Jag heter Therese.

Hurra liksom!

Publicerad 2011-04-30 10:56:20 i Allmänt,

Tentan är skriven, alla examinationer är skrivna och alla rester från när jag var på Teneriffa är gjorda. Nu är det bara jag, Kalmar och valborgsfirande kvar! Monsterkursen på 15 hp i Rätts- och förvaltningsjournalistik är över. Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma. Men nu är den här och det ska jag fira!

Nu ska det bli fisk och färskpotatis. Mums!


Jag tyckte att bilden passade idag. Hurra liksom!

PS. Hur tänker man när man lägger en tenta på valborgsmässoafton?

Publicerad 2011-04-29 19:50:21 i Allmänt,

Det är varit en fin dag i Kalmar idag. Solen har skinit och himlen har varit blå. Tyvärr har luften blivit mycket kyligare nu men jag hoppas att det vänder igen. Vi trotsade dock kylan och grillade och solade hos Johanna. Mycket trevligt!

Imorgon är det tenta och jag kan verkligen ingenting just nu. Jag ska försöka göra någonting åt det snarast. Det vore verkligen underbart om jag kunde lämna tentasalen med en bra känsla i magen i morgon. Så att jag med lättnad i hjärtat kan njuta av en underbar valborgskväll. Det är drömmen och dit vill jag nå så nu måste jag plugga!

PS. Hur tänker man när man lägger en tenta på valborgsmässoafton?

Förresten

Publicerad 2011-04-28 19:34:01 i Allmänt,

Förresten fick jag ett sms från Annika förrut när jag satt i skolan. Di Leva hade gått förbi fiket där hon satt. JA, Di Leva är här i Kalmar och JA, jag är fast i skolan med rättegångsreferat när han är det. För alla som inte visste det så ÄLSKAR jag Di Leva.

Det känns otroligt frustrerande att jag inte också fick sitta på ett fik och se Di Leva gå förbi. Då hade vi kunnat bli bästa vänner. Dessvärre hade han enligt min källa (Annika) på sig jeans. TYVÄRR. I min värld går han alltid runt i klänning. ALLTID!


Hej bloggen

Publicerad 2011-04-28 19:01:53 i Allmänt,

Sen jag skrev sist har jag varit hemma på "minipåsklov" och det var verkligen underbart. Det var sommarvärme i Örebro and I liked it!

I tisdags kom jag tillbaka till Kalmar för att möta min kanske tuffaste vecka hittils på utbildningen. Nu är det torsdag och jag är nästan igenom.
Idag gick jag upp klockan 7 och åt en snabb frukost. Sedan dess har jag varit på rättegång, skrivit ett rättegångsreferat och skrivit en åtalstext.

När jag kom hem idag var jag helt slut! Egentligen borde jag sitta och skriva klart en uppgift från mötet med kommunfullmäktige och en artikel till Shick men jag känner mig verkligen som en zombie. Jag kan bara sitta och äta och glo in i tvn. Hjärndöd! Och diskberget bara växer. Jag måste ta tag i något - ELLER så skjuter jag bara på allt tills imorgon.

Bra plan!

"Påsklov"

Publicerad 2011-04-19 16:16:32 i Allmänt,

Vi hade en lååångledig helg. När lektionen i torsdags ställdes in innebar det en ledighet på 5 dagar. En liten tjuvstart på påsklovet kan man säga.

På "påsklovet" har jag:
Solat
20-årspartajat
Grillat
Spelat basket
Solat
Grillat
Solat
Solat
och Permanentat mig

En fint lov har det varit!






Jag har snott bilderna från Lisa och Nathalie.

Ny medlem i familjen

Publicerad 2011-04-14 23:58:28 i Allmänt,

Min gitarr Doris är väldigt sjuk för tillfället och behöver vila mycket. Nu får hon det för idag fick vi en ny medlem i familjen - en svart nylonsträngad. Välkommen Gösta!

Doris och Gösta.

Effektivitetens skönhet

Publicerad 2011-04-12 11:00:28 i Allmänt,

Det är grått och trist utanför fönstret. Igår var det en ljummen t-shirtkväll. Bajs.

Denna morgon vaknade jag upp på en mardrass i Johannas lägenhet. Konstigt hur det kunde bli så. Men jag funderarde inte så mycket mer över det utan hoppade upp på cykeln och tog mig hem till lägenheten i stället. Meningen var att det skulle bli morgonpromenad och massa gjort men det gråa vädret gjorde att det blev en lååång frukost framför webb-tvn istället. Sen fick jag nog. På med musik och hemmakläder (shorts och flanellskjorta) och sedan gick det undan. Det vill jag lova!

Sedan musiken började spela har jag:
  • Dansat runt i rummet och städat undan
  • Vaktmästaren har varit här och skruvat bort min lampa. (Hoppas han kommer med en ny)
  • Kompletteringarna på min brottmålsdom och förvaltningsdom är gjorda
  • Jag har bokat möte med Erik Haglund på länsmuséet inför en artikel om Kalmars gamla biograf
Idag blir det tacos och klockan 15 är det föreläsning igen. Och här kommer en underbar låt. Jag blir nykär varje gång jag hör den. Enjoy!


PS. Vi fick tillbaka tentorna från förra delkursen igår. I nailed it. Nästan. Thank you very much!

I kill you!

Publicerad 2011-04-07 10:56:34 i Allmänt,

Mardrömstentan är skriven och det känns så otroligt skönt! Även om det nu skulle vara så att det inte gick hela vägen så kan jag i alla fall pusta ut och tänka på annat ett tag. Men den känslan som spred sig i kroppen när jag först kollade igenom tentafrågorna var inte kul. Ångest, ångest, ångest. Jag kände verkligen för att resa mig upp och gå ut därifrån. Som tur var gjorde jag inte det utan kladdade ner massa ord på 9 hela sidor. Nu är det bara att hoppas att dom besvarade frågorna.

Om någon timma sitter jag på tåget mot farmor och Gunnarskog (2 mil utanför Arvika). Vi ska sticka och mysa och ha allmänt trevligt har jag bestämt. På vägen dit hinner jag även med en middagsdejt med Mirre. Tåget stannar till en och en halv timma i Hallsberg så då får man passa på om man saknar Mirrisar.

Nu ska jag äta lite lunch, slappa framför TVn och INTE plugga. Ååååh vad skönt! I killed it - hoppas jag. Den är i alla fall begraven men det finns ju inga garantier för att den inte kommer vakna upp igen...

- eller kanske bara soliga dagar?

Publicerad 2011-04-05 11:26:39 i Allmänt,

Det finns goda människor, det finns tur och lycka - eller kanske bara soliga dagar?

Vi hade seminarium om olika ideologier mellan 8 och 10 denna morgon så det blev en väldigt effektiv start på dagen. Nu är det också så att min cykel har krånglat och haft sig det senaste halvåret och det har bara varit en tidsfråga innan den ska ha gett upp. Efter skolan denna effektiva morgon cyklade jag iväg med den mot cykelverkstaden. Som vanligt låste sig hjulet men jag löste problemet och kom till slut fram. Där mötte jag den vänligaste människa jag någonsin mött. Molnen skingrade sig och solen började skina som aldrig förr när han klev ut genom verkstaden för att ta en titt på min cykel. Jag vet inte om han hade magiska krafter, eller bara var väldigt bra på sin sak, men min cykel har nog aldrig mått så bra som den gör nu. Till och med det som inte fungerade när jag köpte den fungerar nu. Och som om det inte vore nog behövde jag inte betala ett öre. Tack vänliga mannen!

Dessutom har jag idag hunnit köpa mig en asnaiiz bikini och ett mönster och massa garn till en pippitröja. Nu ska det stickas tröjor! Allt för att slippa plugga till tentan på torsdag.

PS. Mamma var här förra helgen - det var awesome!
Jag var hemma och hälsade på nu i helgen - det var awesome! DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela