Jag heter Therese.

Uppsägning

Publicerad 2009-11-25 10:39:36 i Allmänt,

Denna morgon klockan 09.45 sa jag upp mig på Albertines spisested. Jag har blivit erbjuden skift och fast jobb på Komplett över jul. Komplett-jobbet ger mer arbetstimmar och mer lön, så detta var det smartaste just för tillfället. Senare i vår när Komplett inte har lika mycket julstress får vi väl se vad som händer. Men, men... det får jag oroa mig för då!

Dessutom vill jag åka någonstans där det är varmt, finns långa, vita sandstränder och luktar semester!

Sverigehelg

Publicerad 2009-11-24 18:21:43 i Allmänt,

Helgen spenderades i Sverige denna gång. Jag hade fått påminnelser om att hämta ut körkortet, så jag var tvungen att göra det innan det var för sent. Nu har jag det i alla fall - underbart!

Söndagen spenderades med Miranda på Marieberg, så nu är i princip alla julklappar inhandlade. Det är ju faktiskt ekonomiskt smartare att julhandla i Sverige.

På måndagen gick jag upp klockan kvart i 7, åkte till posten och hämtade ut körkortet. När jag gjort detta begav jag mig raka vägen mot Ulles hus. En nyvaken Ulle öppnade dörren, och sedan var det Ugly Betty, Desperate Housewives och Grey's Anatomi för hela slanten. (Hon spelar in alla avsnitt åt mig eftersom de inte visas i Norge.)

Efter 7 timmars tv-tittande gjorde vi oss i ordning för att åka in till Örebro och äta middag på "Kinamuren". Jag valde nämligen att fira Ulle denna dag eftersom hon egentligen fyller på fredag då jag är hemma i Sandefjord. Efter att vi beställt in maten fick hon sina paket (som för övrigt var markerade från 1 till 3). Vad hon inte visste var att i det 3:e paketet låg en biobiljett till "New Moon" (den nya Twillightfilmen) och att filmen skulle börja ca 1 och en halv timme från det att hon fick den - surprice!

Kvällen var hur som helst väldigt lyckad!

Idag har jag suttit på tåg och buss hela dagen och har äntligen kommit fram till Sandefjord. Annars har det inte hänt så mycket idag alls faktiskt. Resan hit tar i och för sig ungefär 8 timmar, så det är inte så konstigt. Jag och Adam har dessutom 9 månader idag.

Imorgon blir det jobb på Komplett... eller? Nej, ingenting är säkert längre. Jag ska börja på skift (fast jobb) på Komplett på måndag, men restaurangen behöver mig nu när nästan inga servitriser är kvar. Därför vet jag i nuläget inte om jag måste tacka nej till jobb på Komplett i morgon. Jag ska försöka ta reda på det i kväll.

För övrigt har jag köpt med julgardiner och lite annat juligt upp denna gång. Planen är att jag ska pynta på fredag.

Jul, jul strålande jul!

Lager

Publicerad 2009-11-19 16:58:41 i Allmänt,

Här kommer ännu en liten uppdatering av mitt liv. Idag har jag jobbat på lager (ett stort lager mitt emot Komplett som jag inte vet vad det heter). Det blir jobb där imorgon också, och förhoppningsvis även nästa vecka. Just nu är jag egentligen bara ringvikarie, men min plan är att ringa och tortera Helge varje morgon så att han inte orkar annat än att låta mig jobba. Smart va?

Albertines får lite kris gällande personalen nu eftersom både jag och Emil har fått jobb på det här lagret. Det löser sig nog! Det är ju som sagt bara ett extrajobb. I alla fall just för tillfället.

På lördag åker jag hem till Kumla. Jag MÅSTE hem nu eftersom jag har fått flera varningar gällande körkortet. Om jag inte kommer hem och hämtar ut det från posten snart vet jag inte vad de gör med det. När jag ändå är hemma ska jag passa på att handla julklappar (det blir billigare så, och självklart ska jag köra så mycket bil jag bara hinner. Jag ser verkligen fram emot en skön helg hemma i Sverige!

Återresan blir på tisdag, så på onsdag börjar vardagen igen. Jobba, jobba, jobba...

Näsblod

Publicerad 2009-11-14 19:21:49 i Allmänt,


Idag har jag blödit näsblod.

Det var länge sedan sist och det var väldigt läskigt, men jag överlevde.

Det var bra.

Snö i Sandefjord!

Publicerad 2009-11-13 19:25:46 i Allmänt,



Jag står inne vid "oppvasken" disken på jobbet, och plötsligt hör jag Jeanette skrika: "De snöer!" Jag kikar ut genom fönstret och blir plötsligt kjempeglad. Utanför fönstret ligger nämligen nästan en decimeter snö. På vägen hem såg jag även att de hade hängt upp julbelysning mellan husen också. Julen är snart här!!



Rudolf med röda mulen som bor på "God Smak" i Hallsberg

Uppdatering

Publicerad 2009-11-12 22:51:17 i Allmänt,

Det har varit dåligt med uppdatering här på ett tag, så nu kommer allt på en gång istället.

Adams mamma, Lennart och Lisa kom och hälsade på förra helgen. De kom med massvis av svensk god mat, godis och en varsin presentpåse till mig och Adam. Vi åt på restaurang, åkte till Mokollen, fikade, åkte runt till några andra ställen (bland annat Adams jobb), spelade spel och åt väldigt goda hotellfrukostar. Väldigt rolig helg var det i alla fall!

På söndagen satte jag mig på tåget till Arvika där min väldigt underbara farmor bor. När jag kom fram till farmors hus klockan halv 7 på söndagskvällen möts jag av en mysfarmor som har lagat supergoda farmorvåfflor. Dagarna hos farmor var väldigt mysiga. Jag har saknat henne väldigt länge nu, så det var skönt att jag äntligen fick träffa henne. Nu kan jag dessutom sticka vantar också. Man lär sig alltid något efter ett besök hos farmor.

I onsdags jobbade jag mellan 10.45 och 19.00. Innan jobbet följde Adam med mig till Manpower där jag tiggde mer jobb. Vi får se hur det går, men som det ser ut nu blir jag ringvikarie till Komplett nästa vecka. Jag hoppas på mycket jobb nu när julen närmar sig.

Idag var jag ledig. Jag har länge sett fram emot den här dagen (i alla fall i tre dagar). Planen var att jag skulle göra något kul idag (helst med Adam eftersom han också var ledig idag). Så blev det dock inte. Däremot fick jag några saker uträttade:

Beställa fler skattekort på SKATTEKONTORET
Fixa nytt passord till min internetbank på NORDEA
Köpa mat och andra viktiga saker (till exempel schampo)
Baka bullar (de blev bebisar för jästen dog)
Sticka lite olika saker

Imorgon är det jobb igen, och denna gång är jag inte ledig förrän på måndag. Skönt med lite jobb igen! Nästa vecka blir det riktigt snålt med arbetstimmar, så jag hoppas verkligen på ringvikariejobbet nu. Hoppas de ringer!

En vändning

Publicerad 2009-11-04 17:03:13 i Allmänt,

Idag fick jag se jobbschemat för November. Det suger verkligen! Eftersom vi har anställt fler personer (och egentligen behöver färre) får inte alla jobba så mycket längre. Som det ser ut nu i November jobbar jag bara onsdagar, fredagar och varannan helg - det blir inte alls många timmar det. Nej, så i morgon ska jag ut och söka extrajobb.

Något positivt som ändå kommer med mer ledig tid är att jag kan åka till farmor på söndag kväll för att spendera måndag och tisdag där. Det var så otroligt länge sedan jag träffade henne, så det kommer bli superkul! Jag ser annars inte direkt fram emot att vara ledig även i morgon. Jag är ju här i Norge för att jag vill jobba, inte för att jag vill ligga i soffan och slappa om dagarna.

SÖKA JOBB, SÖKA JOBB och SÖKA JOBB i morgon alltså.

Vardagssöndag

Publicerad 2009-11-01 19:58:38 i Allmänt,

Varje dag känns numera som en vardag, även lördagar och söndagar. Eller ja, inte varje dag utan snarare varje arbetsdag. Idag (trots att det var en arbetsdag) märktes ändå söndagslugnet av. Den annars så överfulla restaurangen var idag väldigt tom. Jag tror att det som mest var två eller tre sällskap inne i restaurangen samtidigt. Att det var väldigt lugnt idag var ändå väldigt skönt. Dels för att chefen var hemma för vård av sjukt barn (svininfluensan) och dels för att man idag hann göra saker som man en normal dag inte hinner. Till exempel:


Torka av alla hyllor i kylrummet och alla kylskåp på övervåningen
Torka av golvet i kylrummet
Lära sig kaffemaskinen (lite lagom sådär)
Gå igenom vart alla maträtter ligger i kassan och vad alla olika "boller" kostar
Smaka på wanton (jag tror det stavas så) och vårrullar


Det är egentligen väldigt bra om jag vet hur alla olika maträtter smakar. Om någon kund frågar vad en viss rätt innehåller är det ju bra om jag vet det. Likaså är det ju bra om jag vet vilka maträtter som är starka om någon kund efterfrågar stark mat. Nej, jag har ju helt klart inte lärt mig allt som finns att lära sig ännu... men jag lär mig ju alltid något nytt varje dag. Riktigt kul jobb annars! Så känner jag nu i alla fall, så jag får väl passa på att njuta medan så är fallet.

I kväll blir det film, och goda saker att förtära, med kollektivet och andra snälla människor!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela