Jag heter Therese.

I'm back

Publicerad 2009-10-30 09:02:26 i Allmänt,

Efter en 7 timmar lång tåg- och bussresa kom jag igår äntligen fram till Sandefjord igen. Det känns skönt denna gång för nu behöver jag inte ha ångest om jag inte pluggar körkortsteori efter jobbet. Nu har jag liksom ingenting som jag MÅSTE åka hem för. Jag kommer ändå antagligen åka hem så ofta jag kan för att träffa familjen och mina kära vänner hemma i Sverige, men det kommer antagligen bara att bli max en gång i månaden.

Idag gick jag upp kvart i 9 för att äta lite frukost - smaskens! Jag måste ha jordgubbsfil till frukost och det finns verkligen INGEN fil alls här i Norge, knappt yoghurt. Denna morgon blev det jordgubbsfil ändå! Mystiskt... Nejdå, jag handlade med mig två stycken från Sverige. De lär ju räcka i, i alla fall, en vecka.
Jobb klockan 11 idag. Ska bli spännande att se om jag kommer ihåg någonting av det - haha. Eeh, det löser sig! Snart har jag nog kommit in i den välkända Sandefjordrutinen - det kommer nog bli skönt.
Nu i November betalar man bara halva skatten här i Norge, så nu gäller det att jobba på!

Körkort

Publicerad 2009-10-28 11:24:05 i Allmänt,

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrreat!

Idag klockan 10.30 fick jag mitt körkort - that's right!!!

No more övningskörningsskylt!

Höst

Publicerad 2009-10-27 10:16:16 i Allmänt,

Hösten är här. Inte på ett dåligt sätt utan på ett bra sätt. (I alla fall idag).

Solen skiner, fåglarna kvittar (inte - de flesta har flyttat), träden är färggranna, himlen är klarblå och luften är kall och fräsch - underbart! Jag får helt enkelt passa på att njuta i dag. Inte alla dagar är ju faktiskt såhär fina på hösten. De flesta dagar är egentligen rätt mörka, trista, gråa och regniga.

Förutom att njuta av den fina dagen, ska jag idag:

- Handla på mig matvaror och saker till Sandefjord
- Fixa med min maskeradutklädnad till Halloweenfesten i helgen
- Packa väskan inför tillbakafärden till Norge på torsdag
- Leka (förhoppningsvis med Ulle om jag tjatar lite)
- Övningsköra

Guess what?

Publicerad 2009-10-26 15:29:02 i Allmänt,

Jag har klarat Teoriprovet - that's right!


Vet ni vad det betyder?

Jag får leka med Ulle idag! Varför? Jag behöver inte plugga körkortsteori 24/7. Såååååå:

Ikväll blir det pizza och mys och asbra!

Sjukt!

Publicerad 2009-10-22 12:12:02 i Allmänt,

Vill ni veta något sjukt?

Jag har varit sjuk i en månad, och jag är ganska säker på att jag har blivit sjukare än vanligt nu. Snuvig, hostig och svidig hals - I don't like it at all!

Idag har jag planerat att plugga körkortsteori i alla fall - yippie! Nej inte riktigt, men det måste göras. Andra dagar, hur tråkiga de än må vara, kan man i alla fall glädjas åt att det är något bra på TV frammåt kvällen. Ikväll är det dessvärre inte alls något bra på TV... vad ska jag då glädjas åt liksom? Eeh, det ordnar sig alltid. Det kanske blir en mysig filmkväll istället? I shouldn't complain. Jag borde istället inse hur bra jag har det och gå runt och le hela dagarna.


Så... Dagen?


Äta något snart

Plugga körkortsteori

16.40 - körlektion

Myskväll (förhoppningsvis med trevligt sällskap) framför en bra film med goda saker att smaska på


Sounds great to me!


Önskelista

Publicerad 2009-10-21 12:33:05 i Allmänt,

Idag är det 1 månad och 15 dagar kvar till min födelsedag. Egentligen är det ganska lång tid kvar, meeen eftersom jag antagligen inte kommer hinna hem till Sverige igen förrän efter min födelsedag bestämde jag mig idag för att skriva min Önskelista nu - medan jag är hemma. Nu har jag i alla fall börjat på den. Jag tror inte att det finns så mycket saker här i världen som är roligare än att skriva Önskelista. Jag tror inte det...


                                                       Grattis Therese för ett år sedan


Ikväll blire mys med Natta, Grey's Anatomi och Pizza - hell yeah!

KNÄPPT!

Publicerad 2009-10-20 15:59:18 i Allmänt,

Så otroligt KNÄPPT:

- att skolan är SLUT

- att jag kan göra precis vad jag vill med mitt liv - jag är liksom inte fast längre

- att jag faktiskt BOR i Norge

- att jag jobbar på en restaurang i Sandefjord och får god mat varje dag

- att min otroligt lilla bror (not anymore) börjar gymnasiet nästa år



                                                                Jag hänger inte riktigt med...

Sverigetajm, Ulleloving, Körkortspluggning

Publicerad 2009-10-20 13:47:45 i Allmänt,

Jag anlände till Kumla igår - surprise! Eftersom jag varit hemma och sjuk från jobbet i söndags, ansåg Mong Hong (min chef) att jag borde stanna hemma på måndagen också. I och med detta hade jag bara en jobbdag kvar (tisdagen) innan min ledighet och Sverigeresan skulle ta plats. Då tänkte Therese: Nej, va onödigt... då kan jag lika gärna åka hem imorgon (måndag) - and so I did.

Efter en 8 timmars hemresa var jag väääldigt trött - inte så konstigt kanske? Detta hindrade mig dock inte från att gå över till Ulle på kvällen för att se på massa Desperate Housewives, Ugly Betty och Grey's Anatomi, som jag missat då jag varit i Norge den senaste månaden.

Mötet med Bullen var underbart - en riktig filmscen faktiskt! Vi kom fram till att vi skulle mötas i backen mellan våra hus om 7 minuter efter vårt samtal, and so we did. Så fort jag och Ulle fått syn på någon slags rörlig gestalt (på varsin sida om kullen) som knappt var synbar men ändå tillräckligt synlig för att vi skulle våga anta att det faktiskt var "Ulle" respetive "Tessi" vi såg där ca. 150 meter bort, sprang vi emot varandra skrikande och gråtande. Scenen avslutades med en bamsekram och av att vi viskade kärleksfulla ord i varandras öron - lovely!

Det blev sent innan jag somnade igår, vilket resulterade i att jag inte vaknade förrän 13.00 idag. Jag hade säkert sovit längre om inte Johan kommit in och berättat att han hade slutat skolan för dagen. Vad ska jag då göra idag? Jo... meningen är ju att jag ska plugga körkortsteori varje vaken minut, men har jag egentligen lust med det? Nej jag skulle inte tro det. Dooock SKA jag försöka. Jag lovar.

Emelie-tajm

Publicerad 2009-10-18 00:08:55 i Allmänt,

Jag är sjuk.

Jag har jobb.

Jag är trött.

Jag är lycklig.


En sammanfattning av mitt liv för tillfället skulle man kunna säga.


Idag har jag jobbat på restaurangen, men inte med exakt samma arbetsuppgifter som alla andra dagar - idag var det dags att lära sig kassan. Jag har faktiskt tagit några beställningar idag. Trots detta kan jag ännu inte säga att jag kan kassan, men det kommer väl med tiden. Hur som helst är jag sjuuukt trött. Jag tror att min konstanta seghet och trötthet kommer från min förkylning. Allt blir faktiskt jobbigare när man är sjuk, speciellt att gå upp ur sängen på morgonen. I morgon börjar jag dock inte förrän klockan 16.00 - awesome!

På grund av förkylning och pankhet bestämde jag mig för att stanna hemma, denna härliga lördagskväll, medan resten av gänget (förutom Emelie) är ute och gör Sandefjord osäkert. Detta betyder alltså att jag och Emelie, för första gången på ganska länge, är heeeelt ensamma. Skönt att ha lite Emelie-tid faktiskt. Skön tjej! Vi har kollat på "Coupling", ätit och godis och pratat, pratat och pratat. Nu är hon inne på sitt rum och pratar med kjærligheten sin, men snart fortsätter vår myskväll.

So long!

Kyla

Publicerad 2009-10-13 12:22:39 i Allmänt,

Sandedfjord har blivit KAAAAALT. Jag åker hem till Sverige nästa vecka, så då får jag packa på mig allt varmt jag kan hitta i klädväg!

Igår jobbade jag alltså för första gången på Speak Easy - ett norsk telefonsäljarföretag. Det var helt okej, men när jag kom hem (och skulle ge mig iväg till nästa jobb på restaurangen) insåg jag att jag inte orkar med två jobb. Ca en timma efter att jag slutat dagens arbete på Speak Easy ringer jag alltså och säger upp mig. Lite smålustigt faktiskt, men jag har hellre kvar jobbet på resturangen. Frågan är nu bara om jag någonsin kommer få ut några pengar för de 7 timmar som jag faktiskt jobbade där. Jag hoppas i alla fall!

Eftersom Speak Easy ligger ganska långt hemifrån köpte jag mig igår ett busskort för 300 kr. Till vilken nytta? När ska jag någonsin använda det nu? Det är dock ingen panik. Jag behöver bara åka fram och tillbaka på det ca 5 gånger för att ha tjänat på det. I morse följde jag med på bussen till Adams jobb tillexempel - en resa. I går åkte jag till Speak Easy - två resor. Jag ska åka och hämta mitt elpiano i Stokke - tre resor. Någon dag ska jag ta en resa till Tønsberg - 4 resor. Då är det alltså bara en kvar. Ingen panik alltså!

När jag kommit tillbaka efter dagens resa gick jag direkt till Nordea och öppnade löne- och sparkonto här i Norge. Det jag inte hade räknat med var att jag skulle få ta ett kort till mitt norska ID-kort just idag. Det blev nämligen lite tajt med tid i morse vilket innebär att mitt underbara utseende denna morgon nu är förevigat. Yippie!


Snart ska jag ge mig ut i kylan igen för att köpa lite bröd, yoghurt och arbetskläder, men NU ska jag njuta av att inte jobba ett tag till. Jag avslutar med en finingbild av Sandefjord. Jag gissar att den är tagen från Mokollen. Om någon annan har ett annat förslag får det gärna framföras till mig!

I <3 Sandefjord

Jag kommer kanske dö

Publicerad 2009-10-10 09:20:49 i Allmänt,

Jag kom precis tillbaka efter morgonens arbetsintervju. Jag fick även detta jobb, vilket är underbart kul, meeen - jag kommer antagligen dö. Jag jobbar på Speak Easy mellan 09.00 och 16.00 alla vardagar, på restaurangen kvällar och helger - som det ser ut nu.

Nu är det ju faktsiskt så att jag inte kan veta exakt hur schemat blir, om jag kommer dö av trötthet eller om jag ens kommer få jobba mycket alls. Just nu är jag bara glad över att jag har jobb. Jobbveckan drar igång på måndag, så jag kan ju egentligen inte säga någonting förns nästa vecka. Hur som helst är jag glad!

Nu ska jag iväg till restaurangen igen, eller "Albertinas Spisested" som den heter, för att börja arbetsdagen.

Ciao!

Soft dag

Publicerad 2009-10-09 22:29:59 i Allmänt,

Dagen har flutit på rätt himla bra.

God mat från Bellas restaurang. Vännerboxar. Guitar Hero. Vanlig gitarr. Promenader. Godis. Ett par försök att köpa mig ett kontantkort - jag tror inte att det gick, men jag är inte säker ännu. Idol on the TV. OSV.

NU är både Sandra och Bella hemma, så nu blire tjejfilm och myyys.

Imorn klockan 09.00 ska jag på ännu en intervju. Denna är på Bellas restaurang. Jag hoppas på lite extra kvälls- helgjobb - men vi får se hur det går.

Nu börjar tjejhelgen!

Universitet?

Publicerad 2009-10-09 10:36:31 i Allmänt,

Jag har ju egentligen inte planerat in min vår som en "pluggvår". Nej, jag hade ju tänkt att stanna i Sandefjord till nästa höst egentligen. Däremot gör det ju faktiskt ingenting om jag skickar iväg en eller två ansökningar via studera.nu. Det är ju faktiskt bara att tacka nej om man nu skulle komma in och inte känna sig sugen på studentlivet. Därför skickade jag iväg två ansökningar igår. Första prioritet till "Dietistprogrammet" i Uppsala, andra prioritet till "Journalistik med samhällsstudier - inriktning etnologi" i Stockholm.




Idag ska jag kila ner till Expert och köpa ett kontantkort, startkort, Tele 2. Det är alldeles för dyrt att ringa hem med mitt Svenska abonnemang. Sedan blir det väl antagligen lunch hos Bella idag med - sista dagen med halva priset på alla rätter (som för övrigt är sjukligt goda).

Denna helg blir det dessutom en tjej-helg (förutom Emelie som har åkt hem till Sverige för att träffa sin lover). Killarna åker nämligen till Oslo direkt efter jobbet idag. Ikväll ska de på konsert och imorn ska de säkert leva farligt i Oslo. Vi flickor som är kvar (Jag, Bella och Sandra) har istället planerat in en awesome helg för oss själva - utan killar. Inte för att det är något fel på killar, men det kommer faktiskt bli skönt att bara hänga med brudarna denna helg. Ikväll hittar vi nog på någe kul så fort Bella kommer hem från jobbet och imorn är det pyjamasparty.

Arbeid

Publicerad 2009-10-08 13:18:35 i Allmänt,

Mette ringde nyss. Jag hade tydligen gjort ett väldigt bra intryck på henne, så jag behövde inte vänta på besked tills på måndag. Klockan 09.00 på måndag ska jag på upplärning. Grattis till mig!

Nu ska jag och Adam till Bellas restaurang. De hade inte halva priset igår, så det blir god mat idag istället!

Arbetsintervju

Publicerad 2009-10-07 14:27:52 i Allmänt,

Idag klockan halv 10 ringde mobilen. Det var Mette Stenersen som ville träffa mig för en intervju klockan 13.00. SÅ:

jag slänger in mig i duschen
adam fixar frukost
jag tar reda på vad jobbet egentligen handlar om
vi kollar upp vart byggnaden ligger
OCH sätter oss på bussen (jag och adam)

Väl framme vid monsterbyggnaden (som rymmer flera olika företag) får vi reda på att SpeakEasy (som de heter) har flyttat. Att gå dit tar ungefär en halvtimma, och med buss kommer jag alldeles för sent. Vad gör man?

Till slut skickas en av cheferna på SpeakEasy till mig som just nu befinner mig på kompletts parkering. Adam går in i sin arbetsbyggnad och jag åker ännu längre ut på landet tillsammans med en norsk gutt.

Hur som helst gick intervjun bra. Dock är det flera som ska intervjuas under veckan, men jag får besked på måndag. Det är meningen att jag (om jag får jobbet) ska sälja Mobilabonnemang över telefon. Jag ska alltså i sådana fall bli en sådan som alla hatar, i alla fall i Sverige. Well, well - det är ju pengar.

Nu ska jag vandra ner till Bellas nyöppnade restaurang. Idag är det halva priset på alla rätter, så man får väl passa på.

Elias Wernheden

Publicerad 2009-10-06 12:42:31 i Allmänt,

"Elias hår blev långt i år, men balens kung vet var han står. Han säger allt man inte får, för reaktioner är det inget som slår. Han dricker öl, äter ett föl, två kilo pommes, men inget mjöl. Ett glutenmongo av högsta klass. 24 syskon och en katt." -  Grattis!

Ny vecka, nya tag

Publicerad 2009-10-05 13:35:16 i Allmänt,

Helgen har pretty much sucked! Inte om man bedömmer den utifrån vad vi har gjort eller sällskapet, men mitt humör har i alla fall inte varit det bästa. Allt har kännts ganska hopplöst, och en vecka i de värmländska skogarna hos farmor har varit väldigt lockande!

Hur som helst så har lyckan och humöret vänt, åtminstone tillfälligt. Varför denna vändning?

1. Adam är bäst och jag är superglad att jag har honom
2. Vädret var underbart fint när jag vaknade (sånt är ganska avgörande för the humör of the day)
3. Jag har fått en och en halv jobbintervju

Livet är alltså återigen underbart. Jag har ingen aning om hur länge min livsglädje kommer stanna denna gång, men en sak är säker; Jag tänker njuta så mycket som möjligt medan den fortfarande bor i mig!


Sandefjorden

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela