Jag heter Therese.

Klockan är elva, det här är nyheterna

Publicerad 2011-09-26 22:44:53 i Allmänt,

Från och med nästa måndag kommer jag att börja läsa kvällskurser i spanska.

Therese har, trots sina fördomar mot iphone-människor, köpt en iphone. Det blev ett spontanköp på väg in till Ica Maxi. Dealen var dock oslagbar och jag hade inte fått det billigare om jag hade köpt en 3210 istället.

Det var nyheterna. Jag heter Therese Högberg.

Inspirerad

Publicerad 2011-09-25 23:42:25 i Allmänt,

Inspirerad, lycklig och taggad på livet.

Efter kvällens intensiva samtal om planer för framtiden är jag mer taggad än någonsin. Och åh vad jag älskar när jag får de här kickarna! Jag känner mig så levande!

(Förlåt för att jag är en sådan där jobbig människa som är glad för tillfället).

Senapspannkaka

Publicerad 2011-09-22 18:16:59 i Allmänt,

Senapspannakaka är en ny blogg där jag kommer jag att publicera recept och skriva om saker som har med mat, träning och hälsa att göra. Jag skriver lite för Hej Kalmar! (en webbtidning) och kommer även att använda de mat-träning-och-hälsa-artiklar eller recept som jag publicerar där. senapspannkaka.blogg.se

Så är det!

Reporter-Therese

Publicerad 2011-09-21 20:58:59 i Allmänt,

I dag gjorde jag förresten min första kändisintervju. Göran Hägglund var på plats i Kalmar för ett möte med unga KRIS, så jag passade på.

Sveriges Radio Kalmar

Publicerad 2011-09-21 15:48:51 i Allmänt,

I dag sände SR Kalmar ett av mina inslag. Det handlar om den höjda tobaksskatten och personligen tycker jag (även om jag helst inte vill erkänna det) att det är ganska coolt. Det är i alla fall första gången som ett av mina inslag spelats upp i nyheterna. Tyvärr hade de klippt lite osmidigt i min "prata" men please enjoy! Mitt inslag börjar 50 sekunder in i sändningen.

Här kommer lite lokala nyheter från Kalmar:

Therese 007

Publicerad 2011-09-16 22:20:09 i Allmänt,

Yrkesskadad?
Jag åkte tåg hem till Kumla idag. Som vanligt pratade vissa onaturligt högt i mobiltelefon, andra hade privata samtal i en väldigt offentlig miljö.
Helt plötsligt kommer jag på mig själv med att hitta nyheter i alla olika diskussioner och samtal. En finurlig Therese spetsar öronen och fortsätter att lyssna.
Jag känner mig lite som en spion. Eller en hemlig agent.

"På Tapeten" med Therese Högberg

Publicerad 2011-09-15 13:07:35 i Allmänt,

Nu börjar det dra ihop sig till sändning av veckans aktualitetsmagasin.
Den är här veckan är det jag som är programledare och jag är riktigt taggad! Det känns dock lite kritiskt att mina tre gäster helt plötsligt blev fem. Hur ska jag hinna med tre inslag och fem gäster på 30 minuter?

Hur det går återstår att se.
Wish me luck!


Äppellyx

Publicerad 2011-09-13 11:07:29 i Allmänt,

Ak2ellts redaktion sitter nu i sitt rum och äter äppelpaj.
Ibland måste man lyxa till det lite!

12 september 2011

Publicerad 2011-09-12 18:00:16 i Allmänt,

I morse försov jag mig för första gången någonsin. Jag vaknade fullständigt förvirrad av att telefonen ringde och i samma stund insåg jag att någonting var fel. Det var ju inte mitt alarm.
I telefonen undrade Johanna var jag höll hus och varför jag hade missat morgonmötet. Något generad slängde jag ner sylt och havregryn och cyklade i 100 km/h mot skolan. Jag skyller helt och hållet på brieosten jag åt igår! Den gjorde så att jag deckade i soffan framför tvn.

Nu är den hektiska dagen över och det är snart dags för premiärträningen. Jag och Stina köpte gymkort på friskis och svettis igår så nu är det bara att köra på!

Ikväll är det Sveriges Historia med Filip som gäller.
Vilken program alltså! Vilket program!

En söndagsmorgon i Kalmar

Publicerad 2011-09-11 11:58:11 i Allmänt,

Jag vaknade inte förrän klockan elva idag. Det måste vara nytt rekord för mig! Och så ligger jag där i sängen, nyvaken och förvirrad, och funderar på vilken dag det är. Så slår det mig som en blixt från ovan - det är söndag!

En överlycklig Therese sätter sig i soffan, där hon har för avsikt att stanna hela dagen. Från soffan kan man skriva artiklar, spåna inför "papret", sticka tröja, kolla serier och äta i stora mängder.
Låter som en helt okej söndag enligt mig!


Ring P1

Publicerad 2011-09-09 18:42:49 i Allmänt,

Ring P1 - Högerextrema pensionären Leif mot ironiserande pensionären Barbro.

Barbro är Adams mormor och hon är helt underbar! Utan några Barbro i världen finns det inte mycket hopp.


En liten förändring bara

Publicerad 2011-09-09 00:21:19 i Allmänt,

Sitter uppe och läser gamla blogginlägg från backpackingen i Australien. Jag vill ha äventyr! Jag vill uppleva!

Inte för att det är något fel med Kalmar. Här händer det grejer må ni tro! Och jag borde veta, jag har ju sänt Kalmar-nyheter hela veckan, men det tar ändå emot att jag är här och inte där.
På en guppig och svettig buss mitt i natten, ovetandes om var jag kommer vakna upp nästa morgon. Äventyr, det är vad jag behöver!

Jag ska pröva något nytt i morgon. Kanske en annan väg till skolan? Eller röd mjölk istället för grön? Jag får fundera på saken! Ett liten förändring bara.

Titan

Publicerad 2011-09-08 20:58:17 i Allmänt,

Är hemma igen efter ett dygn att tågresor, en intervju på Titan, lite shopping och en lååååång bussresa. Men det gav resultat.
Nu är praktiken fixad. Skönt att kunna släppa det!

Ak2ellt

Publicerad 2011-09-06 21:41:46 i Allmänt,

Vi har jobbat i redaktioner i två dagar nu och jag är redan helt slut.
Jag är sändare den här veckan vilket innebär att det är jag som ansvarar för nyhetssändningarna; vilka telegram som ska med och att sändningarna håller tiden. Det är väldigt kul trots allt jobb och all stress.

Här är min underbara redaktionsgrupp, Ak2ellt:


I morgon, efter sista nyhetssändningen, tar jag med mig övernattningsväskan och sätter mig på tåget till Stockholm. På torsdag morgon har jag ett möte med Charlotte, Project Manager, på Titan. Om allt går som jag hoppas har jag en praktikplats när jag åker där ifrån.
Tack till Erik som lånar ut sin soffa!

Till en vän

Publicerad 2011-09-06 21:12:50 i Allmänt,

Vissa personer har en förmåga att beröra. Ända in i själen. Utan att ha den minsta aning om det.

För ett år sedan träffades vi för första gången. Ett år senare sitter jag i soffan, framför en mutad tv, häpen och frustrerad över att jag aldrig lär mig. Livet är så skört. Ingenting är för evigt. Om några år kommer jag förmodligen att sitta här igen, lika häpen och frustrerad över min egen naivitet. 

Jag kan inte låta bli att fundera på om mitt liv varit annorlunda om vi aldrig hade träffats. Hade det gjort någon skillnad? Jag vet inte om jag hade någon inverkan på dig men tydligen hade du det på mig.
Alla möten i livet är viktiga även de små.
Jag är så tacksam att jag fick träffa dig.

Tack!

Och tack för jackan. Jag använder den fortfarande.
Den här är till dig.

"Skolan kommer att bli mitt hem"

Publicerad 2011-09-02 08:13:36 i Allmänt,

För en vecka sen kom jag hem från Grekland. Helt okej resa, minst sagt! Dagen efter satt jag i bilen, full av förväntan, på väg mot Kalmar. Nu har jag varit igång i en vecka redan och det har gått sjukligt fort!

Nya kursen heter nyhetsradio och de följande fyra veckorna kommer vi att jobba i redaktioner. Alltså, vi kommer att ha en nyhetschef, en nyhetsuppläsare som ansvarar för nyhetssändningarna, en programledare till aktualitetsprogrammet och en bunt reportrar varje vecka.
Den här veckan fick vi känna på lite hur följande veckor kommer bli och jag tror inte att vi kommer bli rastlösa. Skolan kommer att bli mitt hem!






Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela