Jag heter Therese.

Therese Hjärta Frödinge

Publicerad 2012-10-31 08:16:00 i Allmänt,

I går kväll, efter fem timmar i skolan på semiotikföreläsning och en hel eftermiddag vid köksbordet med mer skolarbete, var det myskväll hos Stina. Å så efterlängtat! Vi kollade på "Accepted" (komedi från 2006) och myste ner oss i soffan. 
 
Kvällens bästa: Jag och Lisa köpte med oss en "Frödinge kladdkaka" och lite vaniljglass. Vilken njutning!
 
 
 

Morgonshoppning

Publicerad 2012-10-30 10:16:57 i Allmänt,

Jag och Stina tog en tur till apoteket för att shoppa lite nödvändigheter inför resan. Det försvann en del kronor från plånboken. 903 närmare bestämt ...

Proteinbomber i frukosten

Publicerad 2012-10-29 19:49:38 i Allmänt,

FY, USCH, BLÄÄÄÄÄ!!!! Min kväll har varit så äcklig! Så fruktansvärt, extremt VIDRIG
 
I kväll, när jag skulle hälla på lite sesamfrön på filen var det inte bara sesamfrön som kom ut. Jag har MASKAR i mina torrvaror. Och jag har haft det SEDAN I SOMRAS. (Fråga mig inte hur jag vet). Min frukost och kvällsmat har alltså kryddats rikligt med protein de senaste två månaderna. Jag ryyyyyyyser av obehag och har gjort det i 30 minuter nu. BLÄ!
 
 

Kvällens film: Hypnotisören

Publicerad 2012-10-27 00:26:00 i Allmänt,

I kväll tog vi cyklarna mot kvarnholmen för att avnjuta lite biofilm, jag, filip, anna och filip. Hypnotisören stod på menyn, och om jag hade varit lite jobbigt check nu hade jag skrivit någon slags ordvits på filmtiteln här, liknande "vi blev som hypnotiserade", men det tänker jag inte göra. Jag är bättre än så. 

Filmen var bra. Tror jag. Jag läste boken i somras och har den fortfarande relativt färsk i minnet. Den gjorde ett väldigt starkt intryck på mig, så det var inte med några låga krav jag sjönk ner i biostolen denna afton. Jag har svårt att objektivt bedöma filmen eftersom mina åsikter färgas kraftigt av mina uppfattningar om boken, men jag ger det ett försök.
 
Skådespelarinsatserna var riktigt bra! Persbrandt överaskade positivt, Tobias Zilliacus (Joona Linna) gjorde också ett bra jobb, men den som gjorde starkast intryck på mig var Lena Olin. Hon spelade så bra och förmedlade känslor så skickligt att hon till och med fick Anna att börja gråta. Och Anna är inte ens gråtaren i vårt hushåll (it's Lisa). 
Någonting annat jag reagerade positivt på var de snygga bilderna, så fint filmat. Ibland kom jag på mig själv med att inte ha någon aning om vad som faktiskt utspelade sig på bioduken. Jag hade fullt fokus på utsnitt och snygga bilder i motljus.

Men vad är det då som gör att jag inte riktigt gillar filmen? Jo, att jag läste boken för bara två månader sedan gör att jag sitter och irriterar mig på ändringar i berättelsen och innehållet. Boken är väldigt lång, har flera parallella storys och är kanske lite komplicerad i bland. Och visst, det är kanske svårt att filmatisera handlingen så som den är i boken, men det är ändå synd. Jag tyckte inte att filmen gjorde boken rättvisa, så enkelt är det. Men om jag ska bedöma den för vad den är, en film som inte kan pågå i fem timmar, tycker jag ändå att de gjorde ett bra jobb. Det var en bra film, och jag är övertygad om att jag hade gillat den skarpt om jag inte hade läst boken innan.
 
 
 
 

Galen morgon!

Publicerad 2012-10-23 09:24:00 i Allmänt,

Det var varit en fruktansvärt dålig uppdatering här på senaste tiden, och jag vet inte vad det beror på. Bristande blogg-engagemang? Eller är det så enkelt som att jag inte har någonting intressant att skriva om?
Skolan rullar ju på som vanligt, nu med metodkurs. Snart är det dags för C-uppsatsskrivande och resan till Etiopien är inte ens tre veckor bort. Galet!
 
Något annat som är galet är att jag, nu på morgonen, inversterade i ett par konsertbiljetter. Och det är inte vilket band som helst. I vår ska jag ÄNTLIGEN få se the Killers, live. DET är galet om något!
 

Hemtenta-plugg i Norget

Publicerad 2012-10-02 08:13:19 i Allmänt,

Efter en trevlig helg spenderad med två föräldrar och en Adam följde jag med Adam'en till Sandefjord. Vi ska skriva hemtenta i veckan, och den kan ju lika gärna skrivas från Norge som från Sverige tänkte jag då. Nu har männen gått på jobb och jag sitter kvar i lägenheten och försöker förstå akademisk engelska. Jag har inte den minsta panik över att jag och Stina ska skriva en hel C-uppsats på engelska!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela