Jag heter Therese.

5 händelser i mitt spännande liv

Publicerad 2012-06-25 20:10:29 i Allmänt,

ETT. Midsommarfirandet i helgen var riktigt mysigt! Det firades med midsommarstång, dans och mat i överflöd. Och så hann jag träffa Mirre i helgen också. Det var nästan ett helt år sedan vi sågs sist, så det var verkligen på tiden!
 
TVÅ. Det visar sig att det bara är jag som jobbar vecka 29 på ToppHälsa. Några slutar efter den här veckan, och resten slutar nästa. Och hur kul är det att sitta på kontoret SJÄLV i en hel vecka? So I'm going home om två veckor. Sista veckan jobbar jag från Kumla. 
 
TRE. Jag har tvättat i kväll. Det behöves kan jag säga, MEN – det gick inte så bra. Vissa kläder gick sönder, några krympte och andra tappade färgen. Bra tvättmaskin? Jag får ge mig ut och shoppa snart.
 
FYRA. Fredrik flyttar in i kväll. Han borde komma vilken sekund som helst nu, så det är bäst att jag städar undan lite!
 
FEM. För att man måste ha 5 punkter. "4 händelser i mitt liv spännande liv" låter ju hemskt!

Blogg-boost på måndagskvällen

Publicerad 2012-06-18 23:28:29 i Allmänt,

Två veckor på ToppHällsa avklarade – fyra veckor kvar. Får jag berätta en hemlighet? Jag ÄLSKAR det! (Nu är det ingen hemlighet längre.) Och visst,  jag har bara varit där i två veckor än så länge. Hur ska jag ha hunnit tröttna redan? Men ändå! Tiden flyger förbi. Jag sätter mig vid mitt skrivbord klockan halv åtta på morgonen, och innan jag vet ordet av har klockan blivit fem. Är det inte konstigt?

På ToppHälsa ska man använda ord som BOOST och skriva peppande och positivt. Och är det en sak jag har lärt mig hittills är det att det är betydligt svårare att skriva korta och lättlästa texter än långa och krångliga.

Peace and out!

Här är en bild på några av mina favoritpersoner. En av dem är på äventyr i Sydamerika och två av dem ligger och myser, i min soffa i Kalmar, as we speak.

Hej bloggen

Publicerad 2012-06-16 12:22:01 i Allmänt,

Jag är hemma i Kumla och hälsar på i helgen. Pappa var nämligen i Stockholm och jobbade i går och då såg jag ingen anledning att inte slänga mig in i bilen för lite snålskjuts.

Här regnar det som bara den, men det gör ingenting. Jag sitter inne i köket och vaktar den kokande potatisen, aningen frånvarande, och hejar på mamma som skrapar Triss. 25 spänn i vinst - vilken grej!

Snart ska vi åka till kvarntorpshögen – Kumlas stolthet (en stor askhög med en massa konstverk på) – och kolla på Brolle Jr. Jag vet inte varför, men jag gillar honom inte särskilt mycket. Röst = bra, stil = skön, MEN jag har fått för mig att han är väldigt självgod och jag klarar verkligen inte av sådana människor. But then again, jag kan ju ha fel. Jag hoppas att han motbevisar mig i kväll!

PS. Mamma påminde mig precis om att jag inte hade nämnt något om att lillebror Johan var och hälsade på mig för ett antal vecker sedan – fyra närmare bestämt. Så nu skriver jag det, i fall att framtida Therese skulle vara intresserad.

Stockholm är för övrigt väldigt fint på sommaren. Det här är taget i Hägersten, ett stenkast från min tillfälliga sommarlya.

Och

Publicerad 2012-06-10 09:11:48 i Allmänt,


Och så har första veckan på ToppHälsa passerat – i morgon börjar vecka två. Hittills trivs jag riktigt bra! När jag vaknar på morgonen vill jag skynda mig till kontoret och när klockan börjar närma sig 17 vill jag inte gå hem. Detta innebär att jag sitter där, oftast en halvtimme, innan jag egentligen börjar och att jag går hem, oftast en halvtimme, efter att jag egentligen har slutat. Jobbig tjej!

Och i fredags kom Adam hit. Det var ett välbehövligt besök kan jag meddela. Distans är inte kul, inte längre i alla fall, och då är det ju tur att det nödvändigtvis inte behöver vara så mycket länge till.
Vi har vandrat runt – hand i hand – i underbara, vackra Stockholm på smala mysiga kullerstensgator, lunchat på caféer och solat oss i parker. Vi hade lika gärna kunnat vara i Paris. Det har slagit mig i veckan, och framförallt i helgen, hur fantastiskt vackert Stockholm är. Det är det faktiskt.

Och så blev det söndag. Det blir en relativt lugn dag i dag med (om det går som planerat) biofilm i eftermiddag. Nu ska jag nörda ner mig i lite ToppHälsa till tonerna av Adams snusande i rummet intill.

Ståckhålm

Publicerad 2012-06-05 15:49:22 i Allmänt,

Nu har jag varit i Stockholm i fyra dagar och jobbat på ToppHälsa i två dagar. Det är mycket att göra men jag gillar det! Just nu håller jag på med fem olika texter: en kort presentationstext om mig, en text om ChiBall (look it up), en text inför kräftskivan, en text med hälsotips och en text om höstens träningstrender.
OCH - i dag fick vi massage på ToppHälsa. 20 minuter total njutning!

Här är två bilder från Margaretaloppet:

Före

Efter

På väg...

Publicerad 2012-06-02 10:02:00 i Allmänt,

... mot nya äventyr och (förhoppningsvis) sex underbara veckor i Stockholm på ToppHälsa. Vilken grej!

Nu sitter jag och Terror på tåget mot Linköping där det blir lite lunch innan det är dags för tågbyte mot Stockholm. Ännu ett år i Kalmar har kommit till sitt slut och jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen. Det går så fort!

Det har varit ett fint år
, tack vare alla fina och inspirerande människor som finns i Kalmar, och mig själv som främst väljer att komma i håg de fina stunderna.

Top 7 mest minnesvärda händelser under årskurs II i kronologisk ordning:
  • Tildelades Adolf Lindgrens stipendium
  • Fyllde år och spelade samma dag in ett barnprogram, med en get och en tupp som gäster
  • Praktik på Titan
  • Flyttade ihop med Anna och Lisa
  • Fick praktik på ToppHälsa
  • Team Awesome sprang Drottning Margaretaloppet och hamnade på dragbilden i Östran
  • Jag och Stina fick MFS-stipendium which means Etiopien i höst.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela