Jag heter Therese.

Hjälp!

Publicerad 2010-01-09 10:30:39 i Allmänt,

Rören har fryst, och jag måste verkligen gå på toaletten! Det finns ingenting annat att göra än att vänta just nu. Jag är ganska säker på att vi alla kommer dö.

Just nu ligger jag i sängen och kollar på sex and the city i hopp om att glömma att jag måste besöka toaletten. Hjälp!

Friday

Publicerad 2010-01-08 12:28:41 i Allmänt,

Today´s friday. It's a fri dag! fri = ledig på norska

Att jobba igår var ingen bra idé. Det resulterade i att jag fick stanna hemma från jobbet idag istället. Nu har jag ju i alla fall helgen på mig att bli frisk igen - heja mig!

Dagen ska spenderas med min bok, min "sex-and-the-city-box", min stickning, min chokladask och min säng.

Jag har också kommit på att jag saknar min vän Natalie. Jag har inte träffat henne på 100 år, i alla fall inte på riktigt. Därför tillägnar jag henne kommande 3 bilder och ber henne att komma hit och hälsa på mig en helg. Snälla?








Sjukdom, plasma-tv och... - ny dator?

Publicerad 2010-01-07 19:44:54 i Allmänt,

Okej, uppdatering. Jag fick inte betalt för att vara hemma och sjuk igår. Sådant får man när man jobbat där i 2 månader, vilket jag har nästa vecka (men det hjälper ju inte mig). Jag hade dock gärna väntat med sjukdomen till nästa vecka - det hade lönat sig.

Trots sjukdom släpade jag mig till jobbet i morse - dålig idé. Jag var sjukt matt och orkeslös hela dagen. Detta är inte det bästa då du ska lyfta tusentals "plasma tv-apparater" hela dagen lång. Efter 2 och en halv timma av kallsvettningar, täppta näsor, onda halsar och onda magar hade jag gett upp. Det var helt klart dags att försöka ta sig hem. Lyckades jag? Njae, jag jobbade mina 8 timmar. Nu kan jag vara stolt! Frågan är bara hur mycket ork jag har imorgon. Vi får väl se. Lite sömn hjälper nog!

Jag har dessutom beslutat mig för att köpa en MacBook - gratis frakt nu dessutom. Om någon är intresserad av att köpa en 1 och ett halvt år gammal bärbar PC för endast 1000 kr - priset är föhandlingsbart - så är det bara att höra av sig. Annars vore det kanske najs att ha två datorer? I might need them? Aja, nu ska det kuras och sovas här.

Peace out!

Min kära vän

Hem ljuva hem

Publicerad 2010-01-06 17:08:37 i Allmänt,


Jag, soffan och julklappar på julafton

Sandefjord känns helt klart som hemma vid det här laget, vilket är bra - alltid skönt att känna sig hemma! Rummet känns superbra, kollektivmedlemmarna är underbara människor och jobbet flyter på bra. Trots detta kommer jag alltid att ha kvar ett tryggt och mysigt hem i Kumla. Varje gång jag numera kliver in innanför dörren - känner värmen och den välkända doften - får jag en känsla av trygghet.

Dessvärre är det både dyrt och krångligt att ta sig hem, så det blir ju inte allt för ofta. På bilden ser vi även min favoritsoffa - världens skönaste, världens mysigaste och världens enda. Nästa gång jag kommer hem kommer den inte att välkomna mig. Den har blivit ersatt... well, well. Det har trots allt haft ett långt och lyckligt liv.

Adjö kära vän!

Sjuk

Publicerad 2010-01-06 14:08:39 i Allmänt,

Igår började jag känna av halsen, och när alarmet ringde nu på morgonen sved det "jobbigt värre". Det värsta är att jag har fått en sådan halsont som bara svider galet mycket men inte sätter sig på min röst. Den typen är egentligen värre eftersom den gör mycket ondare, men du låter mycket friskare - dålig kombination. Hur som helst stannade jag hemma från jobbet idag. Det konstigaste med denna sjukdag är att jag får betalt för att vara sjuk - sjukaste jag hört!

Hur som helst ska jag spendera resten av dagen stum i hopp om att må mycket bättre imorgon. Kanske dags att öppna en bok? Jag har ju faktiskt tid idag.

För övrigt har jag nu ätit upp alla pepparkakor som bakades på juldagen. Tråkigt... men å andra sidan har vi en pepparkaksdeg i kylskåpet. Den kanske kan komma till användning. Annars säljer jag den gärna. Det är bara för folket att börja buda.

Lycka till!





Panik!

Publicerad 2010-01-05 18:30:46 i Allmänt,

Idag under en av våra kortare pauser på jobbet diskuterades Australienresan. Sandra kom då med lite trevlig information till mig:

- Australien har sjukt många farliga djur. Inte bara större, som exempelvis hajar, utan främst skorpinjoner, kackelackor och sjukt mycket spindlar. (Okej kackelackor är inte farliga, men jag är inget fan direkt.)

Spindlar? Min by far största fobi - underbart! Visserligen kommer jag antagligen drabbas av panik vare sig spindeln är giftig eller ej, men jag tänkte ändå att det kunde vara en bra idé att kolla upp vilka spindlar som faktiskt var giftiga. Här är en av dem:

"Farligaste spindeln i Australien är Trattminörspindeln, den är svart och lurvig och bygger sina bo under hus, bland stenar etc. När det regnar kryper de ofta in i bostadshus. Trattminör spindeln är giftigast i världen, den är mycket aggresiv och är också betydligt farligare än svarta änkan. Spindeln har 8 gram gift i sin kropp, 0,1 räcker för att döda en människa. Skaka ur dina stövlar innan du sätter på dig dom. Kolla under toalettringen innan du sätter dig."



Denna underbart stora, dödliga och vanliga spindel kommer vi alltså med stor sannolikhet stöta på


Yey! En underbar månad i Australien med tusentals av spindlar överallt - längtar!

Dumsugare!

Publicerad 2010-01-03 15:25:00 i Allmänt,

Idag hade jag faktiskt både ork och lust att vara duktig och städa hela huset. Jag släpade därför ner slangen till centraldammsugaren och stoppade in den i väggen. Dammsugaren låter i ungefär en sekund och sedan stängs den av - som vanligt! Ska det vara så mycket begärt att ha tillgång till en fungerande dammsugare? Det har nu varit omöjligt att städa kollektivet i säkert snart en månad - underbart fräscht!

Jag har alltså numera övergivit dammsugaren. Dagens främsta syssla blir istället att tvätta upp all smutstvätt och att sticka en halsduk till Adam. Nu ska tvättmaskinen plockas ur och elaka tankar skickas till dammsugaren. Nej, inte dammsugaren - dumsugaren!

Kängurufeber

Publicerad 2010-01-02 13:50:51 i Allmänt,

I morse träffade jag Bella som nu återvänt till kollektivet efter julmyset. Vi pratade och åt frukost och hade det allmänt trevligt. Kanske för trevligt. Allt detta resulterade nämligen i att Bella fick springa till jobbet. Jag blev sugen på att hänga på Bella på sin morgonjoggning, men istället för att hamna på Bellas jobb hamnade jag på valtorget med mitt visakort.

Först inhandlades 5-pack strumpor på H&M - mycket nödvändigt!

Sedan hårspännen på Nilles - mycket nödvändigt eftersom jag har lyckats tappa bort alla hårspännen!

Sedan gick färden mot Lindex. Jag var egentligen där för att leta billiga underkläder, vilket jag verkligen behöver, men det var inte underkläder som inhandlades. Underkläderna fanns det inte så mycket kvar av. (Antagligen delar många sandefjordinvånare min saknad av underkläder.) När jag lämnat butiken tomhänt fick jag syn på Rea-ställningarna utanför butiken. Eftersom det var 70 procent rabatt tänkte jag att jag i alla fall kunde prova lite kläder för skojjs skull i alla fall. (Jag hade ju ingenting bättre för mig). Detta resulterade i att tre tunikor inhandlades.

Jag skyller dock dessa inköp på Australienresan. Kläderna kändes perfekta för Australien och kängurur. Jag hade alltså inget val. De tre tunikorna hade utan rabatten kostat 1000 kr tillsammans. Med rabatten kostade de 300 kr. Alltså förlorade jag ju egentligen inte 300 kr. Jag tjänade 700 kr - inte illa!

Dessutom blev jag supersugen på att sticka en halsduk på vägen hem, vilket resulterade i att fyra garner inhandlades. Nu ska jag hoppa in i duschen innan Adam kommer hem.

Ciao!


Här har vi den ansvarige för dagens inköp. Jag måste dock säga att jag är lite tacksam. I like the tunics!

Thank God för kängurufeber!


Australien

Publicerad 2010-01-02 10:27:48 i Allmänt,

Surprise ladies and gentlemen!

Den 18 mars åker jag och Adam till Australien för att stanna där i en månad - underbart! Resan är bokad, visum är fixat och allt känns numera lite smått underbart. Jobba, jobba, jobba - pengar, pengar, pengar - resa, resa, resa!

Vi kommer inte att boka hotell eller bestämma massor i förväg, vilket betyder att vi inte blir låsta vid något ställe. Vi kan alltså mer eller mindre åka vart vi känner för när vi väl är där. Efter månaden i sköna Australien åker vi till Japan och Tokyo för att stanna där i 2 veckor tillsammans med Elias och Jalle.

Nu vet ni alltså. Avundsjuka? - yeah I thought so!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela