Jag heter Therese.

Skräckfilmsmarathon

Publicerad 2010-10-30 12:15:27 i Allmänt,

Jag har haft en underbar kväll, natt och morgon med brabra tjejer. Det blev Fajitas, Idol, gottigt och sedan - skräckfilmsmarathon! I like 'em.

Ikväll blir det Halloweenpartaj med klassen. (Och med risk för att låta överdrivet positiv till allt) Min klass är bäst och det kommer bli awesome!

Update

Publicerad 2010-10-29 13:05:01 i Allmänt,

  • Ulle kommer och hälsar på mig nästa helg - awesome!! Jag längtar BIG TIME!
  • Jag har en intervju med Jan Hultgren från kommunen nu på måndag
  • Jag måste skriva om i princip hela mitt reportage i helgen - mindre kul
  • Ikväll är det sleepover hos Bella med god mat och skräckfilmsmarathon
  • Imorgon är det Halloweenmaskerad och sista kårkvällen innan de stänger
Nu ska jag ut och leta halloweenkostym!
I löv Ullen

Bläääh

Publicerad 2010-10-26 14:46:14 i Allmänt,

Det är omöjligt att få tag på lägenhet i Kalmar, så flytta inte hit om ni inte vill bo på gatan eller betala 150 000 kr i månadshyra. Nu har jag precis fått besked om att ytterligare en lägenhet inte blir min - bläääh!

Idag har jag varit på Kalmar slott och tagit in alla intryck jag har kunnat. Nu ska platsreportaget skrivas. Det kommer att bli så otroligt flummigt - I like!








Fäääängelsehååålaaan




Français

Publicerad 2010-10-25 09:52:27 i Allmänt,

Nu ska jag lära mig Franska! När jag får tid vill säga. MEN - nu är det ingenting annat än tid som står i vägen. "Franska Direkt" är beställd och borde anlända om 5 dagar ungefär. Kul, kul, kul!

Nu ska jag iväg och träna lite och sedan ska jag ut och beskriva världen genom mig. Ett platsreportage ska skrivas. Vilken plats jag ska beskriva har jag inte bestämt ännu men oavsett är jag riktigt taggad inför uppgiften. Problemet är bara att jag inte har någon som helst aning om hur man skriver ett platsreportage. Ooooops.


Bra dag!

Publicerad 2010-10-24 17:37:31 i Allmänt,

Jag har haft en fin dag med Stina idag. Vi gick loss på äventyrsbadet i Kalmar och efter det blev det pizzabuffé. Jag löööv my life just nu! Nu tvättas det för fullt och senare ikväll blir det tjockande och filmmys med Stina. Bra dag!

PS. Stina slog rekordet på vattenrutschbanan idag. Inte illa!

Nakenchock

Publicerad 2010-10-21 19:10:45 i Allmänt,



Träden börjar bli nakna stackarna. Och det är kallt ute. Riktigt kallt. Vintern är påväg. Jag tror att jag gillar det. Vintern är mysig. När det är vinter blir det julafton. När det är vinter kan man äta massa pepparkaksdeg och kolla på julkalendern.

Jag tog en hemmakväll istället på grund av ekomoniska och trötta skäl. Det blev alltså ingen studentpub. En hemmakväll med vindruvor, halv 8 hos mig och Robinsson kändes väldigt lockande.

Hurra, hurra, hurra!

Publicerad 2010-10-21 11:17:32 i Allmänt,

Oh så skönt:

  • att jag har skrivit tentan
  • att jag inte har NÅGONTING jag behöver plugga på idag
  • att jag ska på lägenhetsvisning snart
  • att jag ska äta god mat och slöa fram Desperate Housewives nu
I kväll ska jag till studentpuben med min kära klass. Där ska vi äta god mat och fira att vi i alla fall har gjort tentan. Om vi klarade den är inte relevant just i ikväll. Min klass är bäst. Kalmar är underbart OCH i morse när jag klev ut genom dörren var det snö på marken. Hurra, hurra, hurra!

PS.
När jag åt på MAX igår fick jag ett muminglas på köpet. Inte illa.

Stackars mig...

Publicerad 2010-10-18 13:30:22 i Allmänt,

När det för en gångs skull kommer upp en riktigt bra lägenhet på "blocket", befinner jag mig självklart i Kumla, 40 mil därifrån. Blä, blä, blä. Det som suger ännu mer är att kvinnan som skulle hyra ut lägenheten verkligen gillade mig. Dessvärre kan jag inte gå på visningen idag. I'm screwed!

... och för er som vill veta. Så här ser mitt hår ut nu:

Grattis mig själv!

Publicerad 2010-10-17 19:34:20 i Allmänt,

Idag fick jag min 20-årspresent av mamma och pappa - en Sony A450L. Tack, tack, tusen tack! Gladare kan jag nog inte bli!! Imorgon ska jag ut och ta kort. Tenta-plugg kommer i andra hand. Helt klart.

Nu ska jag ha myskväll med Adam. Hej då.

Jag är:

Publicerad 2010-10-16 23:45:19 i Allmänt,

  • hemma i kumla
  • glad
  • mätt

Jag gjorde en så kallad "oväntad" och åkte hem till Kumla, helt utan förvarning. Detta gav mig många galet roliga ögonblick. Det visade sig att förvånade människor ser väldigt roliga ut. I förrgår överraskades Adam och igår var det mammas tur. Oslagbart.

Dagens dag har spenderats med Ulrik Ullesson från trumvägen klockan 6. Hon är helt klart en av de tolv bästa Ulle:rna i världen! Det är svårt att inte tycka om henne. Som tack för en otroligt fin dag fick hon betalning i form av en hel del citat, under vår 4 timmar långa pizzadejt. Dessutom har jag, för dem som inte vet det ännu, en helt annan hårfärg. Jag är lite rädd. Inte så konstigt med tanke på att jag har varit blond i hela mitt, 20 år långa, liv.

Photoshop

Publicerad 2010-10-15 00:54:29 i Allmänt,

Jag har fått Photoshop av Adam. Han kan fixa han! Jag har även fått lite smyglektioner nu så att jag inte ska avlida när fotokursen kommer.
Tack Adam!

Hjärna på högvarv

Publicerad 2010-10-12 23:11:21 i Allmänt,

Det känns inte som att jag gör så mycket annat än att lära mig saker hela tiden. Därför bestämde jag mig igår för att låta min hjärna vila en hel dag. När jag kom hem från skolan stoppade jag ner mig i sängen med lite god mat och tog mig igenom Desperate Housewives-boxen.

Idag har min hjärna däremot gått på högvarv. Jag försöker värma upp den lite inför imorgon då vi ska skriva en artikel utifrån en fejkad presskonferens. Visst låter det kul!? Det jobbiga är dock att den tid vi har på oss att skriva artikeln efter presskonferensen känns väldigt knapp. Jag hatar tidspress! (Vilken tur att jag valde rätt yrke.)

Min nya vän

Publicerad 2010-10-08 16:22:37 i Allmänt,

Idag åkte jag till Swedbank för hämta ut lite pengar, som jag fått tillbaka på skatten från förra sommaren. Detta firade jag med att köpa mig en "Head Massager". Den ska jag mysa med ikväll framför Idol när alla andra är ute och har kul. Faktiskt! Jag satsar på att bli frisk under helgen så att jag kan börja träna på måndag igen. Vi får se hur det går.

Den ser läskig ut, men jag kan garantera att den är awesome! Bella har en nästan likadan som jag har fått prova, men hon kallar den något heeeeeelt annat!

Dagens ros

Publicerad 2010-10-07 16:45:02 i Allmänt,

Jag är fortfarande sjuk men jag mår ändå mycket bättre. Jag har dessutom återfått min livsgnista, vilket jag är väldigt glad över. Det kan ha att göra med att jag idag tog mig ut genom dörren och tillbaka till civilisationen igen. Sen är det ju ett plus att jag har en klass som får mig på bra humör.

Påväg till skolan bestämde sig min cykel för att inte fungera mer. Tramporna på cykeln låste sig, eller hade i alla fall bestämt sig för att jag inte skulle längre än till Försäkringskassan. Där fick jag alltså lämna cykeln och istället jogga sista biten till skolan.

Nej men hur ska du klara dig utan en cykel i Kalmar, tänker ni då? Det ska jag inte. Alex räddade mig ur knipan, och jag har nog aldrig varit så tacksam över min cykel som jag är nu. Det är svårt att klara sig bra utan en cykel i Kalmar. I alla fall om man vill hinna göra någonting annat än att gå, så tack Alex. Du får dagens ros!

Hem ljuva hem

Publicerad 2010-10-06 13:36:33 i Allmänt,

All förkylning, huvudvärk, tristess och pluggångest gör att jag för tillfället fått en otrolig hemlängtan. Inte bara till huset hemma, som doftar värme och nybakat bröd, utan framförallt min familj. Jag vill bråka om tv-dosan med min lillebror och kunna springa över till Ulle för att prata om allt och inget och mysa framför vännerboxarna. Igår när jag pratade med mamma och fick veta att hon bakade dog jag lite inombords. Jag vill smaka!

Jag har inte haft någon hemlängtan alls förrän nu. Jag skulle gissa på att min förkylning, men framförallt tristessen som kommer med den (att inte kunna göra någonting annat än att se på film) har väldigt mycket med detta att göra. Nu håller jag tummarna för att förkylningen ska försvinna och att energin ska komma tillbaka!


Beautiful world

Publicerad 2010-10-06 07:28:52 i Allmänt,

I'm up! Klockan är halv åtta och jag har precis konstaterat att jag inte tar mig till skolan idag. Det känns inte som någon bra idé. Idag ska jag vara hemma och ta hand om mig själv helt enkelt. Jag hoppas att Stina vill vara snäll och anteckna åt mig idag i alla fall.

Jag borde alltid börja dagen med den här låten. Den är så härlig! Jag och Adam var faktiskt på en Colin Hay-konsert i Sydney. Väldigt värt! För er som inte vet vem Colin Hay är så är/var han sångaren i Men at Work, som bland annat har "I come from a land down under" som hits. Han är dessutom med under några få tillfällen i Scrubs.

Hur som helst älskar jag låten för att den fyller min kropp med frihet och tacksamhet varje gång jag hör den. Man borde, i alla fall, minst en gång om dagen tänka på allt som man har att vara tacksam över här i livet. And I'll tell you - det är mycket! Mer än man tror. Enjoy!



Stackars mig

Publicerad 2010-10-05 17:34:55 i Allmänt,

Huvudvärk, snorig näsa och hostattacker. Är det meningen att man ska kunna plugga i det här tillståndet? Jag tycker det är svårt att ens tänka.

Hur som helst har jag kommit fram till att det är synd om mig nu, och att min "sex-and-the-citybox" ska få trösta mig. Dessutom är det Desperate Housewives ikväll. Jag har saknat det. Efter ett års uppehåll ska jag återigen bli beroende.

Intervju - konsten att lyssna och fråga

Publicerad 2010-10-04 11:31:24 i Allmänt,

Idag drar nya kursen igång. Att intervjua och skriva heter den. Denna vecka kommer att vara fullspäckad av intervjuföreläsningar, och det ska faktiskt bli riktigt kul!

Något som känns mindre kul är att jag vaknade med en väldigt ond hals. Jag var supertaggad på att komma igång med träningen under den här veckan, men det kanske inte är någon bra idé. Det blir honungste och varma mackor istället. Nu ska jag läsa några sidor ur "Intervju - konsten att lyssna och fråga", och sedan bär det av mot kursens första föreläsning.


Vi vet alla att jag har väldigt svårt att se seriös ut på kort. Det blev värre än någonsin denna gång med både skelögdhet OCH v-tecknet. Jag ska bli bättre nästa år! Nyårslöftet nästa.

Jag är så kär

Publicerad 2010-10-04 07:58:40 i Allmänt,

God morgon gott folk! I have an announcement to make. Jag är så kär, och har varit det ett bra tag, i den här lilla mannen. Han gör mig glad tidigt på måndagsmorgonen, trots ond hals och rinnig näsa. Enjoy!

Dagens

Publicerad 2010-10-02 13:47:14 i Allmänt,

Dagens dilemma: Vad till lunch? - det lutar åt donken. Jag har ingen "laga-mat-ork" idag.

Dagens bästa: Vi har fått resturangbidrag av Adams mamma, vilket betyder god mat ikväll! (Eller om jag har otur, en tv-bänk till Adams nya lägenhet.)

Dagens göra: Krama Adam så mycket som möjligt eftersom han åker imorgon.

... och så en bild... mest för att Adam ser så stilig och vuxen ut på ett ganska trovärdigt sätt




Skööönt

Publicerad 2010-10-01 14:01:52 i Allmänt,

Nu är tentan gjord. Oh vad skönt! Efter att tentan var inlämnad var min kropp fylld av lättnad. Jag hade svarat på alla frågor, även om jag inte alls var säker på alla. Hur som helst var tentan gjord, och för första gången på väldigt länge behövde jag inte känna panik över att jag inte åkte hem och pluggade direkt efteråt.

Däremot insåg jag att jag hade svarat fel på en hel del frågor under den kända "vad svarade du på den frågan-diskussionen" efter tentan. Eller, fel och fel... men jag hade tolkat många frågor fel. Svaren på "mina" frågor var dock rätt. Tyvärr hjälper det mig inte så mycket.

Efter tentan åkte vi upp på stan och åt pizzabuffé. Det var gott. Nu har jag ont i magen. Med tunga magar gick jag och Adam vidare för en "jag har skrivit tentan"-shoppingrunda. Det inhandlades en skjorta från Monki. Väldigt fin enligt mig. Den ska jag ha på mig ikväll på tentafesten, vilket gör Adam obeskrivligt glad.

Från början skulle jag nämligen ha min jeansskjorta. Adam råkar ha en exakt likadan (jag har köpt en killmodell, inte tvärt om) som han också hade planerat att ha ikväll. Det hade varit ganska lame om vi kommit dit i precis likadana kläder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela