Jag heter Therese.

Stockholmhelg med Adam

Publicerad 2012-01-31 16:49:19 i Allmänt,

Adam kom till huvudstaden och hälsade på i helgen. Vi hann med Historiska muséet, second hand-affärer, goda luncher, bra biofilmer, mys och massor av godis. Bra helg!

Här är två bilder från Historiska muséet:

Adam är kritisk till hur pass historiska borstarna egentligen är
Birka - vikingastaden

Bra Therese!

Publicerad 2012-01-25 12:01:08 i Allmänt,

En parkeringsböter förra veckan och troligtvis en fortkörningsböter den här veckan. Titan har tur som har mig!

Det till trots är det väldigt kul här. Jag känner mig levande och livet känns plötsligt fullt av möjligheter. Det finns trevliga människor överallt med spännande historier att berätta och erfarenheter i ett yrke som jag hoppas komma in i. Om jag tar det lite lugnt med bilen bara så ska det nog gå bra!

Det ska va gött å leva

Publicerad 2012-01-23 21:37:52 i Allmänt,

Jag stormtrivs verkligen i Stockholm. Jag har förmånen att få träffa nya, spännande människor varje dag med alldeles unika berättelser och erfarenheter. Den här veckan följer jag och inspelningsteamet ett par från Vaxholm. Fint ställe. Fina människor.

PS. Jag körde bil med automatväxel idag. Gah, vad skönt! I'm never going back!

Stulen mat och sockerkick

Publicerad 2012-01-20 18:37:28 i Allmänt,

Hej dagboken. Idag har jag suttit och loggat i princip hela dagen. (Att logga: att titta på inspelat material och skriva vad som sägs av vem och vad som händer i klippet. Detta för att underlätta för redigerarna) Det är faktiskt helt okej, särskilt om synkpersonerna är bra och säger roliga saker. Men det har funnits både plus och minus den här dagen:

PLUS
  • Gratis frukost på Titan
  • Morgonmöte med roliga förhandsvisningar på idéer dom pitchar till olika kanaler
  • En stor godisskål i receptionen
  • Marängsviss-buffé på eftermiddagen
  • Det är fredag
MINUS
  • Kylskåpet i kollektivet har gått sönder
  • Någon snodde min matlåda på jobbet
Sen är det faktiskt så att tycker jag om Adam väldigt mycket också. Och Grekland.

3 dagar på Titan

Publicerad 2012-01-18 22:02:43 i Allmänt,

Och så har jag då helt plötsligt varit på Titan i hela 3 dagar. Dagarna har varit långa, men de har ändå gått väldigt fort. I måndags fick jag lite information om projektet jag ska jobba med - "Så levde de lyckliga" (kommer sändas på SVT 1 i vår) och sedan sattes jag i arbete på en gång. Jag fick göra en hel del research på människor som skulle kunna vara med i programmet, leta upp telefonnummer och åka till Kungliga biblioteket och leta bröllopsannonser i arkivet. Tisdagen skiljde sig inte mycket från måndagen men idag fick jag äntligen komma ut lite.

Jag blev värvad till "TV3 dokumentär" och agerade chaufför, statist och assistent till fotografen. Very awesome, förutom att jag felparkerade och fick en bot på 550 spänn OCH att jag fick jobba över 2 och en halv timme. I morgon ska jag ut med "TV3 dokumentär" igen. Då ska vi spela in synkar (intervjuer) med folk (bland annat strippor) det ni!

Stockholm och brie

Publicerad 2012-01-15 20:24:55 i Allmänt,

Tiiidigt denna söndagsmorgon åkte jag till hufudstaden i en Volvo s60, full av väskor. Klockan 11 hade bilens innehåll hamnat i ett litet rum på 8 kvadratmeter i ett kollektiv i Sköndal.

Dagen har spenderats med föräldrarna på Stockholms gågator, och i Volvon, men nu är de hemma i Kumla och jag sitter här - vid köksbordet och äter en kvällsmacka med brieost på och har det bara gött. I morgon börjar allvaret. Klockan 09:30 börjar praktiken på Titan och det känns jättespännande.

Hej då!

Snart Stockholm och en något sen nyårsrapport

Publicerad 2012-01-12 15:12:38 i Allmänt,

Kursen i medieanalys är nu i princip slut. Alla seminarier är avklarade, forskningsrapporten är skriven och imorgon ska vi opponera på varandras rapporter. Det har faktiskt, tro det eller ej, varit en väldigt lärorik kurs. Jag känner i alla fall att jag har fått en mycket bättre känsla av hur det är att skriva C-uppsats, och hur man över huvud taget gör.

I morgon, efter opponeringen, åker jag hem för att på söndag trycka in mitt liv i en Volvo s60 och styra mot Stockholm. På måndag startar den 5 veckor långa praktiken på Titan och jag längtar!

Jag var hemma hos Filip och snodde bilder från nyår i förrgår, så jag tänkte dela med mig nu. Det var ett underbart dygn av trerätters, lekar, nyårslöften, nattmackor och mer lekar, bland annat "lappleken" nedan:

Bilderna är tagna av Filip och Lisa.

Pepparkaksmage

Publicerad 2012-01-06 16:54:46 i Allmänt,

Jag hade ett jättemysigt jul"lov" hemma i Kumla och ett underbart nyår i Lund, men nu är jag tillbaka i Kalmar igen. Jag kom tillbaka hit den 3:e januari och sedan dess har jag spenderat dagarna i föreläsningssalen och i soffan med mitt nya virkningsprojekt - en filt av mormorsrutor.

MEN, idag är det trettondagen vilket innebär ledig dag. Det var en fin dag med klarblå himmel och skinande sol så jag och Anna kunde helt enkelt inte låta bli att ta en liten promenad. Vi hittade ett fint ställe på Ängö där vi satte oss och solade lite. Skillnaden på humöret före och efter promenaden går inte ens att jämföra. Tänk vad lite sol kan göra för humöret och energin!

Nu är magen full av pepparkakshus, jag kunde verkligen inte hålla mig längre. Jag hoppas att jag mår bättre snart because - i kväll blir det bio. New Years Eve!
So long!

Bild från nyår i Lund.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela