badat pa en fin strand som lag valdigt langt borta fran centrum. Det var langt dit.

Nu ska vi ata middag (ja vi ater mat).

Hejda fran Pralininen och Hariboberg.

Panik

Publicerad 2010-03-21 12:20:49 i Allmänt,

Eladaptern som jag tog med passar inte till uttagen har i Australien - lyckat. Detta betyder: En kamera med valdigt daligt batteri, en nervos iPod som inte riktigt vet nar hans tid ar kommen och en hartork som inte blaser. Vi ska ga pa jakt imorgon. Vi far se hur det gar.

//3s

Dag 103

Publicerad 2010-03-21 11:04:10 i Allmänt,

Therese at mat idag. Svikare. Vi akte farja till Manly Beach som inte ligger i city. Vi badade och Therese at den fordomda hamburgaren. Dock var den billig. Kopte mej flip-flops. Grona. Snygga. Tror det racker for mig just nu.

//Adam

Ps.
Nu borjade det blasa valdigt mycket. Valdigt mycket.

Dag 43, del 2

Publicerad 2010-03-20 10:00:16 i Allmänt,

Dag 1 - Therese's version

Klockan 06.50 landade vi i Sydney. Det forsta som hander ar att vi far fylla i formular och deklarera for alla mojliga olika saker - mat, saker av tra, medicin och ja, i princip allt "levande". Det andra som hander ar att de ropar ut i hogtalarna att de maste stada planet. Stada? De springer mellan gangarna och sprejar med nagon slags destileringsgrej tror jag. Mitt forsta intryck av Australien kan ni alltsa antagligen gissa. Lite fel hade jag dock. De hade inte ens nagon tullavdelning. Vi hade alltsa egentligen kunnat strunta i att deklarera nagonting alls eftersom de inte ens kollade efter.

Tidsskillnaden har forvirrat mig rejalt. Vi akte hemmifran i torsdags och imorgon ar det sondag. Dagarna har gatt sa sjukt snabbt! Varfor? De har varit typ 5 timmar langa.

Nar vi val kommit fram till Australian Backpackers bestamde vi oss for att det var lika bra att forsoka vanda ratt pa dygnet. Det blev med andra ord ingen somn.

Vi promenerade upp mot hamnen och kom till Royal Botanic Gardens. En otroligt fin park. Nagot som oroade oss lite, i alla fall mig, var att faglarna var sa hogljudda. Nar vi senare tittade uppat sag vi att det inte var nagra faglar utan tusentals fladdermoss, eller flying foxes som det stod att de hette. Galet manga!

Nar vi promenerat langs hamnen en stund kom vi till slut fram till the Opera House. Sydney ar en sa sjukt cool stad. Jag har aldrig varit pa ett stalle dar du i ena stunden tror dig vara i England, men 5 minuter senare har byggnaderna indiska drag. Byggnaderna har olika stilar, ar olika frascha och naturen ser olika ut overallt. Allt ar totalt ihopblandat, och jag gillar det som bara den!

Andra sevardheter som vi tagit oss an idag ar bland annat Harbour Bridge och The Rocks. Manga bilder har tagits men inga kan laddas over till den har datorn. Ar ni intresserade over hur nagon plats ser ut funkar google alltid bra!

Nu har jag en del somn att ta igen, och Adam ligger redan pa rummet och sover. Klockan ar nu 20.00, alltsa bara barnet. Trots detta sager Sydney - God Natt!

Dag 43

Publicerad 2010-03-20 04:25:23 i Allmänt,

Hallo. Adam debuterar.

Har sovit typ 6 timmar sen i torsdags, sa vi tog en promenad runt hela Sydney och tillbaka det forsta vi gjorde nar vi kom hit! Therese brot foten. Eller fick fotont iallafall. Jag ocksa. Ska kopa flip-flops. Vi tankar spara pa pengarna sa vi kommer inte ata sa mycket mat de narmsta veckorna. Hejda!

/Adam

0

Publicerad 2010-03-18 00:07:22 i Allmänt,

Klockan är efter 12 och onsdagen har blivit torsdag. Nu är hur som helst allt packat och klart. Många farväl har tagits och många svartsjuka människor har kramats. Det lilla som är kvar att packa är sådant som jag måste använda imorgon bitti. Nu är det dags för mig att få några timmars sömn. Det blir tidig uppgång imorgon. Om 9 timmar och 40 minuter sitter vi på ett tåg mot Arlanda - that's right!

En glad Therese med ond hals säger God Natt och Hej då!

MOT AUSTRALIEN!

1

Publicerad 2010-03-17 08:58:27 i Allmänt,

Idag är det endast 1 dag kvar... Imorgon kommer dagen vi alla har väntat på - yey!

Jag gick upp klockan 7 denna morgon och har sedan dess packat, packat och packat. Nu är det dags att försöka väcka Adam. Nu måste vi nämligen ta oss till skatteverket för att skriva oss i Sverige och sedan till läkargruppen för att vaccinera oss.

Senare idag blir det herr. Ulriksson!

2

Publicerad 2010-03-16 23:23:00 i Allmänt,

Idag har jag hunnit med både det ena och det andra. Det vill säga:

Träffat Mirre över en frukost, fika på sveas, en till fika på sveas och långa samtal

Klippt mig

Träffat Natta över en chipspåse, en äppelcider, en TV och ett IKEA

Ätit på restaurang med Adam, Adams Pappa och Susanne


Något jag inte hunnit med är att packa, vilket betyder att jag måste gå upp klockan 07.00 imorgon och göra det innan vi ska vaccinera oss. God natt folket!

"Vad är meningen med alltihop?"

Publicerad 2010-03-15 20:56:25 i Allmänt,

Jag förstår om ingen orkar läsa det här. Det är för övrigt en filosofisk analys som jag skrev då jag var 17 år gammal. Anledningen till att den ändå går att läsa här nu är att den skapade en livlig diskussion under kvällens middag. Läs om ni vill och orkar!



Jag kommer under den här analysen att gå in mycket på vårt medvetande, vad jag egentligen kan vara säker på, om jag nu kan vara säker på någonting. Dessa olika frågeställningar ska jag diskutera så gott jag kan med inspiration från Thomas Nagel, och hans bok ”Vad är meningen med alltihop?”.  Han har flera intressanta teorier om, ”vad vi egentligen kan veta”, och jag ska försöka att bearbeta dem så bra som möjligt. Jag vill också vara väldigt specifik och kommer därför inrikta mig på vad jag egentligen kan veta om mitt eget medvetande och inte om andras.


Tänk om det faktiskt är så att jag i själva verket fick mitt minne för en minut sedan eller till och med nu? Hur vet jag att jag inte började existera just nu i detta ögonblick komplett med mitt minne, mina tankar och idéer. Jag kanske precis har programmerats med all information som för mig är mitt förflutna. Vad är det då som får mig att ställa den här frågan? Jo, om vi egentligen inte kan vara säkra på att världen utanför vårt medvetande existerar, hur kan vi då vara säkra på att vi existerade före nuet?


Det enda jag egentligen kan vara säker på är att mitt medvetande existerar här och nu. Jag kan inte veta att min kropp existerar eller att mitt medvetande existerade igår. Det enda jag kan vara säker på att jag existerar här och nu, säger Thomas Nagel. Hur kommer sig då detta? Hur kan jag vara så säker på det? Ja, säker kan jag egentligen aldrig vara. Även om jag har tydliga grunder för just min teori kan ju grunderna till min teori vara felaktiga. Dock kan man se på det såhär: Vad jag än tror så grundar det sig på mina upplevelser, tankar, känslor och sinnesintryck. Om jag till exempel tror mig veta att flaskan jag håller i är brun och hård så grundar det sig direkt på mina sinnesintryck och mina tidigare upplevelser, då jag lärde mig vilken färg som hette brun och att det är så det känns när någonting är hårt osv. All min kunskap om den yttre världen så som den inre grundar sig alltså på dessa fyra ”faktorer”, vilka jag också skulle kunna kalla för mitt medvetande. Mitt medvetande är det enda jag har omedelbar tillgång till, vilket är därför det mer eller mindre kan bevisas. Det vill säga mitt medvetande just nu i detta nu. Inte vad jag tror var mitt medvetande igår. I vår vanliga vardag brukar vi dock inte gå runt och tvivla på existensen av våra händer till exempel. Vi tror oss vara medvetna om dem direkt. Därför är det extra intressant när man väl får tid att tänka efter. Det är ju först då man kan komma närmare sanningen. Då man inte antar att allt som sägs måste vara sant.


Men tänk om. Tänk om jag absolut inte kan lita på att mitt medvetande finns heller. Det kan faktiskt lika gärna vara så att jag lever i en illusion eller en dröm, så som Nagel nämner i hans bok. En dröm som är precis så som den jag drömmer om natten då jag ligger och sover i min sköna säng. Den enda skillnaden är att jag inte kan vakna upp ur drömmen och att istället för min sköna säng finns ingenting. Ingenting alls att vakna upp till. Om det här verkligen var den sanna versionen av vårat så kallade liv. Kan jag då bevisa den? Nej jag tror faktiskt inte det, för om detta nu är en illusion så finns jag ju egentligen inte alls. Då är jag ju inte verklig. Inte heller den här filosofianalysen. Inte heller du. Om ingenting existerar förutom i själva verket illusionen borde den inte kunna bevisas. Varje belägg jag lägger fram, varje slags bevis jag får fram skulle bara vara en del av drömmen. Jag kanske försökte bevisa min existens genom att nypa mig i armen. ”Det kändes faktiskt”. Är detta ett bevis då? Nej, det är bara något ytterligare som finns med i drömmen. Därför kan jag tycka att det vore lättare för mig att välja en teori där jag faktiskt existerar, för min egen skull.  Om jag skulle gå runt hela livet och tro att jag levde i en illusion skulle ingenting heller spela någon roll för mig. Det skulle ju inte spela någon roll vad jag gjorde eftersom det egentligen aldrig skulle hända.


Om det istället är så att vi i själva verket existerar då? Både kroppsligen och själsligen, men också att yttervärlden existerar, så som våra forskare säger sig veta att den gör. Ja, men hur kan de egentligen bevisa detta då? Problemet här är att de faktiskt inte kan det. Som jag nämnde i början av den här analysen så grundar sig allt vi tror på, på vårt medvetande. Vi kan egentligen inte bevisa någonting utom vårt medvetande. På något sätt blir människors försök att bevisa yttervärlden bara argumentationer runt i cirklar. Detta är ett citat från boken: ”Om du försöker bevisa trovärdigheten hos dina intryck genom att hänvisa till dina intryck, då argumenterar du i en cirkel som inte kommer att föra dig någonstans” Och vad vill han säga med detta då? Jo, att alla möjliga bevis du försöker frambringa i själva verket grundar sig på dina sinnesintryck. Du hävdar att du vet att bordet existerar för att du ser det och för att ljuset reflekterar avbilden till dina ögon. Dessutom känner du på bordet och konstaterar ännu en gång att det verkligen existerar. Alla dessa belägg du nu lagt fram grundar sig på dina sinnesintryck, vilket inte bevisar någonting annat än existensen av ditt medvetande. Om vi nu utgår från att vi inte lever i en dröm eller illusion.


Jag skulle vilja gå tillbaka till min inledning. Den första frågan jag egentligen ställde mig själv var, tänk om jag i själva verket fick mitt minne för en minut sedan eller till och med nu? Det är en mycket intressant fråga som jag är säker på att inte alla har tänkt över. Ja, för vem skulle egentligen ens komma på tanken? Jag tycker dock inte att man kan idiotförklara den teorin på en gång bara för att den verkar orimlig i den vetenskapliga värld vi faktiskt lever i idag. Om vi istället kunde försöka bevisa denna teori på något sätt kanske fler folk skulle kunna ta den till sig. Visst, men hur skulle man egentligen kunna bevisa en sådan sak? Enligt Thomas Nagel är det nästan svårare att bevisa motsatsen. Det är självklart svårt att bevisa att den teorin är sann också, om inte näst intill omöjlig. Det jag menar är bara att i och med att mycket är svårt att bevisa öppnar det också fler möjligheter för oss. Vi blir inte lika låsta på en teori, och jag anser att livet på en gång blir mer spännande också. Om vi då går över till det jag hittade i boken kring denna typ av tänkande så skriver han såhär: ”De enda beläggen för att du inte skulle ha kunnat börja existera för ett par minuter sedan grundar sig på trosföreställningar om hur människor och deras minnen kommer till. Trosföreställningar som i sin tur vilar på föreställningar om vad som hänt i det förflutna. Men att stödja sig på dessa trosföreställningar för att bevisa att du existerade i det förflutna skulle än en gång vara att argumentera i en cirkel” Han har faktiskt väldigt rätt i det han skriver. Jag finner det väldigt svårt eller näst in till omöjligt att bevisa överhuvudtaget någonting alls. I alla fall till 100 %. Detta gör, som jag tidigare sa, att vi får många fler alternativ. Allt är egentligen möjligt, och det är faktiskt svårare att motbevisa en teori, i mina ögon, än att förklara den möjlig.

6,5,4,3

Publicerad 2010-03-15 16:28:01 i Allmänt,

Ja, nu har mycket hänt och mycket tid gått sedan jag senast hade tillgång till dator.

Fredag - städar ut rummet, tar farväl av manpower, lämnar rummet och sandefjord, åker till farmor

Lördag - myser hos farmor

Söndag - myser lite till hos farmor och åker senare på kvällen hem till Kumla

Måndag (idag) - vaknar i min egna supersköna säng, påbörjar packningen, tvättar tusentals kläder, lagar mat inför kvällen

Ikväll kommer nämligen lite gäster hit - Min moster, hennes man och deras barn (alltså mina kusiner). Förhoppningsvis kommer även morfar - jag hoppas! Det ska bli trevligt att få träffa dem lite innan resan.

Imorgon är det endast 2 dagar kvar. Snart, snart...

7

Publicerad 2010-03-11 06:47:21 i Allmänt,

Idag är det Adams 20-årsdag. Jag var uppe med tuppen med andra ord. Han firades med frukost och hallonpaj på sängen och några paket.

Idag är det också den sista jobbdagen på kanske väldigt länge. Det känns skönt eftersom jag vet vad som väntar mig nu, men också lite tråkigt. Sandefjord har blivit mitt hem, och imorgon lämnar vi det, kanske för gott.

Rummet är nästan ihoppackat. Jag får nog göra ett sista ryck i eftermiddag när Adam fikar med sina vänner. I eftermiddag kommer nämligen en bil till vårt kollektiv som plockar upp allt.

Om en vecka sitter jag och Adam snart på ett flygplan - oh yeah!


Grattis Adam 20 år!

8

Publicerad 2010-03-10 06:26:59 i Allmänt,

Adam har precis gått upp, vilket betyder att jag kan sova 2 timmar till - men ikke! Jag har bestämt mig för att gå upp och ta en dusch och sedan fånga dagen.

Jag har kollat upp lite utbildningar, eller snarare kurser som jag skulle vilja läsa i höst. Kurserna får komma upp i högst 37,5 poäng tillsammans, och de som jag är intresserad av utnyttjar poängen till max. Dels skulle jag vilja läsa franska på distans - 7,5 poäng. Sedan finns det en kurs på 30 poäng, Örebro Universitet, "Att skriva filmmanus". Kursen verkar svår men otroligt rolig och framförallt fantasifull och produktiv. Jag är helst klart sugen!

Idag är det alltså den NÄST sista jobbdagen. Det är också dagen innan Adam fyller 20 år.

Hur det går får vi helt enkelt se. NU ska jag fånga dagen!

9

Publicerad 2010-03-09 07:46:38 i Allmänt,

Om 20 minuter ska jag åter igen lämna stugan för att ta mig till jobbet. Dagarna går väldigt fort nu. Dels för att jag jobbar på det andra lagret den här veckan (miljöombyte och andra arbetsuppgifter) och dels för att detta är min sista arbetsvecka.

Adams föräldrar har fått problem med flyg hem från Barcelona och kommer därför landa i Sandefjord ikväll. Vi har ju en extrasäng här, så vi får försöka mosa in de tusentals flyttväskor som ligger på den in i garderoben. Stackarna. De har spenderat hela natten på flygplatsen.

Nu måste jag göra mig redo för ännu en jobbdag.

Peace out!

10

Publicerad 2010-03-08 07:59:59 i Allmänt,

Nu är jag vaken, har ätit frukost och är snart redo att gå mot bussen. Det blev inte så mycket jobb under förra veckan. Därför fick jag en väldigt konstig tidsuppfattning. Varje dag såg likadan ut.

Nu när jag på sätt och vis har fått tillbaka tidsbegreppet inser jag att detta är min absolut sista jobbvecka på väääldigt länge. Dessutom kommer jag antagligen bara att jobba 4 dagar den här veckan. På fredagen måste jag ordna med de sista sakerna på morgonen och på eftermiddagen sitter jag på tåg mot farmor.

Den sista månaden har bara flygit förbi - helt klart!

Igår var jag ute på en promenad på Elvira och tog de sista Sandefjordbilderna. Ett smakprov:

'









Here comes the sun

Publicerad 2010-03-07 10:32:40 i Allmänt,

Hur underbart är det inte att vakna av att solen strålar in genom fönstret? Jag vill ut! Ut på en "vårpromenad". Däremot vore det nog smartare om jag håller mig inne och kurar mig.

Jag mår mycket bätte nu! Jag kallsvettas inte längre, har inte konstant huvudvärk och halsen gör inte dödligt ont varje gång jag ska svällja. Dessvärre har "halsontet" gått över till snorig näsa och hostattaker. Inget att deppa över. Detta tar jag endast som ett tecken på att jag är på väg att bli frisk. Jag får bara se till att ta det lite lugnt på jobbet i veckan så ska det nog ordna sig.

Idag borde jag tvätta lite. Ju tidigare vi får ordning på våra tillhörigheter desto bättre. Det skulle ju vara tråkigt om vi glömde hälten av våra saker här.

Hur som helst - skönt med sol! Den har bott utanför mitt fönster hela helgen och bringat mig härliga uppvaknanden och deprimerande dagar. Jag vill bara ut och ta del av värmen, men, men... An other time!


Soluppgång över operahuset

Om 11 dagar sitter vi på flygplanet som så småningom ska ta oss hit - underbart!

Bajs & Hallonpaj

Publicerad 2010-03-05 14:18:13 i Allmänt,

DAGENS

Bajs:

*att jag har superdupertråkigt hemma
*att jag är sjuk
*att jag är ensam typ 90% av min vakna tid
*att jag inte har varit ute sedan i tisdags då jag försökte jobba
*att jag går miste om övertidsarbete i helgen
(vilket hade inneburit viktiga semesterpengar till Australien)
*att jag inte kan vara med och göra roliga saker med folket...

I don't want to be alone! I'm SO bored!

Hallonpaj:

*att jag får åka till Australien snart
*att jag har världens bästa familj och vänner
*att jag är lycklig
*att jag känner att allt är möjligt just nu
*att jag kanske ska baka idag



Det bra väger hur som helst över det dåliga rätt så väldigt mycket. Jag är bara trött på att vara konstant ensam och uttråkad. Nu är det dessutom VÄLDIGT få dagar kvar här i Sandefjord. Jag vill inte spendera de dagarna själv.
You know what I'm saying?

3s hem

Publicerad 2010-03-04 13:57:18 i Allmänt,

(3s = Therese's)

Här tillbringas mina dagar den här veckan. Otroligt givande - NOT. Ser fram emot att bli lite frisk snart. Lite frisk i Australien. Lite frisk i värmen. Lite frisk i ett nytt land, en ny kontinent och i nya städer. Can't wait!

Honungsmirakel

Publicerad 2010-03-04 12:12:30 i Allmänt,

Nu har jag varit hemma från jobbet i princip alla dagar denna vecka, räknat från och med måndagen. Jag jobbade 3 och en halv timma i tisdags, men mer orkade jag inte. Trots mycket sovande, vilande och hela dygn spenderade i sängen kan jag inte säga att jag känner mig så mycket friskare. Jag har fortfarande konstant tryck i öronen, huvudvärk, kallsvettningar och ont i halsen. Diagnos - influensa?

Hur som helst skedde denna morgon ett mirakel. Honungsburken som jag fått av Torbjörn (farbror) vägrade att släppa locket under hela gårdagen. Många kämpade, men ingen segrade. Denna morgon gav Adam burken ett sista försök - han segrade! (Antagligen ett resultat av hans dagliga armhävningsaktiviteter.) Nu är burken i alla fall öppnad vilket betyder att jag, med lite tur, är frisk och redo att jobba på måndag.

Förutom att öppna honungsburkar gick Pär Adamsson (Adam Pärsson) dessutom och handlade denna morgon. En syssla som jag har gott om tid att utföra, men som känns något omöjlig då jag inte får gå ut. Dessutom köpte han med en chokladkaka hem till mig. Galet snällt! Dessvärre har min nuvarande sjukdom gjort mig lite smått äcklad av det mesta, men om inte Adam äter upp den under de närmsta dagarna kanske en friskare Therese kan njuta av den senare.

Idag är det 9 dagar kvar innan vi åker bort från Sandefjord och 15 dagar kvar tills vi sitter på ett flygplan mot Sydney - awesome!

Nu ska det ätas dunderhonung. Med lite tur blir jag lika stark som bamse.

Sjukis

Publicerad 2010-03-02 11:32:46 i Allmänt,

Imorse var jag fast besluten om att jag skulle ta mig till jobbet. Det var ju hur som helst inte magsjuka jag hade fått. När jag kom till jobbet kändes det sjukt tungt! Kallsvettningar, huvudvärk, svidande hals, täppt näsa och ond mage underlättade inte arbetet för mig direkt.

Klockan halv 11 bestämde sig Phong och Martin för att jag inte såg ut att må så bra. Detta resulterade i att jag en halv timma senare (klockan 11) satt i en bil påväg hem.

Det skulle nog vara smart att stanna hemma imorgon också om jag verkligen vill bli frisk. Jag är bara så rädd för att jag inte ska få ut pengarna för dagarna. De få pengar jag kan skrapa ihop nu innan resan är så otroligt viktiga.

Nu ska jag nog lägga mig under täcket. drömma om Australien och hoppas på att Therese mår bättre imorgon.


Psyko-mage

Publicerad 2010-03-01 11:48:53 i Allmänt,

Okej, snart orkar jag inte med den längre. För det första vet jag inte VAD som är fel med den, bara att något är fel. Äter jag bröd mår den inte bra, äter jag olika sorters mat på en gång, eller som igår, en helt vanlig kycklinggryta med pasta, får jag supermega-magsjuka för en natt. Det är inte det minsta kul.

Idag är jag hemma från jobbet eftersom jag inte var helt säker på om det var min otroligt känsliga mage som bidrog till min hemska natt, eller om det i själva verket var magsjuka. Jag skulle gissa på det första alternativet - som vanligt, men det är ju ändå dumt att riskera att hela lagret blir smittade.

Det skulle vara så otroligt skönt om det visade sig att jag var allergisk mot något. Då är det ju bara att hålla sig borta från det och må bra. Dessvärre anar jag att detta är en släng av det så kallade högbergsfenomenet - den känsliga magen. Jag förstår bara inte varför jag är den enda som ligger och kallsvettas och får kväljningar utan anledning. Hjälp mig?

Jag hatar den!

Igår började jag packa ihop mina tillhörigheter. Det är ju faktiskt bara 12 dagar kvar innan vi lämnar Sandefjord, kanske för gott. Idag skulle jag egentligen behöva tvätta, men vi får väl se när jag börjar känna mig lite piggare igen.

Peace out!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela